Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Μεγάλος αριθμός μεδουσών στις ακτές του Μαλιακού και του Β. Ευβοϊκού-Τρόποι αντιμετώπισης των τσιμπημάτων


http://www.lamiastar.gr/
Η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, με το Τμήμα Αλιείας της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Φθιώτιδας, σε συνεργασία με Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, μετά την εμφάνιση μεγάλου αριθμού μεδουσών στις ακτές του Μαλιακού και του Β. Ευβοϊκού κόλπου, πληροφορεί τους κολυμβητές για τα είδη των μεδουσών που εμφανίζονται στις ελληνικές θάλασσες καθώς επίσης και τους τρόπους αντιμετώπισης των τσιμπημάτων από αυτές.

Οι Μέδουσες (Jellyfish, ζελατινοειδή) αποτελούν μια μεγάλη ομάδα οργανισμών του ζωοπλαγκτού που υπάρχουν σε όλες τις θάλασσες του παγκόσμιου ωκεανού και ζουν σε όλα τα βάθη. Διαθέτουν σημαντική ενεργητική κίνηση αλλά η εξάπλωσή τους εξαρτάται από τα θαλάσσια ρεύματα. Στις ελληνικές θάλασσες εμφανίζονται μεγάλοι πληθυσμοί μεδουσών με μια περιοδικότητα 10-12 ετών, παρόμοια με αυτήν που έχει παρατηρηθεί και σε άλλες μεσογειακές χώρες. Στις δικές μας θάλασσες οι τσούχτρες παραμένουν για δύο έως τρία χρόνια, η περίοδος παραμονής αλλάζει όμως ανάλογα με την περιοχή. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε θαλάσσια περιοχή χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες, οι οποίες επηρεάζουν και τη συμπεριφορά των μεδουσών.

Είναι εσφαλμένη η εντύπωση ότι η παρουσία των τσουχτρών ενθαρρύνεται από τη ρύπανση. Η πιο κοινή τσούχτρα στις ελληνικές θάλασσες είναι η Pelagia noctiluca, η οποία ζει στην ανοιχτή θάλασσα και η αύξηση του πληθυσμού της αποδεδειγμένα δεν έχει σχέση με τη ρύπανση. Οι πληθυσμιακές διακυμάνσεις αυτής της τσούχτρας στη Μεσόγειο συνδέονται περισσότερο με τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας της θάλασσας και με άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρεάζονται από τις κλιματικές αλλαγές, όπως για παράδειγμα οι περίοδοι ξηρασίας ή έντονων βροχοπτώσεων τους ανοιξιάτικους μήνες.

Οι περισσότερες από τις μέδουσες που ζουν στις ελληνικές θάλασσές δεν είναι τσούχτρες. Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τσούχτρες ονομάζουμε μόνο μερικά είδη μέδουσας. Όλες οι μέδουσες τσιμπούν, γιατί όλες έχουν κνιδοκύτταρα που εκκρίνουν τοξικές ουσίες. Μερικών όμως το τσίμπημα δεν είναι ενοχλητικό για τον άνθρωπο - όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τις μέδουσες "γυαλιά".

Oι μέδουσες που συναντάμε πιο συχνά στις ελληνικές θάλασσες είναι η Aurelia aurita η Cotylorhiza tuberculata η Rhizostoma pulmo και η Pelagia noctiluca.

Τρόποι αντιμετώπισης των τσιμπημάτων

Η επαφή με τις τσούχτρες σπάνια μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ιδιαίτερα σε αλλεργικά άτομα. Το τσίμπημά τους είναι από δυσάρεστο έως επώδυνο, γεγονός που οφείλεται στο υγρό που απελευθερώνεται αντανακλαστικά από το σώμα της τσούχτρας όποτε έρχεται σε επαφή με κάποιον άλλον οργανισμό. Το υγρό αυτό σκοπό έχει είτε να προστατεύσει την τσούχτρα από τους εχθρούς της είτε να παραλύσει τη λεία της (πλαγκτόν και άλλοι μικροί θαλάσσιοι οργανισμοί
Τα τσιμπήματα των «ελληνικών» μεδουσών δεν είναι θανατηφόρα. Ωστόσο, το τσίμπημα κάποιων μεδουσών προκαλεί οξύ πόνο και μπορεί να προκαλέσει αναφυλαξία. Για το λόγο αυτό, όταν αλλεργικά άτομα τσιμπηθούν από τσούχτρα, θα πρέπει να βγουν αμέσως έξω από το νερό, προς αποφυγή πνιγμού.

Για τα τσιμπήματα ενός συγκεκριμένου είδους μέδουσας, μπορεί να τοποθετηθεί ξίδι στην πληγή. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και νερό της θάλασσας αν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο το ξίδι.

Δε θα πρέπει να χρησιμοποιείται φρέσκο νερό, γιατί η αλλαγή της ωσμωτικής τονικότητας μπορεί να απελευθερώσει επιπλέον δηλητήριο. Για τον ίδιο λόγο θα πρέπει να αποφεύγεται ο κνησμός του τραύματος, η χρήση οινοπνεύματος, αμμωνίας και παρόμοιων ουσιών. Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί επίσης να βοηθήσει, με εξαίρεση την περίπτωση υποθερμίας.

Η αφαίρεση των πλοκάμων μπορεί να γίνει με το χέρι, με τη χρήση ειδικών γαντιών. Έπειτα από την αφαίρεση μεγάλων κομματιών από μέδουσες, στο τραύμα μπορεί να μπει αφρός ξυρίσματος και με την άκρη ενός μαχαιριού, με ένα ξυράφι να αφαιρεθούν όλα τα εναπομείναντα κνιδοκύτταρα.

Εκτός από τη χορήγηση πρώτων βοηθειών, για να μειωθεί ο κνησμός, μπορούν να χορηγηθούν αντιισταμινικές ουσίες στον ασθενή. Οδοντόκρεμα με σόδα και πάγος εναλλακτικά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση του δηλητηρίου. Οι αλλεργικοί πρέπει πάντα να έχουν μαζί τους μια ένεση αδρεναλίνης ή κορτιζόνης, ανάλογα με τις υποδείξεις του γιατρού.

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ : ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΙΜΩΝ


Για την παραλαβή του ειδικού σήματος οι Συνάδελφοι θα πρέπει να ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να προσκομίσουν:
1. Παλαιό τιμοκατάλογο που θα φέρει την σφραγίδα της επιχείρησης.
2. Νέο τιμοκατάλογο με το νέο καθεστώς ΦΠΑ και μειωμένες τις τιμές στα ¾ των ειδών κατά τουλάχιστον 5% όπως αναφέρεται παραπάνω (πχ αν ο κατάλογος έχει 20 είδη η μείωση πρέπει να περάσει στα 15 είδη) σε 2 στήλες, μια με τις τιμές με ΦΠΑ 23% και μια με τις τιμές με ΦΠΑ 13%.

3. Υπογραφή συμφωνητικού μεταξύ του Σωματείου και της επιχείρησης ότι αποδέχεται τους όρους χορήγησης του Ειδικού Σήματος, παραμένει στα αρχεία του φορέα.
4. Την σφραγίδα της επιχείρησης
Το Σωματείο διατηρεί το δικαίωμά του να ελέγχει την τήρηση της συμφωνίας.
Η συμφωνία αρχίζει την 1η Αυγούστου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2013.
Αρμόδια όργανα, πέραν του Σωματείου και της ΠΟΕΣΕ, είναι τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας (πχ ΣΔΟΕ, Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς, Ελεγκτικές Υπηρεσίες των Περιφερειών κλπ).
Σας ενημερώνουμε ότι για την παραλαβή του ειδικού σήματος οι επαγγελματίες του Κλάδου μπορούν να απευθύνονται ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

ΘΗΒΑ: Ταβέρνα Μπαρμπαγιάννης (Μοσχοπόδι Θήβας) 6978-007275 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ, Κος ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ)
ΛΑΜΙΑ: ΟΕΒΕ ΛΑΜΙΑΣ (Όθωνος 3) 22310-22112
ΑΡΑΧΩΒΑ: Arahova Inn 22670-31353
ΧΑΛΚΙΔΑ: ΟΕΒΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Ελ. Βενιζέλου 12) 22210-20328

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στάση εργασίας την Πέμπτη στα δημόσια νοσοκομεία


Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αντιδρώντας στο κλείσιμο νοσοκομείων και στις απολύσεις.

Παράλληλα προγραμματίζεται συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας ότι «περιφέρεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εμφανίζοντας τη διάλυση της δημόσιας υγείας και τα λουκέτα στα νοσοκομεία ως αναδιοργάνωση του ΕΣΥ.

Τις διαθεσιμότητες και απολύσεις υγειονομικών ο «πρόθυμος» στη τρόικα υπουργός Υγείας τις εμφανίζει ως υποχρεωτικές μετατάξεις που αποτελούν δήθεν ευλογία για τα νοσοκομεία» δηλώνουν χαρακτηριστικά η εργαζόμενοι.

«Φτάνουν πια τα κροκοδείλια δάκρυα του επικοινωνιακού υπουργού, ο οποίος βάζει φωτιά στα δημόσια νοσοκομεία και μετά χορεύει κλαίγοντας στις στάχτες τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Ποια είναι τα δικαιώματα του ταξιδιώτη,

Ποια είναι τα δικαιώματα του ταξιδιώτη, όταν ξεκινώντας το ταξίδι του με πλοίο διαπιστώνει ότι η καμπίνα που τού διατίθεται δεν είναι αυτή για την οποία έχει πληρώσει; Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε, αν αντιμετωπίσετε απρόοπτα.

Τι συμβαίνει όταν ένα καράβι καθυστερήσει πάνω από τέσσερις ώρες ν' αποπλεύσει ή όταν ο καταναλωτής δεν μπορεί να ταξιδέψει για λόγους ανωτέρας βίας; Τι μπορεί να διεκδικήσει ένας επιβάτης αν ματαιωθεί μια πτήση ή αν χαθούν/καταστραφούν οι αποσκευές του; Σε ποια περίπτωση ο επιβάτης που ταξιδεύει με αεροπλάνο δικαιούται δωρεάν διανυκτέρευση ακόμη και στο εξωτερικό; Απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα, σε σχέση με τα δικαιώματα των ταξιδιωτών, δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.

Ταξίδια με πλοίο......

Δελτίο Τύπου :Απόσυρση της παρ. 2 του άρθρου 16 του Σχεδίου νόμου

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών ενημερώνουν ότι η απόφαση των ιθυνόντων του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφορικά με τη βίαιη μεταβολή του πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων για 52 Κυριακές όχι μόνο δεν θα συμβάλει στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων, αντίθετα θα αποτελέσει τη χαριστική βολή με την προσαύξηση τόσο του μισθολογικού όσο και του λειτουργικού «κυριακάτικου κόστους» της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης που απασχολεί μισθωτούς.

Οι Έλληνες έμποροι δεν συνηθίζουμε να φοβόμαστε και να «κλαιγόμαστε», ούτε να ζητάμε, αλλά με τη γνωστή μας αξιοπρέπεια, συνεχίζουμε να προτείνουμε μόνο λύσεις για την διάσωση των μικρομεσαίων του ελληνικού εμπορίου.

