Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΔΙΠΛΌ ΜΠΑΜ ΜΕ ΟΡΤΈΓΚΑ, ΙΩΑΝΝΊΔΗ

STEREASPORTS ·



Διπλό μεταγραφικό κτύπημα για τον Λεβαδειακό που κάνει πλέον και το μεγάλο μπαμ στις μεταγραφές. Πριν από λίγο ο Αρμίτσε Ορτέγκα Μεδίνα έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο δυο χρόνων και ο ικανότατος Ισπανός μεσοεπιθετικός είναι κάτοικος πλέον Λιβαδειάς. Μαζί με τον Ορτέγκα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιάννης Κομπότης συμφώνησε και με τον 25χρονο αμυντικό μέσο Γιώργο Ιωαννίδη πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, του Ηρακλή και του ΟΦΗ, ο οποίος υπέγραψε και αυτός συμβόλαιο δυο χρόνων.Δυο ομολογουμένως μεγάλες μεταγραφικές κινήσεις που σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες που έχουν γίνει ανεβάζουν το πρεστίζ της ομάδας αλλά και θέτουν τον πήχη πολύ ψηλότερα.

Ο Αρμίτσε Ορτέγκα να τονίσουμε είχε αγοραστεί από την Βαλένθια (από τη Λας Πάλμας) αντί του ποσού των 2, 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Από το 2011 αγωνίζεται στη θυγατρική ομάδα της Βαλένθια, τη Μεστάγια.

Ο Αρμίτσε αγωνίζεται ως δεξιός μέσος και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν φαντεζί παίκτη με πολύ καλά στοιχεία. Ξεκίνησε την καριέρα από την ομάδα της γενέτειράς του, Λας Πάλμας, το 2008 και έμεινε εκεί μέχρι το 2011. Το 2010 είχε παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στην Μπενιδόρμ, ενώ το 2011 μετακινήθηκε στη Μεστάγια, με την οποία σε 50 αγώνες πέτυχε 9 γκολ.

Ο Γιώργος Ιωαννίδης γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 1988 στις Σέρρες,έχει ύψος 173 εκ και βάρος 64 κιλά. Αναδείχτηκε μέσα από τα τμήματα υποδομής του Ηρακλή και το καλοκαίρι του 2006 προωθήθηκε στην επαγγελματική ομάδα.

Στις 16 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Α” Εθνική, στην εντός έδρας νίκη με 1-0 επί την Σκόντα Ξάνθης. Αν και ξεκίνησε ως επιθετικός, στη συνέχεια μετατοπίστηκε σε αμυντικές θέσεις. Το μοναδικό του τέρμα με τη φανέλα του Ηρακλή το σημείωσε στις 13 Νοεμβρίου του 2008, σε εκτός έδρας αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος εναντίον της Καστοριάς στην παράταση και ήταν μάλιστα το νικητήριο τέρμα.
Το καλοκαίρι του 2010 έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και υπέγραψε στον ΠΑΟ. Το καλοκαίρι του 2012, του δόθηκε η άδεια να αναζητήσει νέα ομάδα, αφού στον Παναθηναϊκό δεν είχε καταφέρει να κερδίσει θέση βασικού και ο χρόνος συμμετοχής του, ήταν ελάχιστος.
Στις 30 Αυγούστου, ο Ιωαννίδης ανακοινώθηκε από την ομάδα του ΟΦΗ, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους.

Ο Ιωαννίδης έγινε διεθνής με την εθνική νέων το 2007 και ήταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας, που έφτασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της ίδιας χρονιάς. Στον τελικό η εθνική ηττήθηκε με 1-0 από την Ισπανία, καταλαμβάνοντας τελικά την 2η θέση.[4] Ο ίδιος ήταν μέσα στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης που ανέδειξε η ΟΥΕΦΑ. Από το 2008 έως το 2010 που είχε δικαίωμα συμμετοχής, αγωνίστηκε με την εθνική ελπίδων 12 φορές, σημειώνοντας και ένα γκολ.