Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Πάνω από 2.500 «μαϊμού» δικαιούχοι επιδομάτων στο Δ. Λεβαδέων, σύμφωνα με το «Έθνος»


Οικογένειες δανείζουν παιδιά η μία στην άλλη, τη στιγμή που τα περισσότερα μέλη τους δηλώνουν ανίκανα για εργασία. Αυτές είναι μερικές από τις πρακτικές των κυκλωμάτων που παίρνουν με το τσουβάλι προνοιακά και πολυτεκνικά επιδόματα στη Λιβαδειά.

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται για μια ακόμη φορά τα κυκλώματα που αρπάζουν κυριολεκτικά τα επιδόματα πρόνοιας και πολυτέκνων στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, καθώς ήδη από το 2011, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, είχε διαπιστώσει το φαινόμενο, παρεμβαίνοντας στα αρχεία του δήμου και της νομαρχίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», έχουν βρεθεί πάνω από 2.500 πολίτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι συγγενείς να λαμβάνουν συνδυασμένα προνοιακά επιδόματα και επιδόματα πολυτέκνων, με συνολικό κόστος 1,7 εκατ. ευρώ το δίμηνο!

Υπάρχουν δε περιπτώσεις που η μία οικογένεια «δανείζει» τα παιδιά του σε μια άλλη, προκειμένου να εμφανιστεί ως πολύτεκνη και να λάβει το ανάλογο επίδομα, ενώ δεν είναι σπάνιο το γεγονός παππούδες, κόρες, γιοι κι εγγόνια να έχουν όλοι αναπηρία άνω του 67% ή άσθμα.

Όπως γράφει το δημοσίευμα, στο κύκλωμα αυτό οι αρχές υποπτεύονται ότι συμμετείχαν γιατροί και δικηγόροι, οι οποίοι ελάμβαναν το μερίδιο τους από την εξαπάτηση αυτή.

Ήδη πάντως, μετά και την υπόθεση της μικρής Μαρίας, οι διασταυρώσεις στοιχείων στον ευρύτερο δήμο της Λιβαδειάς έχουν εντατικοποιηθεί, ενώ ο Δήμος Λιβαδειάς υποσχέθηκε εξονυχιστικούς ελέγχους στα αρχεία του από τον Νοέμβριο .http://www.siriosfm.gr

Αεροσυνοδοί βγάζουν τα ρούχα τους και αναστατώνουν


Οι αεροσυνοδοί βγάζουν τα ρούχα τους και ποζάρουν με φόντο τις παραλίες της Κρήτης για το ετήσιο ημερολόγιο της αεροπορική εταιρείας.

Η φωτογράφιση έγιναν σε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες των Χανίων αλλά και σε γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες, όπως διαβάζουμε στο newsit.

Το περυσινό ημερολόγιο απέφερε έσοδα άνω των 85.000 λιρών και στόχος της εταιρείας είναι φέτος να ξεπεραστεί κατά πολύ το ποσό αυτό.

​Οι αεροσυνοδοί της ιρλανδικής εταιρείας συμμετέχουν σε ανάλογες πρωτοβουλίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς από το 2010.

Tα έσοδα θα διατεθούν στο ταμείο για τον εφηβικό καρκίνο, Teenage Cancer Trust.

ΣΟΚ: Κεραυνοβολήθηκε από 25.000 βολτ στην οροφή του τρένου.

Ένα ασύλληπτο περιστατικό, μια τραγωδία που δεν την χωράει ο νους του ανθρώπου, συνέβη την περασμένη Παρασκευή στο ταξίδι της αμαξοστοιχίας που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη.

Νεαρός ο οποίος δεν είχε εισιτήριο για να ταξιδέψει με τον ΟΣΕ ανέβηκε στην οροφή της αμαξοστοιχίας 23503.

Η κατάληξη ήταν να κεραυνοβοληθεί από 25.000 βολτ στη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος της Ραψάνης και ενώ η αμαξοστοιχία βρίσκονταν σε κίνηση από καλώδια υψηλής τάσης- ηλεκτροκίνησης.

Ξαφνικά η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε καθώς έπεσε απότομα το ρεύμα. Ο μηχανοδηγός επικοινώνησε με τα κεντρικά του ΟΣΕ προκειμένου να επανέλθει η τάση και να ελευθερωθεί ο συρμός. Μόλις το ρεύμα επανήλθε, το τρένο συνέχισε τη διαδρομή του μέχρι το σταθμό του Ευαγγελισμού.

«Εκεί οι συνάδελφοι αντίκρυσαν το μακάβριο θέαμα: στην οροφή ενός βαγονιού βρισκόταν ένα απανθρακωμένο πτώμα», λέει στο newpost, ο μηχανοδηγός και μέλος του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Νώντας Θεοδωρόπουλος.

