Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σύλληψη μελών κυκλώματος λαθροδιακίνησης

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν δύο άνδρες ξένης υπηκοότητας 61 και 28 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας που διευκόλυνε την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από το εσωτερικό της χώρας σε κράτη της Ευρώπης.



Η σύλληψή τους έγινε χθες 28/06 το απόγευμα στην Εγνατία Οδό (στον κόμβο Κλειδιού) με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε νταλίκα διεθνών μεταφορών, με οδηγό τον 61χρονο και συνοδηγό τον νεότερο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά 14 συνολικά μεταναστών, κάποιοι εκ των οποίων ήταν νόμιμοι.



Σημειώνεται πως στην καρότσα του εν λόγω φορτηγού υπήρχε σφράγιση τελωνείου και κατά την αποσφράγισή του, διαπιστώθηκε στο εσωτερικό η μεταφορά των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα εξόδου από τη χώρα.

Όπως προέκυψε, σκοπός του κυκλώματος ήταν αρχικώς η μεταφορά αλλοδαπών κυρίως από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη και η μετέπειτα παράνομη έξοδος από τη Χωρά μας και προώθησή τους σε διάφορες χώρες της Ε.Ε.



Το χρηματικό ποσό που κατέβαλλαν οι διακινούμενοι ανέρχεται στις 4.000 ευρώ ανά μεταφερόμενο, με τα συνολικά κέρδη που θα αποκόμιζαν οι λαθροδιακινητές να ξεπερνούν το ποσόν των 50.000 ευρώ!

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και εντοπισμό και των υπολοίπων μελών του κυκλώματος .