Όταν ως έμποροι επιβιώσαμε 6 χρόνια ύφεσης και 4 χρόνια χωρίς Τράπεζες, ποιος πιστεύει, αλήθεια, ότι φοβόμαστε την δουλειά των 52 Κυριακών; Δεν φοβόμαστε την δουλειά, αλλά την «αναδουλειά». Δεν φοβόμαστε το νέο, φοβόμαστε το λάθος.

Οι προσφυγές από τις γνωστές αλυσίδες, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά που θα ακολουθήσουν στο ΣτΕ είναι ήδη έτοιμες, ενώ στην επόμενη επίσκεψή της η Τρόικα θα επικαλεστεί άνιση μεταχείριση, θα άρει όλους τους περιορισμούς υπέρ των μικρομεσαίων, διευκολύνοντας έτσι την πολυπόθητη συγκέντρωση του εμπορίου στα χέρια των δανειστών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θηβών εκπροσωπούμενος από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ζήτησε με επιστολή την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την απόσυρση της παρ. 2 του άρθρου 16 του Σχεδίου νόμου «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών», γιατί οι 52 Κυριακές δεν είναι προαπαιτούμενο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν την ελληνική αγορά όχι μόνο στην απορρύθμιση, αλλά στην κακοποίηση της.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ
ΕΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Aνακοίνωση για την υπόθεση όπλων στη Χίο


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά τη χθεσινή σύλληψη ατόμων, σε σκάφος με βαρύ οπλισμό, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά οκτώ άτομα, σε Χίο και Αθήνα, οι οποίοι βαρύνονται με διάφορες κατηγορίες.

Η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι μετά τη χθεσινή σύλληψη, από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, τεσσάρων (4) ατόμων (2 ημεδαπών, 2 αλλοδαπών), σε σκάφος με βαρύ οπλισμό, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, την προανάκριση ανέλαβε, λόγω αρμοδιότητας, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν, χθες στη Χίο, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, άλλα δύο (2) άτομα (1 ημεδαπός και 1 αλλοδαπός).

Οι έξι συλληφθέντες, βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που συνδέονται με τρομοκρατική δραστηριότητα, όπως κατασκευή, προμήθεια, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών και βομβών, κατοχή και μεταφορά πολεμικού υλικού κ.λπ. και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών Χίου.

Παράλληλα, χθες, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και χώρους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός συσκευών κινητής τηλεφωνίας, κάρτες SIM , μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, συσκευές USB, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ψηφιακοί δίσκοι CD και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και βιβλίων.

Επιπλέον, προσήχθησαν δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα, έντεκα (11) από Αθήνα και τρία (3) από Θεσσαλονίκη. Από τους έντεκα (11) προσαχθέντες στην Αθήνα, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για κατοχή πλαστού διαβατηρίου και απόκρυψη των στοιχείων ταυτότητάς τους.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης υπήρξε άψογη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Οι έρευνες συνεχίζονται».

Δένουν σακούλες με τροφή στους κάδους για τους άπορους


Υπολείμματα τροφών τοποθετημένα σε σακούλες αφήνουν οι πολίτες της Ξάνθης στα χερούλια των κάδων σκουπιδιών ώστε να...
τις βρουν άποροι πολίτες που περιφέρονται από κάδο σε κάδο αναζητώντας τροφή.
Γνωρίζοντας και αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της οικονομικής εξαθλίωσης όλο και περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής, επιλέγουν αντί να πετούν τα υπολείμματα των γευμάτων τους (όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος σε μεγάλη έκταση) μέσα στους κάδους και στη συνέχεια να βλέπουν συμπολίτες τους να ψάχνουν μέσα σε αυτούς, να τα τοποθετούν σε σακούλες και να τα αφήνουν στο πλάι, σύμφωνα με το thrakitoday.com.
Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε επί της οδού Θερμοπυλών, σε κάδο απορριμμάτων, τοποθετημένη μια σακούλα με ψωμιά η οποία μέσα σε λίγη ώρα εξαφανίστηκε.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟ ΚΙΤΡΙΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ



Στις αρχές Ιουνίου είχε γίνει καταγγελία για χρήση επικίνδυνου φυτοφαρμάκου που «ωριμάζει» γρήγορα τις μπανάνες στην Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης. Αυτός ήταν ο λόγος που η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθεί η εν λόγω καταγγελία.

Την προκαταρκτική εξέταση σύμφωνα με το "Εθνος", διέταξε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας μετά την κοινοποίηση του προστίμου που επέβαλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με την καταγγελία στη Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης «κάποιοι επιτήδειοι κάνουν ανεξέλεγκτα χρήση αιθυλενίου μιας χημικής ουσίας ιδιαίτερα εύφλεκτης όπου μια σπίθα είναι ικανή να φέρει τη καταστροφή».

Υγεία: Ο χάρτης των επικίνδυνων περιοχών για τον ιό του Δυτικού Νείλου! Ποιες περιοχές κινδυνεύουν


Μέρα με τη μέρα αυξάνονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου που προέρχονται από τσιμπήματα κουνουπιών και ήδη οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ...
καταγράφουν 6 επιβεβαιωμένα περιστατικά. Βέβαια εκτιμούν ότι όσοι έχουν προσβληθεί είναι πολύ περισσότεροι αλλά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα με αποτέλεσμα να μην το αντιλαμβάνονται καθόλου και να μη χρήζουν νοσηλείας.

Όμως οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιούν ότι υπάρχουν περιοχές όπου ενδημεί η νόσος και τα κουνούπια μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα.
Σύμφωνα με το “χάρτη” που έχουν σχηματοποιήσει οι επηρεαζόμενες περιοχές είναι:

-Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος (Ανατολική Αττική)
-Δήμος Παιανίας (Ανατολική Αττική)
-Δήμος Παλλήνης (Ανατολική Αττική)
-Δημοτικό Διαμέρισμα Πικερμίου (Ανατολική Αττική)
-Δήμος Μενεμένης -Αμπελοκήπων (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)
-Δήμος Ευόσμου -Κορδελιού (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)
-Δήμος Ωραιοκάστρου (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)
-1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Δήμου Θεσσαλονίκης

Τα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά σημειώνουν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ συνιστάται να μη λαμβάνεται αίμα από όσους πιθανώς βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου να παρουσιάσουν τη νόσο.

Στις περιπτώσεις μάλιστα που αιμοδότης έχει δώσει αίμα και στη συνέχεια ενημερώσει ότι εμφανίζει συμπτώματα θα πρέπει οι αιμοδοσίες να κινητοποιηθούν άμεσα και να δεσμεύσουν τόσο τις φιάλες αίματος όσο και τα παράγωγα ενώ θα πρέπει να εξετάσουν και τον δότη.

Ξεκίνησε από την Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ η διάθεση των Καρτών Διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.




Η Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ υπενθυμίζει ότι από την Τρίτη 9 Ιουλίου άρχισαν οι εγγραφές για τη διάθεση των Καρτών Διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014. Η Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ καλεί στο γήπεδο όλα τα μέλη της κάθε οικογένειας.
Κάθε μέλος αποκτώντας την προσωπική του Κάρτα Διαρκείας με τις ειδικά διαμορφωμένες τιμές, μπορεί να χαρεί την αγαπημένη του Ομάδα.Επιπλέον για 1η χρονιά διαθέτουμε την Προνομιακή Οικογενειακή Κάρτα Διαρκείας, με την οποία ολόκληρη η οικογένεια μαζί στην ξεχωριστή Οικογενειακή Θύρα, μπορεί να ζήσει συναρπαστικές στιγμές.ΠρόγραμμαΤα εισιτήρια διαρκείας περιλαμβάνουν τους 17 αγώνες του Πρωταθλήματος Super League, τους αγώνες Κυπέλλου, καθώς και όλα τα εντός έδρα φιλικά.Κατηγορίες & Τιμές ΕισιτηρίωνΘΥΡΕΣ 1 & 3Για νέους κατόχους: Κανονικό 140€, Γυναικείο 80€, Παιδικό (έως 16 ετών) 50€.Για περσινούς κατόχους: Κανονικό 120€, Γυναικείο 80€, Παιδικό (έως 16 ετών) 50€.ΘΥΡΑ 2VIPΓια νέους κατόχους: Κανονικό 350€, Γυναικείο 220€, Παιδικό (έως 16 ετών) 175€.Για περσινούς κατόχους: Κανονικό 300€, Γυναικείο 190€, Παιδικό (έως 16 ετών) 150€.ΘΥΡΑ 2 VVIPΓια νέους κατόχους: Κανονικό 700€Για περσινούς κατόχους: Κανονικό 600€ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (μόνο στη Θύρα 3)Για τη Θύρα 3 διατίθεται οικογενειακή κάρτα διαρκείας στην τιμή των 220€. Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο για τους γονείς και για ένα παιδί. Για κάθε επιπρόσθετο παιδί το κόστος είναι 40€.Για τους περσινούς κατόχους διαρκείας, το οικογενειακό εισιτήριο διαρκείας θα διατίθεται στην τιμή των 200€.ΠρονόμιαΟι κάτοχοι καρτών διαρκείας 2013-14 στη Θύρα 2 VIP & 2 VVIP θα έχουν 20% έκπτωση για την αγορά ειδών της ομάδας και εκπτώσεις σε αγορά ειδών από επιχειρήσεις της Βοιωτίας.Οι κάτοχοι καρτών διαρκείας 2013-14 στις Θύρες 1 & 3 θα έχουν 10% έκπτωση για την αγορά ειδών της ομάδας και εκπτώσεις σε αγορά ειδών από επιχειρήσεις της Βοιωτίας.Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.Σημεία & Ώρες πώλησηςΗ διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας θα γίνεται από τα γραφεία της Π.Α.Ε., πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα), στη Λιβαδειά:Δευτ. & Τετ.: 10.00 έως 14.00.Τρ.-Πεμπ.-Παρ.: 10:00 έως 14:00 & 18.00 έως 20.30.Σαβ.: από 10:00 έως και 13:30.Τρόπος ΠληρωμήςΗ πληρωμή μπορεί να γίνει με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα.



Απάντηση ΥΠΑΑΤ στον κ.Μπασιάκο για ζημιές απο Φωτιές στο Διόνυσο και Μαυρομάτι

Απαντώντας στις παραπάνω Ερωτήσεις που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Γ. Σταθάς και Ε. Μπασιάκος, και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛΓΑ, σας πληροφορούμε τα εξής:

Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από την πυρκαγιά που σημειώθηκε στις 29 και 30/06/2013, σε γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής Διονύσου Ορχομενού (αφορά έκταση 5.000 στρέμματα δασική και καλλιεργήσιμη), έγινε αναγγελία και υποβάλλονται αρχικές δηλώσεις.

Η καταγραφή των ζημιών που εντοπίζονται σε φυτικό κεφάλαιο ( βαμβάκια, ελιές κ.λπ.) και σε πάγιο κεφάλαιο (γεωργικός εξοπλισμός, σωλήνες κ.λπ.) θα διενεργηθεί σύντομα. Ακολούθως, οι εν λόγω ζημιές, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτεί ο Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και οι Κοινοτικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και δασοκομίας 2007-2013 (2006/C 319/EΚ), θα ενταχθούν σε πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ), το οποίο θα υποβληθεί προς έγκριση στην Ε.Ε., μετά και τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών. Εφόσον το πρόγραμμα εγκριθεί από την Ε.Ε., ο ΕΛΓΑ θα μπορεί να καταβάλει τις ενισχύσεις στους δικαιούχους παραγωγούς.