Όπως εξηγεί, οι αμαξοστοιχίες είναι ηλεκτροκίνητες και αν κάποιος επιχειρήσει ένα τέτοιο επικίνδυνο ταξίδι, θα καταφέρει να επιβιώσει μόνο αν παραμείνει ξαπλωμένος σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

«Οι αστυνομικοί μας είπαν ότι επρόκειτο για Πακιστανό μετανάστη που προσπάθησε να διαφύγει μέσω Σκοπίων προς την Ευρώπη. Αφού είναι το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό, σημαίνει ότι αυτός ο τρόπος λαθραίου ταξιδιού έχει γίνει διαδεδομένος μεταξύ των μεταναστών. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά φοβάμαι πως θα ζήσουμε κι άλλες τραγωδίες», λέει ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που διακινούσε ναρκωτικά στη Θήβα



Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε οικισμό αλλοδαπών Ρομά στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, τριμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε διάφορους χρήστες, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Συνελήφθησαν, τρεις υπήκοοι Αλβανίας Ρομά , ηλικίας 28, 21 και 20 ετών, οι οποίοι είναι αδέλφια μεταξύ τους και κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Επιπλέον ο 21χρονος κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν τρία ακόμη άτομα και συγκεκριμένα ένας 30χρονος Ρομά , ένας 72χρονος και μία 35χρονη Ρομά , οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες προμηθεύτηκαν από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας. Επιπλέον ο 30χρονος κατηγορείται και για απόπειρα κλοπής σε οικία 39χρονης ημεδαπής στη Θήβα.

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί εντοπίστηκε ο 30χρονος να κινείται πεζός, πλησίον της σιδηροδρομικής γραμμής της Θήβας και προσαγόμενος στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, παραδέχτηκε ότι πριν από λίγη ώρα είχε προμηθευτεί μικροποσότητα ηρωίνης από τους τρεις υπηκόους Αλβανίας, έναντι του χρηματικού ποσού των 10 ευρώ και είχε κάνει χρήση αυτής εντός του οικισμού, όπου διέμεναν οι ανωτέρω δράστες.

Άμεσα ο ανωτέρω οικισμός τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν να εξέρχονται από αυτόν ο 72χρονος και η 35χρονη, οι οποίοι και συνελήφθησαν, διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους 5,4 γραμμαρίων.

Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, εντός του οικισμού, όπου σε παρακείμενα παραπήγματα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ενώ κατά την διάρκεια των ερευνών, στις οποίες συμμετείχαν και δύο αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-Ένα τσεκούρι, μήκους 32 εκατοστών, με υπολείμματα ηρωίνης,

-ένα σπαθί, μήκους 90 εκατοστών και μήκος λάμας 50 εκατοστών,

-ένα στιλέτο μήκους 20 εκατοστών, με υπολείμματα ηρωίνης,

-ένας μεταλλικός κόφτης σιδήρων,

-το χρηματικό ποσό των 1.225 ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών,

-28κινητά τηλέφωνα, από τα οποία τα 25 προέρχονταν ως αντίτιμα από την αγοραπωλησία των ναρκωτικών ουσιών,

- ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους 4,2 γραμμαρίων,

-ένα βιβλιάριο καταθέσεων τράπεζας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι τρεις υπήκοοι Αλβανίας, τουλάχιστον προ τριμήνου, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, έχοντας ως σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Συγκεκριμένα ο 28χρονος (αρχηγικό μέλος), ερχόταν αρχικά σε τηλεφωνική επικοινωνία –συνεννόηση με υποψήφιους χρήστες– αγοραστές ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια ο 21χρονος μαζί με τον 20χρονο, αναλάμβαναν την προμήθειά τους, έναντι χρηματικών ή άλλων αντιτίμων (συσκευές κινητών τηλεφώνων).

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι έξι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά, από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Θα γεμίσουν τα σχολεία με καθαριστές! Και άλλες προσλήψεις...


Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ συνεχίζεται. Αυτή τη φορά θα υπάρξουν προσλήψεις στο χώρο της παιδείας και αφορούν σε ανέργους από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Οι θέσεις σε όλη τη χώρα θα είναι συνολικά 7.400
Όπως σε κάθε άλλη περίπτωση και αυτή τη φορά θα υπάρξει διαδικασία υποβολής αιτήσεων που θα διαρκέσει 15 ημέρες. Όλα δείχνουν ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στις αρχές του Δεκεμβρίου.


