Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Μετά τη Θεία Λειτουργία θα ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές


Πέρα από τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών που ως τώρα αρνούνται να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, ένα από τα σημαντικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι η εκκλησία.

Φαίνεται, όμως, πως βρήκε τη φόρμουλα για να ξεπεράσει τον σκόπελο των ιεραρχών με την τροποποίηση του ωραρίου. Οπως δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή, τα καταστήματα θα ανοίγουν μετά τις 11 το πρωι.

Ο κ. Χατζηδάκης μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Κυριακή είναι αργία και δεν πρέπει τα μαγαζιά να λειτουργούν την ώρα που έχουμε εκκλησία. Ρητώς θα προβλέπεται ότι τα καταστήματα θα ανοίγουν από τις 11 το πρωί και μετά». Οπως υπογράμμισε ο υπουργός, τις Κυριακές εργάζονται ήδη πλειάδα επαγγελματιών και καταστημάτων, ενώ υπογράμμισε ότι η ρύθμιση είναι προαιρετική.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί Ιεράρχες έχουν αποστείλει επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου ζητούν έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας για το θέμα της Κυριακής.

Για οκτώ μύθους που καλλιεργούνται στην κοινή γνώμη αναφορικά με τη ρύθμιση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τους «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών».

Πηγή: iefimerida.gr