Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Οι offshore της Βοιωτίας


Μετά τα χρυσά κρεμμύδια και καρότα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ που τσέπωναν κάποιοι επιτήδειοι αγρότες της περιοχής μας από την επιστροφή ΦΠΑ, βάζοντας μάλιστα μπροστά ηλικιωμένους, οι οικονομικοί επιθεωρητές έφτασαν σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή και στις περίφημες offshore εταιρείες.

Ενδεικτικά, στην έκθεση του ΓΕΔΔ επισημαίνεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας, αν και δεν μπορεί επακριβώς να προσδιορισθεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη το Δημόσιο για τις χρήσεις 2005-2008, εκτιμάται ότι η κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση κατάθεση πλαστών και εικονικών τιμολογίων υπερβαίνει σε αξία το ποσό των 115 εκατ. ευρώ και ο ΦΠΑ που επιστράφηκε παράνομα υπολογίζεται σε 7,5 εκατ. ευρώ.

Οι υποθέσεις με φορολογικό ενδιαφέρον τις οποίες εξέτασε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τη Βοιωτία. Ο ΓΕΔΔ, με αφορμή την τακτική επιθεώρηση της ΔΟΥ Κρανιδίου με τις 186 offshore ζήτησε την κατάσταση για όλες τις υπάρχουσες offshore εταιρείες ανά ΔΟΥ.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε ο ΓΕΔΔ, στη ΔΟΥ Θηβών 20 και στη ΔΟΥ Λιβαδειάς 37 offshore εταιρείες.
exeisminima