Ποιος είναι οι θέσεις και οι ειδικότητες
Ειδικότητα Θέσεις
Ψυχολόγοι 1.250
Κοινωνικοί λειτουργοί 1.250
Βοηθητικό προσωπικό ΑμεΑ 800
Επιστάτες 1.050
Καθαριστές 2.056
Λογοθεραπευτές 80
Εργοθεραπευτές 70
Σχολικοί νοσηλευτές 90
Φυσικοθεραπευτές 60
Οδηγοί σχολικών 50
Συνοδοί 50
Τραπεζοκόμοι 596

χειρουργεία και τo απόγευμα με έξτρα αμοιβή για τους γιατρούς του ΕΣΥ




Τη δυνατότητα να κάνουν επεμβάσεις και το απόγευμα, με τη χρήση δελτίου παροχής υπηρεσιών, θα έχουν οι γιατροί του ΕΣΥ. Αυτό προβλέπει η τροπολογία που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.

Τα έσοδα από τα χειρουργεία θα τα μοιράζονται οι γιατροί με το νοσοκομείο, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων. Να σημειωθεί ότι σήμερα τα τακτικά χειρουργεία τελειώνουν στις τρεις το μεσημέρι.

Σχετικά με την αμοιβή ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ότι οι γιατροί θα λαμβάνουν το 40% της αμοιβής ενώ το νοσοκομείο θα λαμβάνει το 60%. Στόχος σύμφωνα με το υπουργείο είναι να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των ράντζων που προκαλούν οι εισαγωγές ασθενών, οι οποίοι εμφανίζονται από τους γιατρούς τους ως έκτακτα περιστατικά τις ημέρες των εφημεριών και παίρνουν τη σειρά των ασθενών που θα έπρεπε να χειρουργηθούν.

iefimerida.gr

Σε βάθος 5ετίας οι αλλαγές στο νοσοκομείο Θήβας (video)



Καθησυχαστικός ήταν ο Υπουργός Υγείας για το νοσοκομείο της Θήβας στους φορείς της πόλης που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του.

Μάλιστα τις όποιες αλλαγές στο μέλλον τις τοποθέτησε χρονικά σε βάθος 5ετίας, ενώ στην παρούσα φάση, όπως τους διαβεβαίωσε δεν αλλάζει μορφή και χαρακτήρα.
Γιατροί νοσοκομείου Θήβας από LAMIASTARGR

Εξάρθρωσαν οργάνωση προμήθειας και πώλησης ναρκωτικών στη Θήβα




Οργάνωση αλλοδαπών Αλβανικής καταγωγής που προμηθεύονταν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες εξάρθρωσε το τμήμα ασφαλείας Θηβών.

Όλα ξεκίνησαν από τον εντοπισμό ενός 30χρονου ΡΟΜΑ ο οποίος εξήλθε από οικισμό αλλοδαπών Αλβανικής καταγωγής στη Θήβα, φανερά ζαλισμένος από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στην ασφάλεια όπου και προέκυψε από την προανάκριση ότι είχε κάνει αρκετές φορές χρήση ναρκωτικών ουσιών στον συγκεκριμένο οικισμό.
Η διακριτική παρακολούθηση του σημείου από τους αστυνομικούς οδήγησε στη σύλληψη τελικά τριών νεαρών ανδρών Αλβανικής καταγωγής (αδέλφια) και ηλικίας 28, 20 και 19 χρονών αντίστοιχα.
Με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων στο σπίτι των νεαρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα τσεκούρι στη λάμα του οποίου υπήρχαν υπολείμματα ηρωίνης, ένα στιλέτο επίσης στη λάμα του οποίου υπήρχαν υπολείμματα ηρωίνης, ένα γιαπωνέζικο σπαθί, ένα ψαλίδι κοπής σιδήρου, 4,2 γραμ. ινδικής κάνναβης, 25 κινητά τηλέφωνα από ανταλλαγή πώλησης ναρκωτικών ουσιών, ένα βιβλιάριο καταθέσεων με 6.000 ευρώ και 1225 ευρώ σε μετρητά.
Την υπόθεση συνεχίζει να ερευνά το ΤΑ Θηβών.

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νίκος Φώσκολος


Eφυγε την Τετάρτη από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νίκος Φώσκολος.

Ο Νίκος Φώσκολος είχε γράψει τα σενάρια για περισσότερες από 70 ταινίες, κυρίως για τη Φίνος Φιλμ, ωστόσο θεωρείται και ένας από τους «πατέρες» των τηλεοπτικών σήριαλ καθώς βρισκόταν πίσω από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες, τόσο της δημόσιας όσο και τις ιδιωτικής τηλεόρασης.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τη δεκαετία του 1970 δημιούργησε την ιστορική τηλεοπτική σειρά (δράμα) «Άγνωστος Πόλεμος» που σημείωσε το παγκόσμιο ρεκόρ 92% θεαματικότητας. Ακολούθησαν διάφορα ιστορικά και κοινωνικά δράματα όπως τα «Εν Τούτω Νίκα», «Κραυγή των λύκων», «Ρωμανός Διογένης» κ.ά.

