Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Στον Προυσό στρέφονται οι έρευνες


Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών και τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων στην Κόνιστα του Θέρμου.

Οι αστυνομικοί επιχειρούν να εντοπίσουν και τους άλλους τρεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στην Ευρυτανία και αυτή την ώρα έχει ενισχυθεί μπλόκα στον Προυσό.
Στο μεταξύ πριν από λίγη ώρα μεταφέρθηκαν οι σοροί των δύο δραπετών προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή στην Πάτρα, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι φέρουν πολλαπλά τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι και στο σώμα.

Η αυτοψία στην περιοχή ωστόσο έφερε εκπλήξεις στους αστυνομικούς.Συγκεχυμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας νεκρός είναι ο Λίκα Έντισον, και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ο δεύτερος νεκρός να είναι ο θείος του που είχε επίσης αποδράσει από τις φυλακές το 2006 και ήταν ένας από αυτούς που βοήθησε στο να αποδράσουν.Αν επιβεβαιωθεί το γεγονός σημαίνει ότι οι δραπέτες που αναζητά η αστυνομία είναι τελικά 4 και όχι 3, αναμένεται η επίσημη ταυτοποίηση η οποία και θα ρίξει φως δίνοντας και κατεύθυνση στην πορεία της έρευνας.

"Κλειδαμπαρωμένοι οι κάτοικοι" ......
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι κάτοικοι στην Κόνισκα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι έχουν κλειδωθεί στα σπίτια τους και αναμένουν τις νέες εξελίξεις στο θρίλερ των αναζητήσεων."Στιγμές πολέμου εκτυλίχθηκαν στο χωριό μας κατά την επιχείρηση.Ακούγαμε πυροβολισμούς και δεν ξέραμε πως να αντιδράσουμε.Έχουμε τον νου μας μήπως μπουν και στο χωριό", δήλωσε στο cityVoice.gr κάτοικος της Κόνισκας.

Παράλληλα η περιοχή όπως είναι φυσικό έχει κοπεί στα δύο καθώς ένα μεγάλο μπλόκο της αστυνομίας βρίσκεται στην γέφυρα στα Τριανταφυλλέικα και έχει απαγορεύσει την πρόσβαση από και προς την Κόνισκα.

"Είμαστε αισιόδοξοι-Δεν εγκαταλείπουμε"

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφοντας την επιχείρηση δήλωσε στο cityVoice.gr, ότι η αστυνομία κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η επιχείρηση να ολοκληρωθεί με τον εντοπισμό και την σύλληψη και των υπόλοιπων κακοποιών.Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των ερευνών ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:"Θα κάνουμε το καθήκον μας μέχρι το τέλος-Δεν εγκαταλείπουμε".

cityvoice.gr