Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Υπάλληλοι φυλακών Δομοκού: Το υπουργείο παίζει με τις ζωές μας...Πάρτε τον Ριζάι στον Κορυδαλλό

http://lamiastar.gr

Αναστάτωση επικρατεί στην φυλακή του Δομοκού μετά την πληροφορία ότι οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων σχεδίαζαν να επιτεθούν στο σωφρονιστικό κατάστημα ανατινάσσοντας τον εξωτερικό τοίχο και με μεγάλη δύναμη πυρός να απελευθερώσουν τον Αλκέτ Ριζάι.

Σε μια τέτοια περίπτωση το ενδεχόμενο να χαθούν ανθρώπινες ζωές ήταν πολύ πιθανό. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εξωτερικοί φρουροί ¨βράζουν¨ με την πολιτική ηγεσία καθώς όπως λένε παίζουν με τις ζωές τους.

Αναρωτιούνται και εύλογα, γιατί αφού γνώριζαν όπως προκύπτει, από τις πληροφορίες, από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Ριζάι με τους άλλους κακοποιούς ότι ετοιμάζονταν χτύπημα στην φυλακή του Δομοκού, δεν φρόντιζαν να μετατεθεί σε άλλη φυλακή, ο Ριζάι.

Για παράδειγμα στον Κορυδαλλό στα κελιά των κρατουμένων της 17 Νοέμβρη που είναι απόλυτα ασφαλή και παράλληλα φυλάσσονται από μεγάλη δύναμη της αστυνομίας.

Αντίθετα, στον Δομοκό, το Αστυνομικό Τμήμα τις νυχτερινές ώρες διαθέτει μόνο τρεις αστυνομικούς, και για να φτάσει δύναμη από την Λαμία χρειάζεται τουλάχιστον 40 λεπτά.

Την ίδια ώρα στο ήδη αποδυναμωμένο από προσωπικό του σωφρονιστικό καταστήματος του Δομοκού τις τελευταίες ημέρες έχουν υπογραφεί τέσσερα φύλλα πορείας για μετάθεση υπαλλήλων, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.