Μετά το 1991 οπότε κάνει την εμφάνισή της η ιδιωτική τηλεόραση, συγγράφει τη μεγάλης διάρκειας τηλεοπτική σειρά «Λάμψη» της οποίας η προβολή κράτησε 14 (1991 - 2005) χρόνια, κάνοντας 3.457 επεισόδια στο σύνολο.

Το 1993 έγραψε την δεύτερη τηλεοπτική σειρά του, το Καλημέρα Ζωή της οποίας η προβολή κράτησε 13 (1993 - 2006) χρόνια κάνοντας 3179 επεισόδια στο σύνολο.

Η κηδεία του Νίκου Φώσκολου θα τελεσθεί την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου, στις 14.30 το μεσημέρι, στο Κοιμητήριο της Ηλιούπολης.

Και πάλι στον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη Δήμαρχος Θηβαίων, Βουλευτές και φορείς για το Νοσοκομείο της Θήβας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη διαβεβαίωση, δια στόματος Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ότι το νοσοκομείο της Θήβας θα συνεχίσει να λειτουργεί με το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και δεν συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο για αλλαγή χρήσης των νοσοκομείων του Υπουργείου, έλαβαν την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, εκπρόσωποι και φορείς του Δήμου Θηβαίων, της Βοιωτίας και του κλάδου υγείας της Περιφέρειας Στερεάς κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, οι Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, Ανδρέας Κουτσούμπας, Γιάννης Καράμπελας και Γιάννης Σταθάς, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρος Μακρής, ο Διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Θήβας-Λιβαδειάς κ. Κων/νος Γκιζίμης, η Αναπλ. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Θήβας κ. Αικ. Λιακοπούλου, ο εντεταλμένος Περιφ. Σύμβουλος για θέματα υγείας κ. Παναγιώτης Παρχαρίδης και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κ. Φιλιώ Πρωτόπαππα.

Ο Υπουργός Υγείας, επανέλαβε στους παρευρισκομένους, όπως και στη συνάντηση της 1ης Αυγούστου, ότι το Νοσοκομείο της Θήβας δεν αλλάζει μορφή και χαρακτήρα τουλάχιστον σε βάθος 5ετίας. Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας του, κυρίως λόγω της έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το προσωπικό θα ενισχυθεί με επικουρικούς ιατρούς, η σχετική προκήρυξη για τους οποίους έχει ήδη δημοσιευθεί.

Ενημέρωσε ακόμα ότι ο προϋπολογισμός του 2014 του νοσοκομείου θα είναι ο ίδιος με το 2013, πλην όμως από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Μακρή ειπώθηκε ότι πράγματι το Νοσοκομείο της Θήβας αδικήθηκε οικονομικά το 2013 και ανέφερε ότι θα ενισχυθεί με ανακατανομή της 5ης ΥΠΕ.

Σπαράζει καρδιές:12χρονη αυτοκτόνησε, για να συναντήσει τον νεκρό μπαμπά της



Αυτό το αγγελούδι, που βλέπετε στην φωτογραφία, αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του, για να συναντήσει τον νεκρό μπαμπά της.

Η 12χρονη Μαρία Κίσλο από την Πολωνία έχασε τον αγαπημένο της πατέρα ένα χρόνο πριν, όταν ήταν 11 ετών. Δεν κατάφερε να το ξεπεράσει ποτέ.

Την προηγούμενη εβδομάδα άφησε ένα σημείωμα στην μαμά της και στην συνέχεια κρεμάστηκε.

«Αγαπημένη μου μαμά, σε παρακαλώ μη λυπηθείς. Απλά μου λείπει ο μπαμπάς τόσο πολύ που θέλω να τον ξαναδώ», έγραφε στο σημείωμα.

Η μητέρα της «τρελάθηκε», όταν βρήκε το παιδί σε αυτή την κατάσταση και μαζί με τον 13χρονο γιο της προσπάθησαν να την επαναφέρουν, όμως ήταν αργά.

Η γυναίκα δήλωσε πώς αν δεν είχε τον γιο της, δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να ζει…

STAR

Προκαλούν οι Τροϊκανοί: Κλείστε τις χαραμάδες για να μην κρυώνετε


Ιδιαιτέρως προκλητική παραμένει η στάση της τρόικας προτείνοντας στους Έλληνες πολίτες να αλλάξουν τα κουφώματα...

Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας να δοθεί επίδομα μόνωσης των κουφωμάτων αντί του επιδόματος θέρμανσης, η κυβέρνηση προχώρησε μονομερώς στη χορήγηση του θεωρώντας ότι αυτή είναι η μοναδική παροχή που μπορεί να γίνει φέτος.

Έχει, όμως, συμφωνηθεί ατύπως η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του χρέους κατά 50 χρόνια και η μείωση του επιτοκίου δανεισμού μας στο μισό, γεγονός που μειώνει σημαντικά το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους.

Παράλληλα, όμως, για το 2014, σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, αναμένονται σημαντικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις των ευγενών ταμείων και παροχή κινήτρων στους παλιούς φοροφυγάδες να νομιμοποιήσουν το μαύρο χρήμα τους πληρώνοντας 25% φόρο.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι από το πρώτο τρίμηνο του 2014 η οικονομία θα περάσει σε θετικο πρόσημο, δηλαδή από ύφεση 4% φέτος θα περάσει σε ρυθμό ανάπτυξης 1% το 2014, γεγονός που θα επιτρέψει την έξοδο στις αγορές για δανεισμό. Θεωρεί επίσης ότιθ θα υπάρξουν ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς έχει εκλείψει ο κίνδυνος της εξόδου από την ΟΝΕ.

Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης η πίεση που δέχτηκε ο κ. Στουρνάρας στο Ecofin ήταν μεγάλη. Η τρόικα αντιδρούσε στη μείωση και έφτασε στο σημείο στέλεχός της να τον πιέσει να μην ανακοινώσει την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης λέγοντάς του: Why don't you give money to Greeks to insulate their houses? (γιατί δεν δίνεται χρήματα στους Έλληνες να μονώσουν τα σπίτια τους;). Ο Έλληνας υπουργός του απάντησε ότι αυτό μπορεί να γίνει οργανωμένα για την επόμενη χρονιά, αλλά ότι για φέτος δεν προλαβαίνει κανείς να μονώσει τα τζάμια και να αλλάξει κουφώματα.

Τα μέτρα για το 2014:

Συντάξεις: Περικοπές ξανά στις «υψηλές» συντάξεις με μείωση των επικουρικών ασφαλίσεων και κατάργηση των εξαιρέσεων.

Χωρίς επίδομα οι εποχικά εργαζόμενοι

Άμυνα: Στοχευμένες παρεμβάσεις στις αμυντικές δαπάνες, οι οποίες παραμένουν υψηλές σε σχέση με το μέγεθος και τις ανάγκες της οικονομίας.

Read more: http://www.newsbomb.gr/

Αυτή είναι η Ουκρανή που σκότωσε τον 81χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα




Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 81χρονου Έλληνα που βρέθηκε δολοφονημένος την 18-7-2012 μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε στην οδό Πάτμου στον Άγιο Παντελεήμονα.

Συγκεκριμένα την 23.40΄ ώρα της 18-7-2012, μετά από κλήση, ενοίκων της πολυκατοικίας που διέμενε το θύμα, στην Άμεση Δράση, βρέθηκε από τους αστυνομικούς, μέσα στο διαμέρισμά του ο 81χρονος, νεκρός με τραύματα, που είχαν προκληθεί από αιχμηρό αντικείμενο, σε διάφορα σημεία του σώματός του. Ο χρόνος θανάτου προσδιορίσθηκε ότι είναι η 13-7-2012.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι η αλλοδαπή υπήκοος Ουκρανίας (επ) ΛΟΖΙΔΟΥ ή ΛΟΖΙΝΑ ή LOZIDOU ή LOZINA ή KAMENETS (ον.) ΝΑΤΑΛΙΑ ή NATALIA ή NATALIYA του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ή ALEXANDROU ή ALEXANDR ή OLEKSANDR και της ΜΑΡΙΑΣ ή MARIA που γεννήθηκε το 1967 στην Ουκρανία.

Η δράστιδα φιλοξενείτο, τον τελευταίο μήνα πριν τη δολοφονία, από το θύμα στην οικία του, την οποία εγκατέλειψε εσπευσμένα την ημέρα της ανθρωποκτονίας και αναχώρησε για Ουκρανία.

Σε βάρος της ανωτέρω σχηματίσθηκε δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και γίνονται οι ενέργειες για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφία της ανωτέρω κατηγορουμένης. Η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και για τη διευκόλυνση του εντοπισμού της αναζητούμενης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 και 210-6476232 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Κόβεται το απεριόριστο ίντερνετ στην Ελλάδα;




Αυτή τη στιγμή, όσοι έχουν σύνδεση DSL (στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς) δικαιούνται συνήθως απεριόριστη χρήση της γραμμής τους για να κατεβάζουν ή να ανεβάζουν δεδομένα (πχ σερφάρισμα, κατέβασμα αρχείων, κτλ)….