Τέλος, για την περιοχή του Μαυροματίου Βοιωτίας, έχει γίνει αναγγελία, ωστόσο, ακόμη, δεν έχουν υποβληθεί αιτήσεις ζημιάς εκ μέρους των παραγωγών.


Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων του Ιουλίου στις 140 οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή οι διανομές τροφίμων του Ιουλίου στις 140 οικογένειες, που εξυπηρετούνται μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θηβαίων

Εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και υπάλληλοι του Δήμου εργάστηκαν πυρετωδώς για να πραγματοποιηθούν οι τέσσερις (4) διανομές που καθορίστηκαν για τον μήνα Ιούλιο, προκειμένου να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή πολιτών και επιχειρήσεων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου για ενίσχυση του Παντοπωλείου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο μέχρι σήμερα εξυπηρετεί 140 οικογένειες ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εκ περιτροπής. Πρόσφατα εγκριθήκαν από την Επιτροπή του Παντοπωλείου άλλες 20 οικογένειες, ανεβάζοντας τον αριθμό των εξυπηρετούμενων οικογενειών στις 160 και οι οποίες θα ενταχθούν στις λίστες των εξυπηρετούμενων από την επόμενη διανομή.

Θυμίζουμε ότι διανομές θα πραγματοποιούνται όσο υπάρχουν προϊόντα στα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των εξυπηρετούμενων.

Γι’ αυτό το λόγο υπενθυμίζουμε την ύπαρξη Κοινωνικού Καλαθιού, αμέσως μετά τα ταμεία των σούπερ μάρκετ και τa τηλέφωνa επικοινωνίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου: 2262350603, 607,

Πλήρωνε κορόιδο Έλληνα φόρους ... να ξέρεις όμως ότι κάποιοι δεν πληρώνουν ! Δείτε το ΦΕΚ


Με Νόμο του (ανθ-)ελληνικού κράτους oι αλλοδαποί δεν πληρώνουν φόρους.

Τη στιγμή που οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη,

ο ελληνικός λαός μαστίζεται από την ανεργία,

έχει γονατίσει από τη δυσβάσταχτη φορολογία,

τα παράνομα χαράτσια και τις κατασχέσεις των οικονομιών του,

ακόμη και του σπιτιού που κατάφερε να αποκτήσει με θυσίες,

που οδηγείται στην εξαθλίωση, στις αυτοκτονίες και τον εξοστρακισμό - μετανάστευση,

το (ανθ-)ελληνικό κράτος, προτρέπει τους αλλοδαπούς να μην καταβάλουν φόρους...

Ενδεικτική είναι η Σύμβαση που υπέγραψε το (ανθ-)ελληνικό κράτος με το κράτος της Αλβανίας.

(Η ίδια πολιτική - νομοθεσία ισχύει για όλους τους αλλοδαπούς, ανεξαιρέτου χώρας καταγωγής.)

Με Νόμο του (ανθ-)ελληνικού κράτους oι αλλοδαποί δεν πληρώνουν φόρους.

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ.2755 1Φ.Ε.Κ. 252/19.11.99/τ.Α' Κύρωση της Σύμβασης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας

Δείτε το ΦΕΚ:
http://nomoi.info/%CE%A6%CE%95%CE%9A-%CE%91-252-1999.html

Εδώ η μετάφραση του ΦΕΚ στα Ελληνικά:
http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/ddos/sadf/FEK_ALBANIA_teliko.pdf

Υ.Γ.:

α) Είναι ή όχι ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων πολιτών;;

β) Οι Έλληνες είναι άνθρωποι 'β κατηγορίας;;;
Είναι τα κορόιδα που πληρώνουν;;

γ) Γιατί κανένα κόμμα ("Αριστερό"- "ακροαριστερό"-"Δεξιό"-"ακροδεξιό") δε μιλά για την άνιση και ρατσιστική μεταχείριση αλλά και το διωγμό που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες;;

http://asimpiestos.blogspot.com/

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο μικρός Αλέξανδρος από το Ακραίφνιο θέλει την υποστήριξή μας για να ξαναβρει την υγειά του!


Με την άδεια της οικογένειας Θεόδωρου Μάρρα από το Δ.Δ. Ακραιφνίου και σε συνεννόηση με την ενορία και την τοπική κοινότητα , δημοσιοποιούμε την περιπέτεια που περνάει ο μικρός Αλέξανδρος, ο οποίος πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών σε ελληνικό νοσοκομείο.

Ο δότης έχει βρεθεί όχι όμως και τα χρήματα για την νοσηλεία του παιδιού, τα οποία αδυνατεί να καταφέρει να τα εξασφαλίσει η οικογένειά του! Ας ενωθούμε λοιπόν όλοι εμείς και ας προσφέρουμε ο,τι έχει ο καθένας δυνατότητα επικοινωνώντας με τον ίδιο τον πατέρα του μικρού Αλέξανδρου, κ. Θεόδωρο Μάρρα στο τηλέφωνο 6989 898904.     http://orchomenos-press.blogspot.gr/

Ψηφιδωτό μεγάλης αξίας ήρθε στο φως στον Ορχομενό !

Ως γνωστόν εδώ και πολλούς μήνες στην πόλη του Ορχομενού εκτελείται ένα μεγάλο και κομβικής σημασίας έργο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων! Έργο το οποίο επίσης φέρνει στο φως και μια σειρά από αρχαιολογικά ευρήματα – εξ αιτίας των τομών και του δικτύου που κατασκευάζεται – κάποια από τα οποία μάλιστα φανερώνουν σημαντικότατες πληροφορίες για τον πολιτισμό του τόπου μας και τις διάφορες ιστορικές φάσεις της κατοίκησής τους.
Είναι επίσης γνωστό πως το τεράστιας αυτής σημασίας έργο πήρε παράταση από το ΔΣ για ένα ακόμη 6μηνο μέχρι την παράδοσή του, περί τις αρχές του 2014 δηλαδή, καθώς – μεταξύ άλλων – οι εργασίες έχουν σταματήσει πολλές φορές εξ` αιτίας και των πολλών – άλλων σημαντικών και άλλων λιγότερο – ευρημάτων κατά την εκτέλεσή του.
Σύμφωνα με νεότερες και ασφαλείς πληροφορίες, στην περιοχή της οδού Νεφέλης είχαμε πρόσφατα και μια επίσης ξεχωριστή αποκάλυψη ενός ψηφιδωτού δαπέδου… λεπτομέρειες όμως για το οποίο ακόμη δεν γνωρίζουμ. Ασφαλώς τις εργασίες παρακολουθεί η Θ` ΕΠΚΑ και για τις οποίες ευχόμαστε να πληροφορηθούμε περισσότερες στοιχεία και να επανέλθουμε.
orchomenospress

Μουσικός «πονοκέφαλος» για τα μικρά καφενεία στα χωριά..


«Βραχνά» ακόμα και για καταστηματάρχες μικρών παραδοσιακών καφενείων στα χωριά αποτελούν τα τέλη της εταιρείας είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων (ΑΕΠΙ).
ΕΛΛΑΣ......ΤΟ.....ΜΕΓΑΛΕΙΟ...ΣΟΥ 
Ιδιοκτήτες παραδοσιακών καφενείων που δεν διαθέτουν ηχητικά συστήματα, παρά μόνο τηλεόραση απλά για ενημέρωση και παρακολούθηση αθλητικών αγώνων, είναι υποχρεωμένοι να... καταβάλλουν το ειδικό τέλος.
Πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, πλήρωναν κανονικά -οι περισσότεροι τουλάχιστον- τα ετήσια ή εποχικά τέλη, σήμερα όμως που τα έσοδα έχουν μειωθεί κατακόρυφα, το ζητούμενο ποσό ανεξαρτήτως ύψους, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, αντιθέτως είναι πολύτιμο και μάλιστα καταβάλλεται δύσκολα.

Οι καταστηματάρχες δυσκολεύονται και πολλές φορές αδυνατούν να πληρώσουν το απαιτούμενο τέλος της ΑΕΠΙ, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη εταιρεία να καταφεύγει στη δικαιοσύνη για να εισπράξει τα χρήματα. Πρόκειται για ποσά που συχνά είναι αρκετά υψηλά και καθορίζονται από τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος και φυσικά από την κατηγορία στην οποία ανήκει ο κάθε χώρος, ανεξαρτήτως αν η μουσική ακούγεται ζωντανά ή μέσω ραδιοφώνου, τηλεόρασης και CD.
Πρέπει να αναφερθεί το εξής παράδοξο….... To ραδιόφωνο πληρώνει πνευματικά δικαιώματα, αλλά το ίδιο καλείται να κάνει και το καφενείο του χωριού που διαθέτει τηλεόραση.


Οι ιδιοκτήτες των καφενείων εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, όπως είναι λογικό, προτιμούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους ή να καλύψουν το κόστος της προμήθειάς τους και να μείνει ανεξόφλητη η ΑΕΠΙ, από το να αφήσουν το καφενείο τους χωρίς καφέ. ... 
ΜΗΠΩΣ  ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΡΑΔΙΟ Η CD   ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ? ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!!!

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιορτάζει 40 χρόνια - Συναυλία στις 5 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Μαλεσίνας


Σαράντα συνεχόμενα χρόνια στη δισκογραφεία συμπληρώνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και θα το γιορτάσει με μια μεγάλη συναυλία, την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013, στο Δημοτικό Στάδιο Μαλεσίνας.
Μια μεγάλη γιορτή που θα συνοψίσει τις σημαντικότερες στιγμές μιας μουσικής πορείας. Μια σαραντάχρονη διαδρομή γεμάτη σημαντικές στιγμές, χιλιάδες πωλήσεις δίσκων, σπουδαίες συνεργασίες, άπειρες συναυλίες, πολλή συγκίνηση και εκατοντάδες ρεφρέν.
Η φωνή και τα τραγούδια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου έχουν σημαδέψει τις ζωές εκατομμυρίων θαυμαστών του όλα αυτά τα χρόνια και η μοναδική του σκηνική παρουσία δεν έχει πάψει να ηλεκτρίζει και να συγκινεί ούτε μια στιγμή μέχρι σήμερα.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ευτύχησε να συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς μέσα σε αυτές τις δεκαετίες. Οι συνεργασίες του με τον Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοίζο, Νικόλα Άσιμο και τον Θάνο Μικρούτσικο έδωσαν ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές.
Τραγούδησε ποιητές όπως ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Νίκος Καββαδίας, ο Αλκης Αλκαίος, ο Κώστας Καρυωτάκης αλλά και σπουδαίους στιχουργούς όπως ο Κώστας Τριπολίτης και ο Οδυσσέας Ιωάννου μεταξύ πολλών άλλων, επιλέγοντας πάντα να είναι αιχμηρός στον λόγο του, είτε κοινωνικός είτε ερωτικός.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου –απλά Βασίλης για τους φίλους του - δεν έκανε ούτε μια φορά έκπτωση στο έργο του και στις επιλογές του για χάρη οποιαδήποτε σίγουρης επιτυχίας αλλά ακολουθούσε πάντα το βαθύ καλλιτεχνικό του ένστικτο και την ανάγκη του για επικοινωνία με τους δικούς του όρους.
Αυτή η συνέπεια και η ειλικρίνεια είναι που του χάρισαν αυτή τη σημαντική πορεία και οδήγησαν στη φετινή γιορτή των σαράντα χρόνων στην δισκογραφία.
Tιμή εισιτηρίου: προπώληση 10€, ταμείο 12€
Ωρα έναρξης: 21.30
Ώρα προσέλευσης: 20.00

