Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ελληνικό γιαούρτι στα αμερικανικά σχολεία

Μια υγιεινή επιλογή στο μενού των μαθητών αποφάσισε να προσφέρει η κυβέρνηση Ομπάμα εισάγοντας το ελληνικό γιαούρτι στα αμερικανικά σχολεία. Από το φθινόπωρο οι μαθητές θα μπορούν πλέον να προσθέσουν την υψηλή σε πρωτεΐνες τροφή στο σχολικό τους γεύμα.

Η Νέα Υόρκη είναι μία από τις τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ οι οποίες συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Γεωργίας, το οποίο ανέλαβε να προσθέσει το ελληνικό γιαούρτι στα εστιατόρια των σχολείων τους.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν επίσης η Αριζόνα, το Αϊνταχο και το Τενεσί, και αν είναι επιτυχές, τότε πιθανότατα το ελληνικό γιαούρτι θα παρέχεται στα σχολεία όλης της χώρας. Οι πολιτείες αυτές επελέγησαν, επειδή εκπροσωπούν διαφορετικές περιφέρειες της χώρας με μεγαλύτερη ή μικρότερη απόσταση από τους παρασκευαστές γιαουρτιού, γεγονός που θα βοηθήσει στις δοκιμές διανομής μέσα από διαφορετικά μοντέλα αποθήκευσης.

Με το νέο πρόγραμμα αναμένεται ότι πολλά παιδιά που δεν γνωρίζουν και δεν έχουν δοκιμάσει το ελληνικό γιαούρτι σύντομα θα αποκτήσουν οικειότητα και θα το προσθέσουν στις καθημερινές τους διατροφικές επιλογές.

Προσφάτως έχει παρατηρηθεί αύξηση του ενδιαφέροντος για το εν λόγω προϊόν που πλέον προσφέρει το 36% των εσόδων της βιομηχανίας γιαουρτιού, κάνοντας ένα πραγματικό άλμα στη ζήτηση από το 2007.

Τα σχολεία είναι αισιόδοξα και πιστεύουν ότι ίσως χρησιμοποιηθεί ως μελλοντικό υποκατάστατο του κρέατος στα μενού. Εάν το πρόγραμμα ευοδωθεί, τότε το ελληνικό γιαούρτι θα προστεθεί στη λίστα με τα προϊόντα που δικαιούνται να αγοράζουν τα σχολεία.

Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έχει ζητήσει να γίνουν προσφορές από εταιρείες και αγρότες για να προμηθεύσουν τα σχολεία μέχρι τις 22 Ιουλίου. Το πρακτορείο γεωργικών υπηρεσιών θα εξετάσει τις προσφορές και θα ανακοινώσει τους νικητές στα τέλη Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr