Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

«Λουκέτο» στους δήμους μέχρι την Τετάρτη- Απειλούν με καταλήψεις διαρκείας


Την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ημέρα όπου θα τεθεί προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά και την κινητικότητα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρότεινε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ασκούνης πρότεινε να λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές των δήμων εκτός από την Τρίτη, την παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική ειδικά για τους τουριστικούς δήμους θα δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσουν κατά βούληση εάν θα κλείσουν ή όχι τις κοινωνικές δομές τους.

Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΚΕΔΕ προτείνει συγκέντρωση αιρετών και πορεία προς τη Βουλή, ενώ όπως είπε ο κ. Ασκούνης οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις ενδέχεται να κλιμακωθούν καθώς εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο και δεν γίνει μια «σοβαρή και αποτελεσματική κινητικότητα σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης», υπάρχει πρόταση για «λουκέτο» διαρκείας στους δήμους και για παραιτήσεις δημάρχων.

«Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ακόμη και ακραίων παρεμβάσεων, όπως οι μαζικές παραιτήσεις δημοτικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Έξω από το ξενοδοχείο Caravel, όπου συνεδριάζει η ΚΕΔΕ, πραγματοποιούν συγκέντρωση υπάλληλοι στους δήμους και δημοτικοί αστυνομικοί.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει εξαγγείλει για σήμερα στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου. Οι κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες.


Ήδη έχει αποφασιστεί για το Σαββατοκύριακο αποχή από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ την Δευτέρα θα γίνουν διαρκείς γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους της Ομοσπονδίας.Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο όλων των δημοτικών υπαλλήλων στην Πλατεία Συντάγματος , όπου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και συναυλίες καλλιτεχνών.

Την Τρίτη, η ΠΟΕ- ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ με σύνθημα: «Περικυκλώνουμε τη Βουλή- Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».

Υπέρ της πρότασης του κ. Ασκούνη, τάχθηκε και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αθήνας, Νίκος Σαράντης.