Δηλαδή ένας χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ 24 ώρες το 24ωρο, και να κατεβάζει/ανεβάζει όσα δεδομένα θέλει. Αυτό σιγά-σιγά τελειώνει, με τις εταιρίες και τους πολιτικούς υπεύθυνους στην Αμερική να επεξεργάζονται ήδη σχέδια για να περιορίσουν τους χρήστες:

Το σκεπτικό τους είναι ότι οι χρήστες που χρησιμοποιούν πιο συχνά (ή πιο πολύ) το ίντερνετ, καταναλώνουν περισσότερο bandwidth και απασχολούν περισσότερο τις γραμμές, επιβαρύνοντας το δίκτυο του παρόχου τους.

Άρα, πρέπει να χρεωθούν και παραπάνω, διότι δεν είναι σωστό να πληρώνουν το ίδιο όσοι μπαίνουν “μια φορά στο τόσο” με όσους μπαίνουν συνεχώς και κατεβάζουν όλη την ώρα Ως εκ τούτου, οι εταιρίες ήδη ετοιμάζουν σχέδια για να βάλουν όρια στο πόσο downloading μπορούν να κάνουν οι χρήστες (άντε να το μάθουν αυτό όσοι κατεβάζουν με τις ώρες ταινίες και τηλεοπτικά σίριαλ – θα χάσουν τ’ αυγά και τα πασχάλια).

Επίσης, υπάρχουν σχέδια προκειμένου να αναγκάζουν τα sites να πληρώνουν λεφτά στους παρόχους, αλλιώς οι πάροχοι θα προσφέρουν αργή πρόσβαση σε αυτά τα sites. Αυτό προφανώς θα ευνοήσει τα μεγάλα sites, που θα πληρώνουν, ενώ τα μικρά sites που δε θα μπορούν να πληρώνουν, θα γίνουν πολύ αργά στο φόρτωμα, και ο κόσμος δε θα τα προτιμά.

Toύρκος υπουργός καλεί 7000 Έλληνες γιατρούς..


Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίονογλου κάλεσε τους άνεργους γιατρούς της Ελλάδας στην Τουρκία για να πιάσουν δουλειά!

Ο Μουεζίνογλου ο οποίος έχει καταγωγή από τη... Μουσουλμανική μειονότητας της Θράκης και έχει μεγαλώσει στην Κομοτηνή δήλωσε πως «κάποτε παρουσιάζαμε την Ελλάδα ως παράδειγμα κατορθωμάτων, όμως από το 2002 και μετά υπάρχει μια Τουρκία που καταφέρνει πολλά περισσότερα».

Ο Τούρκος υπουργός αναφερόμενος σε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου πως 7000 Έλληνες γιατροί ψάχνουν για εργασία δήλωσε « 7000 Έλληνες γιατροί ψάχνουν εργασία στο εξωτερικό. Εγώ τους έχω ανάγκη. Έχουμε ανοιχτές τις πύλες μας στους 7000 γιατρούς της Ελλάδας. Καλώ τους ανθρώπους αυτούς να έρθουν στη χώρα αυτή και με την εμπειρία τους να υπηρετήσουν το λαό αυτό»...

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ '' ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΟ ΤΑΧΙ ΘΗΒΩΝ !!!


Ἡ Ἐνορία μας στά πλαίσια τῶν Λατρευτικῶν Συνάξεων πού διοργανώνει γιά τήν Ἀνάμνηση τοῦ Θαύματος τοῦ Ἁγίου Νικολάου τοῦ Νέου τόν Ὀκτώβριο τοῦ 1943, διά τοῦ ὁποίου τήν διέσωσε ἀπό τήν ἐκδίκηση καί τά ἀντίποινα τῶν Γερμανῶν κατακτητῶν, θά ὑποδεχθεῖ τό Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 καί ὥρα 5.30 μ.μ στόν προαύλιο χῶρο τοῦ Ναοῦ, τήν Θαυματουργό Εἰκόνα τῆς Παναγίας τῆς ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ, Μικρασιάτικο Κειμήλιο τοῦ Μακαριστοῦ Καθηγουμένου τῆς Ι.Μονῆς Ὁσίου Ἱερωνύμου Ἀμπελοχωρίου Γέροντος Χρυσοστόμου(Ἀγγέλου).
Μετά τήν ὑποδοχή θά ἀκολουθήσει Μέγας Ἑσπερινός, ἐνῶ τό πρωῒ τῆς Κυριακῆς θά τελεσθεῖ Πανηγυρική Θ.Λειτουργία καί Εὐχαριστήριος Δοξολογία.
Ἡ Ἀναχώρησις τῆς Ι.Εἰκόνος θά γίνει τήν Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 καί ὥρα 5.00 μ.μ ἀφοῦ πρῶτα ψαλλεῖ ἡ Παράκλησις πρός τήν Κυρία Θεοτόκο.

