Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Τα 87 επαγγέλματα που θα σαρώσουν τα επόμενα χρόνια


Λίστα με 87 επαγγέλματα που προβλέπεται ότι θα έχουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας την επόμενη επταετία (ως το 2020) έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΒ, παρουσιάζοντας το "Μηχανισμό Διάγνωσης των Αναγκών των Επιχειρήσεων σε Επαγγέλματα και Δεξιότητες" που δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση, που αναμένεται το απόγευμα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δ. Δασκαλόπουλος πρόκειται να αναφερθεί στη «Νέα Ελλάδα των αξιών και των αξίων που έχουμε ανάγκη», τονίζοντας ότι «η Ελλάδα αυτή μπορεί να προέλθει μόνο από την ανάδειξη μιας νέας γενιάς πολιτικών, επιστημόνων και επιχειρηματιών απαλλαγμένων από τις νοοτροπίες και αμαρτίες του παρελθόντος».

Ο μηχανισμός που παρουσιάστηκε σήμερα, συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με τις διαφαινόμενες τεχνολογικές, οικονομικές, ρυθμιστικές εξελίξεις και τάσεις σε επιλεγμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας, σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα και αναλύει τις επιπτώσεις τους στα επαγγέλματα, από πλευράς απαιτούμενων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Τα συμπεράσματα επαληθεύονται από ομάδες Εμπειρογνωμόνων και Στελεχών Επιχειρήσεων και ακολουθεί διαβούλευση πριν οριστικοποιηθούν.

Σε αυτή τη φάση, ο μηχανισμός λειτουργεί σε 8 Επιχειρηματικούς Τομείς, που θεωρείται ότι παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον για την ελληνική οικονομία και είναι οι: Τρόφιμα, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Ενέργεια, Δομικά Προϊόντα, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Περιβάλλον, Μέταλλο, Υγεία.

Τα επαγγέλματα που συνδέονται με την ανάπτυξη των κλάδων αυτών, όπως προέκυψαν από τη μελέτη, είναι:
Διαβάστε περισσότερα »