Επιχείρηση της ΕΜΑΚ σε πηγάδι έξω από την Θήβα!


http://www.viotiki-ora.gr/
Σ. Αποστόλου: «Η αποστολή στέφθηκε μεν με επιτυχία γιατί φτάσαμε στον σκοπό μας, αλλά αυτός δεν επιτεύχθηκε γιατί δεν βρήκαμε τίποτε»

Δυόμισι ώρες διήρκεσε η επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Θήβα, μέσα στον ήλιο και τον δυνατό αέρα, με αίσιο αποτέλεσμα, καθώς δεν βρέθηκε πτώμα…

Η 7η ΕΜΑΚ κλήθηκε χθες το πρωϊ , να εξερευνήσει ένα πηγάδι, έξω από την Θήβα προς τις Ερυθρές , μετά από πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ ΄τι εκεί ίσως βρισκόταν άτομο αλλοδαπό, που είχε πεταχτεί από άγνωστους , προκειμένου να ανασυρθεί…

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατέβασαν το ειδικό φορείο, όμως την πρώτη φορά δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν κάτι, καθώς έπρεπε να κατέβουν ακόμη βαθύτερα…

Την δεύτερη φορά και σε βάθος 32 μέτρων, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανείς μέσα παρά μόνο πεταμένα ρούχα…

«Η αποστολή στέφθηκε μεν με επιτυχία γιατί φτάσαμε στον σκοπό μας, αλλά αυτός δεν επιτεύχθηκε γιατί δεν βρήκαμε τίποτε» είπε ο Υποδιοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Σίμος Αποστόλου!

Επιστολή Ομογενή προς τον Δήμαρχο Θηβαίων για τη Θίσβη


Ο Νώντας Καραμπογιάς κατάγεται από τη Θίσβη και μένει μόνιμα στο Ohio των ΗΠΑ. Κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται το χωριό του για το οποίο έχει δείξει έμπρακτα την αγάπη του. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στα περιβαλλοντικά θέματα και η επιστολή του συντάχτηκε γι” αυτό το λόγο. Ο ίδιος έχει υποστεί φθορές στην υγεία του από τις βιομηχανίες του Ohio όπου εργάζονταν. Η επιστολή έχει ως εξής:
Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε και Σεβαστό Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θηβών,

Την 8ην Αυγούστου του 2012, όσοι από εσάς είχατε έρθει στην Θίσβη, σας είχα δώσει μια επιστολή αναφερόμενη στην αγωνία μου για την σωτηρία και στην ευημερία των κατοίκων της Κοινότητας Θίσβης.Στην συγκέντρωση αυτή, μας υποσχεθήκατε ότι θα παίρνατε μέτρα για τη νόμιμη και αναγκαία ανάπτυξη του τόπου μας. Κύριε Δήμαρχε, εσείς ειδικά, όχι μόνον γράψατε τις υποσχέσεις αυτές στα παπούτσια σας, αλλά επιπλέον αφήσατε να «δωρίσουν» και το Λιμάνι της Νούσας για 30 χρόνια στον κ. Στασινόπουλο!Στην ιστορία της Αμερικής, χρειάστηκαν τριάντα χρόνια μετά την εγκατάσταση των εργοστασίων στην περιοχή μας, για να «τελειώσουν» τη ζωή του τόπου μας εδώ και των ανθρώπων. Μήπως είναι σύμπτωση που σήμερα ο κ. Στασινόπουλος ζήτησε για τριάντα χρόνια την κατοχή και την εκμετάλλευση των λιμενικών εγκαταστάσεων του Όρμου της Νούσας;
Πριν από 50 χρόνια, βρέθηκα στο Γραφείο του διασήμου αμερικανού γερουσιαστή Edward H. McNamara ο οποίος μου είπε τα εξής:
Νώντα, τα μεγάλα και ανθυγιεινά εργοστάσια στην περιοχή μας, θα φύγουν από την Αμερική μια μέρα για τρεις (3) λόγους.
Πρώτον, διότι στα άλλα κράτη, οι μισθοί θα είναι μικρότεροι και το κέρδος για τους εργοστασιάρχες μεγαλύτερο.
Δεύτερον, επειδή εμείς έχουμε γίνει οι «χωροφύλακες» σε όλον τον κόσμο, θα χρειαζόμαστε μεγάλο στρατό. Επειδή όμως ο στρατός μας είναι εθελοντικός, όταν οι νέοι μας θα βρίσκουν εργασία στον τόπο τους, φυσικά δεν θα κατατάσσονται πλέον στον στρατό.
Τρίτον, όλα τα εργοστάσια της Βαριάς Βιομηχανίας μας, θα δηλητηριάσουν το περιβάλλον και όσοι εργάζονται μέσα σε αυτά ή ζουν στην ίδια περιοχή, θα καταλήξουν στα Νοσοκομεία ή και στα Νεκροταφεία.
Εμείς αυτά ήδη τα ζήσαμε στην Αμερική, τα περάσαμε και τώρα υποφέρουμε. Ας μην ξεχνάμε και τους άτυχους που φύγανε δια παντός από την ζωή. Οι εναπομείναντες μπορεί να αποζημιώθηκαν χρηματικά, αλλά αυτό είναι δώρον άδωρον διότι η Υγεία δεν πληρώνεται.
Από την ιστορία θα γνωρίζετε, ότι όταν ο Μ. Αλέξανδρος πήγε να τον δει τον αρχαίο φιλόσοφο Διογένη στο πιθάρι που κατοικούσε, τον ρώτησε:
Τι θέλεις από μένα Διογένη να σου κάνω; εκείνος τότε του απάντησε: “Μη μου αφαιρείς ότι δεν μπορείς εσύ για να μου δώσεις”, εννοώντας τον ήλιο που του έκρυβε το σώμα του Αλέξανδρου.
Εσείς που κυβερνάτε σήμερα, είστε στη θέση του Μ. Αλεξάνδρου.
Πως τολμάτε να εξαφανίσετε τον Τόπο που μας χάρισε ο Θεός;
Πως μπορείτε και αφήνετε να εξοντωθεί ο πληθυσμός μας;
Πως μπορείτε και αφήνετε να καταστραφεί ολόκληρος ο Κορινθιακός Κόλπος;
Γιατί θέλετε θα διαγράψετε 2.500 χρόνια Ιστορία;
Γιατί θέλετε να καταστραφούν οι ηλιόλουστες παραλίες μας και η καθαρή ατμόσφαιρα της Θίσβης, την οποίαν αναφέρει ο Όμηρος και ο ιστορικός Παυσανίας που είχε αποβιβαστεί στο αρχαίο Λιμάνι της Νούσας;
Ο πρόεδρος Τζων Κένεντυ, στην πρώτη του ομιλία είχε πει:
“Μη ρωτάτε τι μπορεί το Κράτος να κάνει για σας, αλλά τι μπορείτε εσείς να κάνετε για το Κράτος”.
Αλλά αγαπητοί μου πατριώτες, είναι γνωστός ο στόχος «όλων» των Ελλήνων πολιτικών, όπως το διατυμπανίζει και ο ξένος τύπος:
η «Προσωπική τους Ικανοποίηση».
Απορώ όμως τελικά, πως μπορείτε και κοιμόσαστε τα βράδια χωρίς τύψεις της συνείδησης;


Για τους Ομογενείς της Θίσβης.
Nώντας Καραμπογιάς.
Toledo, Ohio
June 24, 2013

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΑΚΙ ΘΗΒΩΝ

  Η ΦΩΤΙΑ ΕΚΑΨΕ ΘΑΜΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ 4 ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ 1 ΥΔΡΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΣ 

Αυξήθηκαν οι μολύνσεις από τον ιό του Δυτικού Νείλου


Σταδιακή αύξηση παρατηρείται στα περιστατικά μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με τα περισσότερα κρούσματα να εντοπίζονται στην ανατολική Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Καθημερινής, στις τρεις περιπτώσεις οι ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα), ενώ στις υπόλοιπες τα συμπτώματα ήταν ήπια.
Το αργότερο μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει ο μοριακός έλεγχος για τον ιό του Δυτικού Νείλου, στο αίμα που προέρχεται από αιμοδότες ή επισκέπτες περιοχών που πλήττονται και οι οποίες αυτή τη στιγμή έχουν αποκλειστεί από την αιμοδοσία για λόγους ασφαλείας.
Την άμεση έναρξη μοριακού ελέγχου, ώστε να μην παρατηρηθούν ελλείψεις σε αίμα, ζήτησε με επιστολή στο υπουργείο Υγείας η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας.

news247.gr

20η Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων


Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 22063/26-7-2013 πρόσκληση για την 20η Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, την 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ του 2013, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 19:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη διακοπή ή μη του Δημοτικού Φωτισμού που καλύπτει τις ανάγκες του Οικισμού Αθιγγάνων στο Πυρί Θηβών.

2. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 257/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ.Θηβαίων, για τους όρους διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης στη Δημοτική Κοινότητα Θήβας.
3. 3η Τροποποίηση ετήσιου προγράμματος δράσης – Τεχνικού Προγράμματος Δ.Θηβαίων έτους 2013.
4. 3η Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικ.έτους 2013.
5. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 145/2013 απόφασης του Δ.Σ., η οποία αφορά την παραχώρηση χώρου στην Γ.Γ.Αθλητισμού ιδιοκτησίας του Δ.Θηβαίων για την «Κατασκευή ανοικτού Κολυμβητηρίου στο Δ.Θηβαίων.»
6. Έκφραση γνώμης επί της Μ.Π.Ε., για την μετεγκατάσταση ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας ΣΠΑΡΦΙΣ Α. Ε στη θέση Όρμος Σπηλιά Ν. Βοιωτίας.
7. Λήψη απόφασης για τη χορήγηση άδειας για την κατασκευή υπόγειου δικτύου όδευσης καλωδίων για την ηλεκτρική διασύνδεση δυο Φ/Β σταθμών παραγωγής της εταιρείας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΗΛΙΟΣ 3 Α.Ε.» με τον υποσταθμό 150/20ΚV στη θέση «Ύπατο» του Δ.Θηβαίων της Π.Ε. Βοιωτίας.
8. Λήψη απόφασης για τη διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού, για τις ανάγκες του Δ.Θηβαίων και των ΝΠΔΔ (Δ.Ο.Θ.- ΔΕΥΑΘ & ΔΗΚΕΘ).
9. Λήψη απόφασης για τη λύση της 1892/31-12-2008 προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δ.Θηβαίων και της ΔΕΥΑΘ, που αφορά την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων στους τομείς δραστηριότητος «Προγραμματισμός της Τοπικής Ανάπτυξης & της Δράσης του Δήμου» και «Προγράμματα Ευρωπαϊκής Ένωσης» (Σχετ. η υπ’ αριθ. 117/13 απόφαση του Δ.Σ. ΔΕΥΑΘ).
10. Λήψη απόφασης για την παράταση προθεσμίας για το έργο : «Τουριστική Αξιοποίηση (ανάπλαση , διαμόρφωση κ.λ.π) παραλίας Αγ. Ιωάννη Δ.Δ. Θίσβης – Δήμου Θηβαίων».
11. Λήψη απόφασης για τη χορήγηση παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών στον κ. Αλέξανδρο Ραχούτη του Ξενοφώντα, κάτοικος Τ.Κ. Πλαταιών του Δ.Θηβαίων.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Ήπειρος: Βρήκαν νέο κρησφύγετο του Ιλίρ Κούπα - Φόβοι ότι κατάφερε να περάσει στην Αλβανία - Το σχέδιο και οι συνεργοί του Αλβανού δραπέτη


ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ.
- Οι αστυνομικοί βρήκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του δραπέτη σε σπίτι στοΚερασοχώρι Θεσπρωτίας
- Ο Ιλίρ Κούπα βούτηξε κονσέρβες, ήπιε νερό και έφυγε, με τα Αλβανικά σύνορα να βρίσκονται στα 500 μέτρα
- Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν βέβαιο πως ο καταζητούμενος έχει συνεργούς που τον βοηθούν
- Τι λέει η αστυνομία της Αλβανίας και ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία για τον επιστήθιο φίλο του Μ.Κόλα

Την ώρα που το κυνήγι για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα συνεχίζεται και η αστυνομία τις προηγούμενες μέρες έδειχνε απόλυτα σίγουρη για τον εντοπισμό του, τα νέα που έρχονται από την Θεσπρωτία είναι ανησυχητικά. Ο Ιλίρ Κούπα κατάφερε να προχωρήσει, να βρει νέο κρησφύγετο και να βρεθεί - στην καλύτερη περίπτωση - σε απόσταση 500 μέτρων από την πατρίδα του.
Το νέο κρησφύγετο του Ιλίρ ΚούπαΣύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. το νέο κρησφύγετο του Κούπα βρέθηκε στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας, σε απόσταση 500 μέτρων από το Πολύδροσο, που πριν από μία εβδομάδα είχε βρεθεί το τελευταίο σπίτι που διέρρηξε για να φάει και να κλέψει έναν υπνόσακο.

Ο επιστήθιος φίλος του Μάριαν Κόλα βούτηξε κονσέρβες, ήπιε νερό και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να γίνει αντιληπτός. Στο Κερασοχώρι μένουν 200 περίπου κάτοικοι, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν αντιλήφθηκαν την παρουσία του δραπέτη στην περιοχή. Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή το αλβανικό στοιχείο είναι έντονο...

Το Κερασοχώρι Θεσπρωτίας που βρέθηκε το νέο κρησφύγετο του Κούπα
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση, εμφανίζονται σίγουροι ότι ο Ιλίρ Κούπα έχει συνεργούς που τον έχουν βοηθήσει σημαντικά. Θεωρούν πολύ πιθανό κάποιοι από τους Αλβανούς βοσκούς, που ζουν και εργάζονται νόμιμα στην χώρα μας, να έκρυψαν τον Κούπα και να τον μετέφεραν μια ανάσα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

''Ο Κούπα δεν θα μπορούσε μόνος του να μετακινηθεί στο Κερασοχώρι. Είναι αδύνατο να έκανε αυτή την απόσταση με τα πόδια'' αναφέρουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που μετέχουν στην επιχείρηση. Κάπως έτσι πάντως ο Αλβανός δραπέτης βρέθηκε 500 μέτρα από τα σύνορα και κάποιοι εκφράζουν φόβους ότι κατάφερε να περάσει στην πατρίδα του...


Η απόσταση του τελευταίου κρησφύγετου από τα ελληνοαλβανικά σύνορα
Οι αστυνομικοί πάντως έχουν δύο λόγους να αισιοδοξούν. Ο πρώτος έχει να κάνει με την διαβεβαίωση της αλβανικής αστυνομίας, ότι ο Κούπα δεν πέρασε στη χώρα. Ο δεύτερος είναι ότι στην περιοχή προς τα Αλβανικά σύνορα, η βλάστηση δεν είναι πυκνή και συνεπώς αν ο δραπέτης είχε επιχειρήσει να περάσει θα είχε γίνει αντιληπτός...


Δορυφορική φωτογραφία που δείχνει τη βλάστηση στην περιοχή

Αποφασισμένος για όλα ο καταζητούμενος Ιλίρ ΚούπαΟι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν σχεδόν σίγουρο πως όταν εντοπίσουν τον Ιλίρ Κούπα, θα πατήσει τη σκανδάλη και είτε θα στρέψει το όπλο εναντίον του εαυτού του, είτε θα αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως, με απρόβλεπτες συνέπειες. Γι' αυτό το λόγο, έχει αναπροσαρμοστεί η αστυνομική επιχείρηση.

Όλοι οι αστυνομικοί φέρουν πλέον πλήρη εξάρτηση και κινούνται πολύ διακριτικά μέσα στο σκοτάδι, χωρίς να δίνουν στόχο. Οι σύνδεσμοι της ΕΛ.ΑΣ. στη γειτονική χώρα έχουν αλλεπάλληλες επικοινωνίες για τον εντοπισμό του 27χρονου

Προσοχή:Ρομά με πράσινο HYUNDAI κλέβουν σπίτια στο Δήλεσι

Συγκεκριμένα, σε δύο σπίτια στην ίδια γειτονιά στον Οικισμό του ΟΤΕ μπήκαν οι κλέφτες, με το πρόσχημα ότι θέλουν νερό για το αυτοκίνητό τους που χάλασε και ενώ ο ένας, απασχολούσε τον ιδιοκτήτη, ο άλλος απαρατήρητος έμπαινε μέσα και “ξάφριζε” ότι έβρισκε πρόχειρο.
Έτσι, στον έναν δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτα γιατί τους αντελήφθηκε, ενώ στο δεύτερο, στην ίδια γειτονιά, κατάφεραν να του πάρουν το πορτοφόλι.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παθόντων, οι δράστες είναι Ρομά, με πράσινο χιουντάϊ. Ήδη, το γεγονός καταγγέλθηκε στην αστυνομία.
Προσέχετε και μην εμπιστεύεστε κανένα. Η αστυνομία ως γνωστόν εδώ και χρόνια, πάσχει από έλλειψη προσωπικού, με τις γνωστές συνέπειες στους πολίτες.

prigipato-dilesi

Καράμπελας Ν.Δ. : Να απελευθερωθούν όλες οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα...


Του την πέσαν στο MEGA, ακόμη και στο διάλειμμα, όπου ευλόγησε το "μαύρο" της ΕΡΤ...
Άφησε άναυδους , οικοδεσπότες και καλεσμένους ο Καράμπελας της Ν.Δ., στη πρωινή εκπομπή του MEGA, με τον θρασύ και κυνικό τρόπο, με τον οποίο ζήτησε να...
πέσει άγριο λεπίδι στον ιδιωτικό τομέα.
"Να απελευθερωθούν όλες οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, για να σωθούν οι επιχειρήσεις" είπε.
Απόρησε μάλιστα γιατί του την πέσαν ακόμα και στο διάλειμμα.
"Για πέστε στο κόσμο τι έγινε στο διάλειμμα", του είπε ο Χασαπόπουλος , και αποκάλυψε πως όχι μόνο συνέχιζε να υπερασπίζεται την ομαδικές σφαγές των εργαζομένων, αλλά και χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης το "μαύρο" της ΕΡΤ.
Τα... φρύδια του Καράμπελα...

Καύσωνας και μωράκια: στους πόσους βαθμούς να είναι το κλιματιστικό;


Ο καύσωνας δειλά δειλά, αλλά σταθερά, κάνει πλέον την εμφάνιση του στη χώρα. Το καλοκαίρι και οι υψηλές θερμοκρασίες αρχίζουν να “κοκκινίζουν”, και ήρθε η ώρα να βρούμε τρόπους να ανακουφιστούμε και να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε νεογέννητα, ή βρέφη μικρής ηλικίας; Σας παρουσιάζουμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια των παιδιών σας. Με τον ήλιο και τη ζέστη δεν κάνει να παίζουμε...
Όταν το παιδί σας είναι νεογέννητο καλό θα είναι να αποφύγετε τις συστηματικές επισκέψεις στην παραλία. Ο καυτός ήλιος αλλά και τα διάφορα μικρόβια που κυκλοφορούν, σε συνδυασμό με το χαμηλό (ακόμη) ανοσοποιητικό σύστημα του νεογέννητου, συνηγορούν στο να κάνετε κάποια υπομονή.

Φροντίστε στους χώρους που θα βρίσκεστε να υπάρχει πάντα κλιματισμός. Το βρέφος υποφέρει από τη ζέστη. Οι παιδίατροι συνιστούν ότι η ιδανική θερμοκρασία είναι να ρυθμιστεί το κλιματιστικό από 24 μέχρι 26 βαθμούς.
Τα ρούχα των παιδιών θα πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμα, και ελαφριά. Φροντίστε να καλύπτουν τα περισσότερα σημεία του μωρού και όπου δεν μπορεί να γίνει αυτό, τότε απλώστε άφθονο παιδικό αντιηλιακό (με δείκτη προστασίας 50 βαθμούς). Το καπελάκι είναι απαραίτητο.
Αγοράστε μια φουσκωτή πισίνα για μωράκια, και αφήστε το να δροσιστεί στη βεράντα σας. Φροντίστε πάλι ο ήλιος να μην το “χτυπάει” απευθείας. Κατά τους 6 πρώτους μήνες κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό.
Όταν πρέπει να μετακινηθείτε μέσα στον καύσωνα, αποφύγετε να βάλετε το παιδάκι μέσα σε μάρσιπο. Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένοι, θα ζεστάνουν υπερβολικά το παιδί. Προτιμήστε για το καλοκαίρι τους υφασμάτινους μάρσιπους, ή την αγκαλιά σας. Μέσα στο αυτοκίνητο πριν μπείτε, ανοίξτε τα παράθυρα και το κλιματιστικό, για να αεριστεί και να γίνει δροσερός ο χώρος. Στο καθισματάκι του παιδιού, βάλτε ένα σεντόνι, πριν τοποθετήσετε το μωρό σας.
Καλό θα ήταν να αποφεύγεται πάντως τις μετακινήσεις σας με το παιδί τις ώρες που ο ήλιος φλογίζει τα πάντα. Προτιμήστε νωρίς το πρωί, ή το απογευματάκι. Να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο κλάμα του, γιατί κάτι θέλει να σας πει και δεν μπορεί. Και το πιο σημαντικό να ρωτήσετε τον παιδίατρο του με ποιες κρέμες μπορείτε να ενυδατώνετε το κορμάκι του όταν χρειάζεται.

ΠΗΓΗ

Δεν βρέθηκε τελικά ο Πακιστανός που αγνοούνταν σε πηγάδι στη Θήβα(video)


Κανείς δεν βρέθηκε τελικά στο ύποπτο πηγάδι στη Θήβα, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι Πακιστανός ο οποίος αγνοείται εδώ και δύο μήνες είχε πέσει μέσα.