Σᾶς προσκαλοῦμε γιά νά συνεορτάσουμε.
Μέ τήν ἀγάπη τοῦ Χριστοῦ μας
ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αποκάλυψη σοκ για τον αείμνηστο Σωτήρη Μουστάκα!



Ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Σωτήρη Μουστάκα που εκτός από συνεργάτες ήταν και φίλοι.

«Όταν πρότεινα στον Σωτήρη Μουστάκα να παίξει στο El Greco, το αποδέχτηκε με έναν όρο: να μην πληρωθεί. Ήξερε ότι θα πεθάνει. Ήρθε στο γραφείο μου και μου είπε: ‘’θα παίξω αυτό το ρόλο αλλά δεν θέλω να πληρωθώ ‘’. Του έδωσα το σενάριο και τις σκηνές που ήταν να παίξει», δήλωσε ο Γιάννης Σμαραγδής και συνέχισε: « Όταν χρειάστηκε να μικρύνουν οι σκηνές αυτές, και τον ενημέρωσα, μου είπε ότι: ‘’δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και του έκοψα αυτό που έλεγε ο Τισιάνο ότι: ‘’ αυτός ο πίνακας είναι ελληνικός.

Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ‘’ ό, τι άλλο θέλεις να κόψω αλλά μην μου πάρεις από το στόμα αυτού του ρόλου τη λέξη ελληνικός. Θέλω να την πω για πολλούς λόγους αυτή τη λέξη. Αργότερα έμαθα ότι είχε πει ‘’πάνω από τον τάφο μου θέλω την ελληνική σημαία. Ήταν μεγάλος πατριώτης, μεγάλος καλλιτέχνης και πολύ σπουδαίος άνθρωπος»

makeleio

Ζούσε μια βδομάδα δίπλα στη νεκρή αδελφή της μη μπορώντας να κουνηθεί



Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία σκόρπισε συγκίνηση στη Λέσβο, όπου αποκαλύφθηκε ότι μια ανήμπορη γυναίκα με κινητικά και νοητικά προβλήματα έμεινε επί τουλάχιστον έξι μερόνυχτα θεονήστικη στο πλευρό της αδελφής της που είχε ξεψυχήσει!
Η άτυχη γυναίκα δεν μπορούσε ούτε να κινηθεί, αλλά ούτε και να ειδοποιήσει οποιονδήποτε για το χαμό της 58χρονης αδελφής της με αποτέλεσμα κανείς να μην αντιληφθεί το δράμα που παιζόταν πίσω από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους στην Ερεσό!

Μόνο όταν οι γείτονες διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητό τους δεν είχε μετακινηθεί επί μέρες, μπήκαν στο σπίτι για να δουν τι συνέβαινε.

Έκπληκτοι αντίκρισαν την παράλυτη γυναίκα να κάθεται σε άθλια κατάσταση δίπλα στη νεκρή 58χρονη, η οποία είχε πεθάνει από παθολογικά αίτια.

Η άτυχη γυναίκα ήταν νηστική και βρώμικη, καθώς δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί κι έτσι βρήκε στέγη στο γηροκομείο Μυτιλήνης αφού δεν έχει άλλους συγγενείς για να αναλάβουν τη φροντίδα της.

briefingnews

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ


Aνακοίνωση – Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου σε εκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Κάδμου 28 την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9:30μ.μ. με ένα και μοναδικό θέμα :
Λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η παρουσία σας είναι απαραίτητη

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ μητέρας στον Γεωργιάδη: «Έχει νοσηλευτεί ποτέ το παιδί σας σε δωμάτιο-φέρετρο;»!

Αναρτήθηκε Από: Gpapado



Καλές οι δηλώσεις στα κανάλια και τα τιτιβίσματα, η αλήθεια, όμως για τη δραματική κατάσταση στο χώρο της Υγείας είναι διαφορετική και τη βιώνουν καθημερινά οι φτωχοποιημένοι Έλληνες πολίτες.

Η «περιπέτεια» που έζησε η οικογένειά της μέσα στο Νοσοκομείο Παιδων «Αγια Σοφια», λοιπόν, όπου ο γιος της χρειάστηκε να νοσηλευτεί, οδήγησε μια μητέρα στο να στείλει μια επιστολή στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η μητέρα μεταφέρει στον Γεωργιάδη την απελπισία της, εξιστορώντας του όλα όσα έζησε στο νοσοκομείο, σε μια προσπάθεια να λάβει απαντήσεις. Twitter άραγε έχει;

Διαβάστε το γράμμα της μητέρας:......

Συνολικά 300.000 αυτοκίνητα εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα το τριήμερο


Αυξημένη ήταν η έξοδος των Αθηναίων για το τριήμερο της αργίας της 28ης Οκτωβρίου λόγω του καλού καιρού.

