Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Όχι στις απολύσεις των εκπαιδευτικών από την ΕΛΜΕ Βοιωτίας


Την αντίθεση της στις απολύσεις εκπαιδευτικών εξέφρασε η ΕΛΜΕ Βοιωτίας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λιβαδειά.Οι καθηγητές υπερασπίζονται όχι μόνο την εργασία τους αλλά και τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, βάλλοντας κατά της κυβέρνησης. «Σήμερα, κυβέρνηση και τρόϊκα ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το έργο της διάλυσης του δημόσιου σχολείου και της εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών. Προχωρούν στην υλοποίηση των συμφωνιών τους για τις χιλιάδες υποχρεωτικές μετατάξεις και διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών (αλλά και άλλων εργαζομένων στο δημόσιο) που θα οδηγήσουν σε απολύσεις για να συμπληρωθεί ο κατάλογος της ντροπής. Και αυτές οι χιλιάδες απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις 10.000 απολύσεις αναπληρωτών», δήλωσε η γραμματέας της ΕΛΜΕ Ελίζα Γεωργαντά.

Έκανε επίσης λόγο για σφαγιασμό των εκπαιδευτικών
«Η κινητικότητα μάλλον έχει κατεύθυνση προς τις ουρές του ΟΑΕΔ. Από τους περίπου 2500 συναδέλφους μας κυρίως της τεχνικής εκπαίδευσης που ανακοίνωσε το υπουργείο απ΄ ότι πληροφορούμαστε περίπου οι 500 προβλέπεται να μεταταχθούν και οι άλλοι στην ουσία απολύονται. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό τον σφαγιασμό των εκπαιδευτικών που παράλληλα έχει επιπτώσεις και στους μαθητές που είναι σε τμήματα που θα καταργηθούν τους οποίους οδηγεί στην ιδιωτική εκπαίδευση».
Αντεπίθεση για ανατροπή σε ταξική κατεύθυνση πρότεινε από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών η Τασία Κοντογιάννη.
«Αγωνιζόμαστε κατά των απολύσεων των εκπαιδευτικών και την διάλυση του δημόσιου σχολείου που θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν αμόρφωτα τα παιδιά. Οι εξελίξεις αυτές δεν ήρθαν ξαφνικά, οι πολιτικές της κυβέρνησης έρχονται να υλοποιήσουν τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Χρειάζεται αντεπίθεση και συντεταγμένο το κίνημα να βαδίσει σε ταξική κατεύθυνση για ρήξη και ανατροπή».
Από την τεχνική εκπαίδευση το μέλος του Δ.Σ τρης ΕΛΜΕ ο Γιάννης Πάγκαλος, επεσήμανε τι θα σημάνουν για τους μαθητές οι καταργήσεις ειδικοτήτων.
«Το 40% των μαθητών από τις ΕΠΑΣ του χρόνου δεν θα μπορεί να φοιτήσει στην πόλη του και το 30% των μαθητών των ΕΠΑΛ δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα, δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία για δουλειά. Δεν θα το αφήσουμε έτσι, θα μας βρουν απέναντί τους, δεν θα περάσει έτσι αυτή η πολιτική. Δεν είμαστε μόνοι μας οι καθηγητές, μαζί μας έχουμε τους μαθητές και της οικογένειές τους».