Η αστυνομία είχε βάσιμες υποψίες ότι ο άτυχος άνδρας έχει πέσει στο πηγάδι βάθους 25 μέτρων και για τον λόγο αυτό το πρωί της Δευτέρας ζητήθηκε η συνδρομή της 7ης ΕΜΑΚ.3 οχήματα με 6 πυροσβέστες και ο υποδιοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Σίμος Αποστόλου πήγαν στη Θήβα και έστησαν επιχείρηση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Πακιστανός που αγνοείται βρίσκεται μέσα στο πηγάδι. Όταν κατέβηκαν με ειδικό εξοπλισμό στο πηγάδι διαπίστωσαν όμως ότι δεν υπήρχε κανείς.


Επιχείρηση της ΕΜΑΚ σε πηγάδι στη Θήβα από LAMIASTARGR

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΤΑΒΕΡΝΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

ΔΙΡΚΗΣ 20 – Τ.Κ. 32200 – ΘΗΒΑ – ΤΗΛ. 2262081044 – fax 2262081044

ΚΙΝ:6978007275 Email:oebethivas@yahoo.gr

ΜΕΛΟΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ - ΜΕΛΟΣ ΠΟΕΣΕ

ΘΗΒΑ: 30-7-2013


ΠΡΟΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Θέμα: «Μείωση ΦΠΑ και Ειδικό Σήμα μείωσης ΦΠΑ»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Από 1η Αυγούστου 2013 μειώνεται ο ΦΠΑ στην Εστίαση και τα Συναφή Καταστήματα του Κλάδου από 23% σε 13%. Η μείωση του ΦΠΑ ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 (δοκιμαστική περίοδος και ΔΕΝ αφορά τα οινοπνευματώδη που παραμένουν στον υψηλό συντελεστή 23%). Αντίστοιχα στις περιοχές μειωμένου ΦΠΑ το 16% γίνεται 9% (τα οινοπνευματώδη παραμένουν στο 16%).

-Οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα και δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στη μείωση των τιμών.

-Υποχρέωση όλων μας είναι η έκδοση αποδείξεων ταμειακής μηχανής

Όσοι Συνάδελφοι επιθυμούν να μετέχουν

στο πρόγραμμα Μείωσης Τιμών

Η ΠΟΕΣΕ υπέγραψε με τα Υπουργεία Ανάπτυξης-Οικονομικών και Τουρισμού «συμφωνητικό μείωσης τιμής» με την υποχρέωση οι επιχειρήσεις που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία μείωση των τιμών να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων κατά τουλάχιστον 5% στα ¾ των ειδών του καταλόγου για να μπορούν να παραλάβουν το ειδικό σήμα. Η προσπάθεια αυτή θα έχει και ανταποδοτικά οφέλη για τις επιχειρήσεις όπως προτεραιότητα σε σειρά ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων ενίσχυσης, επικοινωνιακή υποστήριξη με ονομαστική αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης κλπ για όσο διάστημα διαρκεί η συμφωνία. 

Διαδικασία χορήγησης του Ειδικού Σήματος Μείωσης Τιμών
Το ειδικό σήμα παραλαμβάνεται από το Σωματείο μας

Στα τηλέφωνα : 6978007275 - 2262029350

Το ειδικό σήμα φέρει μοναδική αρίθμηση για κάθε επιχείρηση.

Για την παραλαβή του ειδικού σήματος οι Συνάδελφοι θα πρέπει να ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να προσκομίσουν:

1. Παλαιό τιμοκατάλογο που θα φέρει την σφραγίδα της επιχείρησης.


2. Νέο τιμοκατάλογο με το νέο καθεστώς ΦΠΑ και μειωμένες τις τιμές στα ¾ των ειδών κατά τουλάχιστον 5% όπως αναφέρεται παραπάνω (πχ αν ο κατάλογος έχει 20 είδη η μείωση πρέπει να περάσει στα 15 είδη) σε 2 στήλες, μια με τις τιμές με ΦΠΑ 23% και μια με τις τιμές με ΦΠΑ 13%.

3. Υπογραφή συμφωνητικού μεταξύ του Σωματείου και της επιχείρησης ότι αποδέχεται τους όρους χορήγησης του Ειδικού Σήματος, παραμένει στα αρχεία του φορέα.

4. Την σφραγίδα της επιχείρησης

Το Σωματείο διατηρεί το δικαίωμά του να ελέγχει την τήρηση της συμφωνίας.

Η συμφωνία αρχίζει την 1η Αυγούστου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Αρμόδια όργανα, πέραν του Σωματείου και της ΠΟΕΣΕ, είναι τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας (πχ ΣΔΟΕ, Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς, Ελεγκτικές Υπηρεσίες των Περιφερειών κλπ).

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Κυκλοφορησε η Καρτα Διαρκειας του ΑΟ Θηβα με 30 Ευρω !!!!!!


Α.Ο ΘΗBA

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας για την σεζόν 2013-2014 του ΑΟ ΘΗΒΑ. Τα εισιτήρια έχουν τιμή προς 30 ΕΥΡΩ. ΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Ο πρόεδρος Παναγιώτης Μπάκας και το Δ.Σ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το κατάστημα παιχνιδιών << TWEETY>> που βρίσκεται στην οδό ΟΠΛ. ΒΟΓΚΛΗ 11 στην Θήβα για την ευγενική χορηγία τους για την έκδοση των εισιτηρίων διάρκειας.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Πρόσκληση σε Βοιωτούς Εικαστικούς Καλλιτέχνες απο τον Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου


O Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι <<ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ>> προσκαλεί Βοιωτούς καλλιτέχνες να πάρουν μέρος στην 9η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ <<ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΓΡΗΑ ΠΙΚΑΣΗ>> απο 14-8-2013 εως 18-8-2013 στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Νεοχώρι.
Στην έκθεση μπορούν να πάρουν μέρος
Ζωγράφοι-γλύπτες-κεραμοποιοί-κατασκευαστές κοσμημάτων-καλλιτέχνες φωτογραφίας-αγιογράφοι.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΟΥΡΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
τηλ.επικοινωνίας 6977301041

Υπεγράφη η μείωση του ΦΠΑ


Οι επιχειρήσεις που θα μειώσουν τις τιμές τουλάχιστον κατά 5% στα τρία τέταρτα των προϊόντων που περιλαμβάνονται στον τιμοκατάλογο, θα μπορούν να παίρνουν το ειδικό σήμα συμμόρφωσης, που θα πιστοποιεί στους καταναλωτές ότι η μείωση του ΦΠΑ «πέρασε» στις τιμές.

Το σήμα θα αναγράφει τη φράση «Μειώθηκε ο ΦΠΑ, εδώ μειώσαμε τις τιμές», στα ελληνικά και τα αγγλικά, ώστε να ενημερώνονται και οι ξένοι επισκέπτες.

Αυτό προβλέπει η συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (ισχύει από 1ης Αυγούστου, από το 23 στο 13%) που υπεγράφη  μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών και των εκπροσώπων της αγοράς.

Εξάλλου, θεσπίζεται πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων, με στόχο τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων. O υπουργός Οικονομικών, Ι. Στουρνάρας, επιβεβαίωσε ότι προωθείται αυστηροποίηση των ποινών για τις επιχειρήσεις, που δεν κόβουν αποδείξεις, καθώς και ότι εξετάζεται ακόμη και επιβολή λουκέτου στις περιπτώσεις αυτές.

Τα μέτρα, όπως είπε, θα ανακοινωθούν, πριν την εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ, δηλαδή πριν από την 1η Αυγούστου. Από την άλλη πλευρά, όσες επιχειρήσεις συμμετάσχουν στην προσπάθεια και μειώσουν τις τιμές, θα παίρνουν πρόσθετα μόρια, όταν υποβάλλουν προτάσεις για συμμετοχή σε προγράμματα του ΕΣΠΑ ή άλλες δράσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το σήμα θα χορηγείται από τις κατά τόπους συνδικαλιστικές οργανώσεις των επιχειρήσεων επισιτισμού με την προσκόμιση των τιμοκαταλόγων με τις παλιές και νέες τιμές, καθώς και της ταινίας από την ταμειακή μηχανή, όπου καταγράφονται οι τιμές, προκειμένου να μπορεί να γίνει διασταύρωση. Οι αρχικές σκέψεις ήταν να απονέμεται σήμα διαφορετικού χρώματος σε όσους μετακυλίσουν μερικώς τη μείωση του ΦΠΑ.

Τελικά, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θ. Σκορδάς, αποφασίστηκε ότι υπάρχει ένα σήμα για όλες τις επιχειρήσεις που θα συμβληθούν, με τις προϋποθέσεις της μείωσης τουλάχιστον κατά 5% στο 75 % των ειδών, καθώς κρίθηκε ότι πολλές επιχειρήσεις είχαν απορροφήσει τη μείωση του ΦΠΑ ή είχαν προχωρήσει ακόμη και σε μειώσεις τιμών στο διάστημα αυτό. Υπενθυμίζεται ότι η μείωση του ΦΠΑ από το 23 στο 13 % «μεταφράζεται» σε μείωση της λιανικής τιμής κατά 8,1%.

Σε δηλώσεις του κατά την υπογραφή της συμφωνίας, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Δεν θα διακινδυνεύσουμε απώλεια εσόδων, θα πάρουμε όλα τα μέτρα, ώστε να εκδίδονται αποδείξεις».

Προειδοποίησε δε ότι αν δεν κόβονται αποδείξεις, το μέτρο θα ανακληθεί (όπως είναι γνωστό η μείωση του ΦΠΑ ισχύει δοκιμαστικά, μέχρι το τέλος του χρόνου). Τόνισε, ωστόσο, ότι η πεποίθηση είναι πως δεν θα υπάρξει μείωση εσόδων, καθώς ήρθε ο χρόνος να αποδειχθεί ότι η μείωση των φόρων θα φέρει και μείωση της φοροδιαφυγής, η οποία παρουσίασε έξαρση στο χώρο της εστίασης, μετά την αύξηση του ΦΠΑ από το 11 στο 23%.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι, για να μονιμοποιηθεί ο μειωμένος συντελεστής, θα πρέπει όλοι να δείξουν αίσθημα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης, οι καταστηματάρχες να μειώσουν τις τιμές και οι πολίτες να ζητούν αποδείξεις.

«Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία, η μονιμότητα του μέτρου μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος», σημείωσε, από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού, Ολ. Κεφαλογιάννη. Τόνισε, επίσης, ότι το 2013 υπήρξε αύξηση όχι μόνο των επισκεπτών, αλλά και πολύ μεγάλη αύξηση των εσόδων, επομένως η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στις τιμές μπορεί να οδηγήσει στην ενίσχυση της θέσης της χώρας στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα.

