Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Μια πρόταση του πρώην Αντιδημάρχου Σωτηρίου Καραμαγκιώλη για τις Θηβαϊκές Αρχαιότητες που έμεινε στο συρτάρι


Κάποιο βράδυ συναντηθήκαμε με τον κύριο Σωτήριο Καραμαγκιώλη. Η κουβέντα μας εστιάστηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει στο παρελθόν, και όχι μόνο, για τις αρχαιότητες της Θήβας. Τότε μου ανέφερε για την εισήγησή του το 2009 σχετικά με την πρόταση PACKARD. Τον παρακάλεσα να μου στείλει τα σχετικά έγγραφα προκειμένου να τα δημοσιεύσω. Θεωρώ αναγκαία την δημοσίευση τέτοιων εγγράφων, καθώς πιστεύω ότι η Θήβα έχει Ανθρώπους που ασχολήθηκαν σοβαρά με την αρχαία κληρονομιά της,και πρέπει να τους προβάλω. Παράλληλα έχει και άλλους οι οποίοι την πολέμησαν λυσσαλέα.

Για τους λόγους που περιγράφει ο κ.Καραμαγκιώλης, δημοσιεύω για ακόμη μια φορά την εισήγηση.
Πιστεύω στην χρυσή τομή που η Θήβα θα είναι αντάξια του παρελθόντος της.

Νίκος Χατζηδούρος


Σωτήριος Ι. Καραμαγκιώλης
Κύριε Δήμαρχε,

Υποβάλλω σε εσάς και τα μέλη της Επιτροπής που επεξεργάζεται την πρόταση PACKARD, την εισήγησή μου προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική μας πρόταση, η οποία θα περιβληθεί τον τύπο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Προς το σκοπό αυτό θεωρώ πως θα πρέπει άμεσα η πρόταση αυτή να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αποστελλόμενη στους Δημοτικούς Συμβούλους, στους φορείς τις πόλης και τα ΜΜΕ, έτσι ώστε να υποβληθούν οι όποιες αντιρρήσεις, προτάσεις και παρατηρήσεις.
Είναι δυνατό να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, προκειμένου να έχουμε διατυπώσει το τελικό κείμενο της προτάσεώς μας πριν την αλλαγή του έτους.

Θήβα 23 Νοεμβρίου 2009
Μετά τιμής

Σωτήριος Ι. Καραμαγκιώλης

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ http://thiva-nikolas.blogspot.gr/