Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Σε άνοδο η θερμοκρασία στο πόδι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών!



Πολύ καλή η πρώτη αντιπυρική περίοδος – πρόβλημα οι καύσεις σε αγρούς..

Γ. Οικονόμου: «Πλήρης συνεργασία με την Π.Υ και συμμόρφωση με τις υποδείξεις της για όλες τις καύσεις, προκειμένου να έχουμε άμεσα αποτελέσματα»

Σε 53 περιπτώσεις έχει κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών μέχρι σήμερα, αντιμετωπίζοντας περιπτώσεις αγροτικών πυρκαγιών και αποδεικνύοντας περίτρανα πως το κύριο πρόβλημα της περιοχής είναι οι καύσεις αγροτικών υπολειμμάτων….

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών Γ. Οικονόμου, το πρώτο μισό του εξαμήνου της αντιπυρικής περιόδου, έγιναν 284 αιτήσεις για ελεγχόμενες καύσεις, σε αντίθεση με την περσινή που έγιναν 2.500 αιτήσεις ..

«Ο αριθμός από μόνος του αποδεικνύει ότι πρέπει να έχουμε αυξημένη προσοχή» επισημαίνει ο κ. Οικονόμου, απευθύνοντας έκκληση οι καύσεις να γίνονται πάντα σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος, καθώς υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς σε περιοχές όπως είναι ο Κιθαιρώνας, το γνωστό δηλαδή τόξο, μεταξύ Ερυθρών – Πλαταιών – Λέυκτρων – Καπαρελλίου, με πολύ δυσμενή αποτελέσματα…

«Το φετινό τρίμηνο της αντιπυρικής περιόδου δεν είχε έντονα χαρακτηριστικά παρά τους έντονους ανέμους, που άλλοτε βοήθησαν και άλλοτε όχι» τονίζει ο Διοικητής της Π.Υ Θηβών, αναφερόμενος ωστόσο, στα δυο σοβαρά συμβάντα στην περιοχή της Δάφνης, από τα οποία το ένα οφειλόταν σε καύση υπολειμμάτων χωρίς την άδεια της Π.Υ, καίγοντας αρκετά στρέμματα και το δεύτερο πάνω στο οδικό δίκτυο από Ερυθρές προς Δάφνη, καίγοντας δασική έκταση, όπου και χρειάστηκε η επέμβαση εναέριων μέσων για την κατάσβεση ..

Για όλα τα μέχρι σήμερα περιστατικά πάντως, έχουν ήδη παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα 7 άτομα, με τον κ. Οικονόμου να δηλώνει πως η Π.Υ θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή στις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης…

Από χθες όμως, ξεκίνησαν υψηλές θερμοκρασίες , αλλά και αέρηδες, που σημαίνει ότι θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί…

«Πλήρης συνεργασία με την Π.Υ και συμμόρφωση με τις υποδείξεις της για όλες τις καύσεις, προκειμένου να έχουμε άμεσα αποτελέσματα» επαναλαμβάνει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών, υπενθυμίζοντας πως η αυξημένη προσοχή απ΄ όλες τις πλευρές σημαίνει προστασία των δασών και των περιουσιών μας!