Την πεποίθηση ότι οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν με μειώσεις τιμών και θα σπεύσουν να προμηθευτούν τα ειδικά σήματα, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των οργανώσεων που συνυπέγραψαν τη συμφωνία.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς, ανέφερε ότι περισσότερο από το 50% των εστιατορίων έχουν δείξει ενδιαφέρον και το ποσοστό θα αυξηθεί, όταν αρχίσουν να τοποθετούνται τα σήματα, ενώ δεσμεύτηκε ότι οι οργανώσεις θα αναλάβουν να το προωθήσουν σε όλες τις επιχειρήσεις. Τόνισε δε ότι η επιτυχία του μέτρου μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα για τη μείωση του ΦΠΑ και σε άλλους κλάδους.

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ, Γ. Βερνίκος, τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθεί η μείωση του ΦΠΑ, περιορίζοντας τη φοροδιαφυγή, βελτιώνοντας την ποιότητα και διατηρώντας τις θέσεις εργασίας.

Ο Γ. Κουράσης, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εστιατόρων ανέφερε ότι η συμβολή στην προσπάθεια αποτελεί υποχρέωση του κλάδου, ο οποίος μετράει χιλιάδες λουκέτα και απολύσεις, εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ.

Και ο Α. Τσουκάλης από το Σύνδεσμο των επώνυμων αλυσίδων εστίασης τόνισε ότι, αν και η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη, όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να «χτυπούν» αποδείξεις.

LAMIASTAR.GR

Τα τηλέφωνα του ΕΟΠΥΥ θα είναι δωρεάν για τους συνταξιούχους


Σε συμφωνία με τις ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες που καλύπτουν τον ΕΟΠΥΥ με τηλεφωνικά ραντεβού με γιατρούς βρίσκεται η διοίκηση του Οργανισμού προκειμένου να τηλεφωνούν οι συνταξιούχοι χωρίς να χρεώνονται.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως ήδη έχει έλθει σε συμφωνία με τις ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα πενταψήφια τηλέφωνα χωρίς καμία χρέωση.

Πηγή: Τα τηλέφωνα του ΕΟΠΥΥ θα είναι δωρεάν για τους συνταξιούχους | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/116573#ixzz2aQfLRqjm

Θήβα: Ψάχνουν άνδρα σε πηγάδι

http://lamiastar.gr/


Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν Πακιστανό ο οποίος αγνοείται εδώ και δύο μήνες. Η αστυνομία έχει βάσιμες υποψίες ότι ο άτυχος άνδρας έχει πέσει σε πηγάδι βάθους 25 μέτρων και για τον λόγο αυτό σήμερα το πρωί ζητήθηκε η συνδρομή της 7ης ΕΜΑΚ.

3 οχήματα με 6 πυροσβέστες και ο υποδιοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Σίμος Αποστόλου μεταβαίνουν στην Θήβα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Πακιστανός που αγνοείται βρίσκεται μέσα στο πηγάδι.

Οι άνδρες της Π.Υ Θηβών προσπάθησαν με προβολέα να ρίξουν φως στο εσωτερικό του πηγαδιού το μόνο που έβλεπαν όμως ήταν πλαστικά μπουκάλια και εξαιτίας του μεγάλου βάθους κλήθηκε η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία. 

Λιβαδειά: Συνταξιούχος ιερέας βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του

LAMIASTAR.GR

ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ένα μακάβριο μυστικό έκρυβε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Πλάτωνος 8 στο κέντρο της Λιβαδειάς. Ο ιδιοκτήτης του, ένας συνταξιούχος ιερέας που διέμενε μόνος του συντροφιά με τις γάτες του, είχε αρκετές ημέρες να κάνει την εμφάνιση του.

Οι γείτονες του ανησύχησαν και σε συνδυασμό με την έντονη δυσοσμία που αναδύονταν από το διαμέρισμα αποφάσισαν να καλέσουν την αστυνομία. Νωρίς το πρωί με εισαγγελική εντολή άνοιξαν το κλειδωμένο διαμέρισμα του 1ου ορόφου και τον βρήκαν νεκρό στο κρεβάτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια και πιθανολογείται ότι ο ιερέας άφησε την τελευταία του πνοή από παθολογικά αίτια.

Καύσωνας με τον υδράργυρο στους 40 βαθμούς αύριο


Τους 40 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει κατά τόπους ο υδράργυρος την Τρίτη. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο αναμένεται την Τετάρτη, η οποία μέχρι το βράδυ θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

Σήμερα Δευτέρα η θερμοκρασία θα ανέβει στα ηπειρωτικά στους 37 και κατά τόπους, κυρίως στα δυτικά, στους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι βοριάδες δεν θα ξεπεράσουν τα 6 Μποφόρ.

Στην Αθήνα αναμένεται να φθάσει στους 36 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Από 21 ως 34 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμα και στους 40 βαθμούς Κελσίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ στο Ιόνιο θα ανέβει έως τους 38°, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες έως 32° με 34° , στο ανατολικό Αιγαίο έως 36°, στην Κρήτη έως 35° και πιθανόν στα νότια έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια κυρίως στα ορεινά και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι στα κεντρικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Ενίσχυση των βοριάδων αναμένεται από Τετάρτη.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Δευτέρα:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και τοπικά στο ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς κελσίου. Τοπικά στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 33 και στα νησιά του ανατολικού αιγαίου έως 35 βαθμούς κελσίου.

Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στα Οινόφυτα Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν συνολικά -5- δενδρύλλια κάνναβης και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (28-07-2013) αργά το βράδυ στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 31χρονος υπήκοος Ινδίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 23:50΄ το βράδυ οι αστυνομικοί, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 31χρονου στην περιοχή των Οινοφύτων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Πέντε (5) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,65) έως (2,30) μέτρων, τα οποία ο δράστης καλλιεργούσε στην αυλή της οικίας του.

• Δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (3,4) γραμμαρίων.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ‏


Κύριοι Υπουργοί,
Στο Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α’-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 167/23-7-2013 δημοσιεύθηκε ο Νόμος 4172/2013 «Φορολογία εισοδήματος επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν.4046/2012, του Ν.4093/2012 και του Ν.4127/2013 και άλλες διατάξεις», εκτός των άλλων διατάξεων περιλαμβάνεται στο άρθρο 81 η κατάργηση θέσεων του κλάδου Δημοτικής Αστυνομίας. Με το άρθρο αυτό προβλέπεται ότι: «Από την 23η-9-2013 καταργούνται στους Δήμους οι θέσεις του κλάδου Π.Ε. Δημοτικής Αστυνομίας, Τ.Ε. Δημοτικής Αστυνομίας, Δ.Ε. Δημοτικής Αστυνομίας και Υ.Ε. Δημοτικής Αστυνομίας.Οι υπάλληλοι, των οποίων οι θέσεις καταργούνται και εφόσον κατείχαν τις θέσεις αυτές την 9η Ιουλίου 2013, εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας, σύμφωνα με την υποπαράγραφο Ζ.2 του Ν.4093/2012 (Α΄222). Οποιαδήποτε μετάταξη των ανωτέρω υπαλλήλων που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας έλαβε χώρα μετά την 9η Ιουλίου 2013 είναι αυτοδικαίως άκυρη».

Σύμφωνα με την διατύπωση του άρθρου αυτού 81, παρ. 1 αν και προβλέπεται, ότι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί εντάσσονται σε πρόγραμμα κινητικότητας, οι διατάξεις, στις οποίες παραπέμπει το ως άνω άρθρο (Υποπαράγραφος Ζ.2 του Ν.4093/2012) αφορούν στην θέση σε διαθεσιμότητα.
Από την ως άνω παραπομπή προκύπτει, ότι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί όπως και οι υπάλληλοι των υπολοίπων κλάδων, των οποίων οι θέσεις καταργούνται (Σχολικοί Φύλακες, Οδηγοί Κρατικών Οχημάτων) εντάσσονται σε διαθεσιμότητα, εκτός και αν υφίσταται «λάθος» στην αναγραφή των διατάξεων και αντί της υποπαραγράφου Ζ1, του άρθρου ΜΟΝΟΥ του Ν. 4093/2012, που θα ήταν το ορθό (κινητικότητα), αναγράφηκε εκ παραδρομής η υποπαράγραφος Ζ.2 του Ν.4093/2012 (διαθεσιμότητα).Επειδή όλα τα πιο πάνω δημιουργούν σύγχυση, οργή και αγανάκτηση σας ζητούμε όπως ΑΜΕΣΑ μας απαντήσετε τελικά σε πιο καθεστώς εντάσσονται οι Δημοτικοί Αστυνομικοί. Της διαθεσιμότητας ή της κινητικότητας;
Αναμένουμε το συντομότερο δυνατό την απάντησή σας, ώστε να γνωρίζουμε τόσο εμείς όσο και οι ενδιαφερόμενοι τι τελικά ισχύει.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Χιλιάδες οι φορείς της ηπατίτιδας στην Ελλάδα..


Σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας παγκοσμίως, αποτελεί η ιογενής ηπατίτιδα, καθώς μαστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Περισσότερα από...2 δισεκατομμύρια άτομα έχουν μολυνθεί με τον ιό της ηπατίτιδας Β, από τα οποία περίπου 350 εκατομμύρια είναι χρόνιοι φορείς.

Όσον αφορά την ηπατίτιδα C, έχει υπολογιστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι το 3% του πληθυσμού της Γης, δηλαδή 200 εκατομμύρια άτομα, είναι χρόνιοι φορείς.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ανήκει στις περιοχές με ενδιάμεση ενδημικότητα και υπολογίζεται ότι 300.000 άνθρωποι είναι φορείς της ηπατίτιδας Β και περίπου 200.000 άτομα έχουν μολυνθεί από τον ιό της ηπατίτιδας C.

Με αφορμή την 28η Ιουλίου, που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ιογενούς Ηπατίτιδας και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε κρίσιμα για την αντιμετώπιση της νόσου ζητήματα, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίζει ότι μοναδικός αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης της ηπατίτιδας Β είναι ο εμβολιασμός, ενώ η έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση των ιογενών ηπατιτίδων Β και C μπορούν να εξασφαλίσουν μια καλή ποιότητα ζωής στα άτομα που έχουν μολυνθεί. Επίσης, η τήρηση των κανόνων υγιεινής αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην πρόληψη της ηπατίτιδας Α, για την οποία επίσης υπάρχει αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο.

Οι ασθενείς με χρόνια λοίμωξη διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη κίρρωσης και ηπατοκυτταρικού καρκίνου, επιπλοκές που είναι υπεύθυνες για 1 εκατομμύριο θανάτους το χρόνο παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η ύπαρξη απλών εξετάσεων αίματος για την ανίχνευση των ιών της ηπατίτιδας δίνει τη δυνατότητα ελέγχου σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ θέτει επίσης και το σοβαρό θέμα του στιγματισμού και της απομόνωσης των ασθενών, επισημαίνοντας ότι η πληροφόρηση, ειδικά όταν προέρχεται από έγκυρους επιστημονικούς φορείς, μπορεί να συμβάλει στη διάλυση της αδικαιολόγητης ανησυχίας του κοινού, των φόβων και των προκαταλήψεων σχετικά με τις ηπατίτιδες και να αποτρέψει έτσι τη συναισθηματική και κοινωνική απομόνωση των ατόμων που έχουν μολυνθεί.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

"Συνάντηση για τη διοικητική ενοποίηση των Νοσοκομείων: Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης"


από το Γραφείο Τύπου
Η Βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Άννα Καραμανλή συμμετείχε – μετά από πρόσκληση του Υπουργού Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη - σε ανοικτή ενημερωτική συζήτηση που...πραγματοποίησε το Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με την διοικητική ενοποίηση των Νοσοκομείων «Αμαλία Φλέμιγκ», Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης.

Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και εκπρόσωποι των εργαζομένων των Νοσοκομείων, παρουσιάστηκε το σχέδιο ανάπτυξης του νοσοκομειακού άξονα της Βορειοανατολικής Αττικής. Στο νέο αυτό σχήμα κεντρικός πυλώνας θα είναι το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, το «Αμαλία Φλέμιγκ» θα μετατραπεί σε μονάδα αποκατάστασης και αποθεραπείας και το Παίδων Πεντέλης θα ενταχθεί ως Παιδιατρικό Νοσοκομείο. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας στα Νοσοκομεία και τόνισε ότι όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

Η κ. Καραμανλή από την πλευρά της εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το νέο σχήμα θα είναι πιο λειτουργικό και ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση και ενδυνάμωση των υπηρεσιών του Παιδιατρικού Νοσοκομείου, καθώς είναι κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων των Βορείων Προαστίων. Ζήτησε παράλληλα από τον κ. Υπουργό Υγείας να έχει αναλυτική ενημέρωση πριν την ανακοίνωση των σχετικών αλλαγών, προκειμένου να διασφαλιστεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας




Εισήχθη χθες σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία για την «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις», η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (http://www.opengov.gr/yptp/?p=960).

Η νομοθετική πρωτοβουλία θα αποτελέσει ιδιαίτερο μέρος του σχεδίου νόμου «Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις», η δημόσια διαβούλευση για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Στόχος της προωθούμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι η αναδιοργάνωση του δομικού σχήματος και του λειτουργικού πλαισίου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να καταστεί αυτή πιο σύγχρονη, ευέλικτη και αποτελεσματική, τόσο σε επιτελικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο και να βελτιώσει τις δυνατότητες και την ποιότητα ανταπόκρισής της στις υφιστάμενες αλλά και σε μελλοντικές εθνικές και κοινωνικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας καλεί τους πολίτες και τους φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης να υποβάλλουν παρατηρήσεις, σχόλια, ιδέες και προτάσεις, έως και τη Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013. Η συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας της νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Μεταξύ άλλων, με το Σχέδιο Νόμου :
Εισάγεται η αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αποκτήσει πιο σύγχρονη, ευέλικτη και αποτελεσματική δομή, τόσο σε επιτελικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο και να βελτιώσει τις δυνατότητες και την ποιότητα ανταπόκρισής της στις υφιστάμενες αλλά και σε μελλοντικές εθνικές και κοινωνικές ανάγκες και απαιτήσεις.
Οριοθετούνται οι άξονες δραστηριότητας του Σώματος βάσει συνάφειας αντικειμένου (τάξη, ασφάλεια, αλλοδαποί – μετανάστευση), ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η διαλειτουργική και αλληλοσυμπληρωματική διακλαδική υπηρεσιακή δράση σε όλα τα επίπεδα, προς το σκοπό αποτελεσματικότερης εκπλήρωσης της γενικότερης αποστολής του.
Προωθείται η συνεργασία με τους ΟΤΑ μέσω μνημονίων συνεργασίας σε θέματα αστυνόμευσης και εξυπηρέτησης πολιτών και της Δ/νσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ανασυγκροτείται το Αρχηγείο του Σώματος και καθορίζονται εκ νέου οι αρμοδιότητες των Υπηρεσιών επιπέδου Διεύθυνσης και άνω και καταργούνται 6.700 κενές οργανικές θέσεις αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων. Η δημιουργία του νέου δομικού σχήματος του Σώματος θα επιτρέψει εν συνεχεία την ανασυγκρότηση των υπηρεσιών των υπολοίπων βαθμίδων με κανονιστικές πράξεις.
Συγκροτείται μια νέα ευέλικτη, καθετοποιημένη δομή των Υπηρεσιών Ασφάλειας (Κλάδος Ασφάλειας) και μειώνονται τα ιεραρχικά επίπεδα ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία λήψης, διαβίβασης και υλοποίησης των εντολών και να βελτιωθεί ο βαθμός αντίδρασης της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στο έγκλημα.
Συγκροτείται η αυτοτελής κεντρική Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας, η οποία έχει ως αποστολή την πρόληψη και καταστολή εξαιρετικά σοβαρών ποινικών αδικημάτων και ιδίως αδικημάτων που έχουν τα χαρακτηριστικά του οργανωμένου εγκλήματος.
Δημιουργείται ειδικός Κλάδος Αλλοδαπών & Μετανάστευσης με αντικείμενο το συντονισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο των αρμοδίων για το χειρισμό των θεμάτων αυτών Υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι με την έναρξη εφαρμογής των Υπηρεσιών Πρώτης Υποδοχής, Ασύλου και της Επιτροπής Προσφυγών, η διαχείριση των θεμάτων αυτών έχει μεταφερθεί σε πολιτικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το ν.3907/2011.
Συγκροτείται ενιαίος Κλάδος Διοικητικού και Οικονομοτεχνικών του Αρχηγείου του Σώματος, ο οποίος χειρίζεται σε κεντρικό επιτελικό επίπεδο τα θέματα διοικητικής, οικονομικής και νομικής φύσεως και υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Σώματος.
Αναβαθμίζεται η Αστυνομική Ακαδημία, καθώς καθίσταται ΝΠΔΔ και αποκτά διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, εποπτευόμενη από τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, μέσω του ΑΕΑ, και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τέλος Υγεία – Πρόνοια & Αισθητική - Κομμωτική σε ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ Θήβας



Άγνωστος ο Σεπτέμβριος για 60 μαθητές…

Κ. Χαρέμης: «Οι μαθητές οδηγούνται ξεκάθαρα προς τον ιδιωτικό τομέα, αφού οι ειδικότητες αυτές θα παρέχονται από τα ιδιωτικά κέντρα..»

Ο Τομέας Υγείας Πρόνοιας, οι βοηθοί δηλαδή νοσηλευτών στην ΕΠΑΛ και στην ΕΠΑΣ η κομμωτική και αισθητική, είναι οι ειδικότητες που καταργούνται στις σχολές της Θήβας, προκαλώντας αντιδράσεις σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς…

«Πρόκειται για πολυπληθείς ειδικότητες, στις οποίες «εμπλέκονται» 60 μαθητές, που μένουν πλέον χωρίς ειδικότητα και είναι άγνωστο το πώς θα συνεχίσει η δεύτερη σχολική χρονιά των παιδιών, που ήδη βρίσκονται και στην δευτέρα τάξη και του ΕΠΑΛ και της ΕΠΑΣ» επισημαίνει ο Κ. Χαρέμης, εκπαιδευτικός και Υποδιευθυντής της ΕΠΑΛ Θηβών…

Οι καταργήσεις οδηγούν στην ανεργία τους καθηγητές και στην απελπισία τις οικογένειες των μαθητών, που καλούνται να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις…

«Οι μαθητές οδηγούνται ξεκάθαρα προς τον ιδιωτικό τομέα, αφού οι ειδικότητες αυτές θα παρέχονται από τα ιδιωτικά κέντρα. Οι επιλογές των μαθητών είναι ελάχιστες, γιατί θα αναγκαστούν είτε να φύγουν σε άλλες πόλεις, είτε να μείνουν ανεπάγγελτοι, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους γονείς και τους ίδιους» τονίζει ο κ. Χαρέμης, βλέποντας το υπ. Παιδείας χωρίς καμιά ουσιαστική τεκμηρίωση και προηγούμενη συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, να καταργεί ειδικότητες που λειτουργούν επιτυχώς στα ελληνικά τεχνικά λύκεια εδώ και δεκαετίες!

ΠΟΥ "ΠΑΕΙ" ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ;;



ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ;;;
Τι γίνεται με το ποτάμι της Λιβαδειάς;; Ξεράθηκε ή έγινε εκτροπή;; Σε διάφορα σημεία της ροής του,η μυρωδιά είναι πολύ έντονη και τα κουνούπια κάνουν πάρτι,δηλαδή δημιουργείτε-αι εστίες μόλυνσης και ο κόσμος της Λιβαδειάς δεν γνωρίζει τίποτε..... επίσης, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να αναφερθώ για άλλη μια φορά με το θέμα της ρύπανσης του ποταμού από πάσης φύσεως αντικειμένων,(μπουκάλια,ξύλα,κουτιά από κόκα-μπύρες και άλλα "χαριτωμένα" αντικείμενα.) με αποτέλεσμα τη
μόλυνση των υδάτων... Ευχομαι να υπάρξει ενημέρωση και λύση του προβλήματος. ΒΑΝ

Αναρτήθηκε από ΜΠΕΣΣΥ

6o Φεστιβαλ Πατατας στις Πλαταιες 1 - 4 Αυγουστου 2013

Βατραχάνθρωποι στο λιμάνι της Αλυκής!


Καθάρισαν τον βυθό και ανέσυραν βυθισμένη βάρκα..

Σ. Βαρελίδης:«Εγκληματική η ρίψη μπαταριών …»

Δέκα πέντε Βατραχάνθρωποι έπεσαν στα νερά του λιμανιού της Αλυκής, καθαρίζοντας τον βυθό από όλων των ειδών τα αντικείμενα, καθώς και από μια βάρκα που είχε βυθιστεί…

Πρόκειται για τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων, που ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για οικολογικό καθαρισμό, σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας κληθεί…

Οι Βατραχάνθρωποι έμειναν στον βυθό μέχρι που τέλειωσε ο αέρας στις συσκευές τους, βγάζοντας στην επιφάνεια οτιδήποτε αντικείμενο υπήρχε, ενώ την βυθισμένη βάρκα την ανέσυραν κομματιασμένη, καθώς είχε σαπίσει από την πολυκαιρία…

«Είμαστε εθελοντές, σπεύδουμε όπου κληθούμε, αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται με την προσφορά, καθώς η χώρα μας δυστυχώς, είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος! Με αυτές τις κινήσεις μας προσπαθούμε να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι το περιβάλλον πρέπει να το σεβαστούμε , να σταματήσουμε να το ρυπαίνουμε, γιατί η φύση εκδικείται και ήδη ο τόπος μας είναι πάρα πολύ βρώμικος. Είμαστε μεν πολύ καθαρός λαός όσον αφορά την ατομική μας καθαριότητα και αυτό φαίνεται μέσα από την κατανάλωση ατομικών προϊόντων καθαριότητας, αλλά ένας από τους πιο βρώμικους λαούς όσον αφορά το περιβάλλον. Ελπίζουμε με το μήνυμα μας να γίνει αντιληπτό και να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι» τονίζει οΣάββας Βαρελίδης, μέλος Δ.Σ του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων!

Ο κ. Βαρελίδης χαρακτήρισε «εγκληματική» την ρίψη μπαταριών στον βυθό, καθώς αυτές αποτελούσαν το μεγαλύτερο μέρος των σκουπιδιών στο λιμάνι της Αλυκής, το ίδιο επίσης αλλά και στην πλειοψηφία των περισσοτέρων , που έχουν επισκεφθεί.