Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ.... ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ-ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ(VIDEO


Στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα στη Γλυκή, στα όρη της Παραμυθιάς και στην Τύρια εστιάζονται οι έρευνες των αστυνομικών, καθώς νωρίς το πρωί οι κακοποιοί που έκλεψαν το ΙΧ αυτοκίνητο από τη Φιλιππιάδα έπεσαν σε μπλόκο, έκαναν αναστροφή πορείας, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και σύμφωνα με εκτιμήσεις κινούνται πεζοί στο βουνό......
Αυτή την στιγμή η ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς χτενίζεται από αστυνομικές δυνάμεις
Στην 'Ηπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ θεωρούν ότι, αν πρόκειται για τους δραπέτες, αυτοί θα επιχειρήσουν να διαφύγουν προς την Αλβανία, γι αυτό έχουν τεθεί σε συναγερμό και οι αστυνομικές δυνάμεις της Θεσπρωτίας.

Ήδη,έχουν ξεκινήσει οι έρευνες από επίγειες δυνάμεις,ενώ στο έργο της αστυνομίας θα συνδράμουν και εναέρια μέσα.Σύμφωνα με πληροφορίες,οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο οι δραπέτες να βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στο όρος Χιονίστρα,πάνω από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας και επικεντρώνουν τις έρευνες τους στο όρος Γκορίλας,που είναι και το πιο δασωμένο της περιοχής,μιας και εκτιμούν πως εκεί θα βγάλουν την νύχτα οι δραπέτες και αύριο τα ξημερώματα θα προσπαθήσουν να κινηθούν προς το Αλβανικό έδαφος.Να σημειωθεί τέλος,πως με εντολή του αστυνομικού διευθυντή Ιωαννίνων Ανδρέα Παπιγκιώτη,όλοι οι άνδρες που υπηρετούν στα τμήματα συνοριακής φύλαξης,είναι από τα ξημερώματα σε πλήρη ετοιμότητα και βρίσκονται σε ύποπτα σημεία των Ελληνοαλβανικών συνόρων.

Θα πρέπει α σημειωθεί πως στην περιοχή της Γλυκής,έγινε τα ξημερώματα και μια κλοπή μοτοποδηλάτου,και γίνονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δράστες είναι οι δραπέτες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, άγνωστοι δεν σταμάτησαν σε μπλόκο στην Άρτα και στο σήμα των αστυνομικών να ελαττώσουν ταχύτητα ''γάζωσαν'' το περιπολικό, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας αστυνομικός.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το αυτοκίνητο που παράτησαν στην Γλυκή οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων και το οποίο έκλεψαν τα ξημερώματα από την Φιλιππιάδα. Η ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς από τις πηγές του Αχέροντα και το Σούλι μέχρι τον ποταμό Καλαμά, είναι αστυνομοκρατούμενη και σε πλήρη εξέλιξη είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχει πραγματοποιήσει η ΕΛΑΣ.

Επίκεντρο των ερευνών τα όρη της Παραμυθιάς. Από τις δώδεκα το μεσημέρι στις έρευνες συμμετέχουν και εναέρια μέσα και η περιοχή χτενίζεται στην κυριολεξία από δύο ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το σχέδιο δράσης της αστυνομίας για τις επόμενες ώρες αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας με την συμμετοχή όλων των κορυφαίων αξιωματικών της Ηπείρου. Στη σύσκεψη αναλύθηκαν τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τις κινήσεις των δραπετών, οι οποίοι από τα ξημερώματα κινούνται πλέον στην περιοχή της Ηπείρου.

ΒΙΝΤΕΟ
http://www.paramythia-online.gr