Η Τροχαία τόσο στην Εθνική Οδο Αθηνών - Κορίνθου όσο και στην Εθνική Οδο Αθηνών - Λαμίας είχε πάρει έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων ενώ σε ισχύ τέθηκε και το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων σε τμήματα των εθνικών οδών.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των εκδρομέων εγκατέλειψε την πρωτεύουσα την Παρασκευή μετά το μεσημέρι και ο κύριος όγκος επέστρεψε τη Δευτέρα, ανήμερα της εθνικής γιορτής, με αποτέλεσμα σε σημεία της Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών στο ρεύμα εισόδου να παρατηρηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας από το κλεινόν άστυ αναχώρησαν το τριήμερο 299.490 οχήματα και επέστρεψαν 253.488.

Χειμερινός Κινηματογράφος Θήβας 2guns

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΗΒΑΣ

Από Πέμπτη 31 Οκτωβρίου έως Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013
Ώρα προβολής: 21:15




Συνοπτικές Πληροφορίες
Σκηνοθεσία:
ΜΠΑΛΤΑΣΑΡ ΚΟΡΜΑΚΟΥΡ
Σενάριο:
ΜΠΛΕΪΚ ΜΑΣΤΕΡΣ
Ηθοποιοί:
ΜΑΡΚ ΓΟΥΟΛΜΠΕΡΓΚ, ΜΠΙΛ ΠΑΞΤΟΝ , ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΡΣΝΤΕΝ , ΠΟΛΑ ΠΑΤΟΝ , ΝΤΕΝΖΕΛ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Διάρκεια:
109 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής:
2013
Είδος ταινίας:
ΚΩΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής:
ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας:
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 15

Περίληψη

Δύο αξιωματικοί από διαφορετικές υπηρεσίες, ο ένας αστυνομικός της Δίωξης και ο άλλος των Μυστικών Υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού, αναγκάζονται να συνεργαστούν… κανείς όμως δεν γνωρίζει ότι ο άλλος είναι μυστικός ομοσπονδιακός πράκτορας. Τους τελευταίους 12 μήνες βρίσκονται απρόθυμα μαζί, ως μέλη ενός καρτέλ ναρκωτικών, μη εμπιστευόμενοι ο ένας τον άλλο όπως και τους εγκληματίες που πρέπει να συλλάβουν. Όταν όλα αποκαλύπτονται, οι δυο άντρες θα βρεθούν στο στόχαστρο τόσο των κρατικών υπηρεσιών όσο και των Μεξικανών νονών. Τώρα που όλοι τούς θέλουν στη φυλακή ή νεκρούς, πρέπει να βασιστούν ο ένας στον άλλο. Δυστυχώς όμως για τους διώκτες τους, όταν οι καλοί περνάνε χρόνια προσποιούμενοι τους κακούς, μαθαίνουν και μερικά κόλπα στην πορεία…

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η τρύπα του όζοντος μειώνεται!


Με μια επιφάνεια που καλύπτει περίπου 12 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, η τρύπα του όζοντος φαίνεται να έχει μειωθεί σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η συστολή που παρατηρείται αν και μικρή, αποτελεί μια μείωση περίπου του 6% του μέσου μεγέθους της τρύπας από το 1990 μέχρι σήμερα.

Οι επιστήμονες, δεν είναι έτοιμοι να επιβεβαιώσουν την καλυτέρευση των δεδομένων, είναι όμως σε θέση να γνωρίζουν πως δεν χειροτερεύει, όπως αναφέρεται στην παγκόσμια καταμέτρηση που πραγματοποιεί το «National Oceanic and Atmospheric Administration’s Earth System Research Lab».

Η αλλαγή που παρατηρείται στα δεδομένα της τρέχουσας χρονιάς, οφείλεται στις τοπικές ατμοσφαιρικές συνθήκες.

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΑΝ, ΕΓΔΥΣΑΝ ΚΑΙ ΒΙΑΣΑΝ 43ΧΡΟΝΗ ΜΑΝΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ-ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΑΙΜΟΦΥΡΤΗ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΛΕΥΡΑ...!!! ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ


Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της περιοχής της νότιας Λακωνίας το αποτρόπαιο συμβάν της αιχμαλωσίας 43χρονης μητέρας δύο παιδιών, ο άγριος ξυλοδαρμός της και η ασέλγεια από άγνωστο ή αγνώστους κουκουλοφόρους.....

Υπό την απειλή μαχαιριού πριν τις το πρωί της Τρίτης, η άτυχη γυναίκα είχε πάει στο χωράφι της για να κάνει αγροτικές δουλειές. Αιφνιδιαστικά την πλησίασαν ένας ή δυο "μελαμψοί" κατά την περιγραφή της γυναίκας οι οποίοι- έχει καταθέσει- ότι φορούσαν κουκούλα(κατόρθωσε όμως από την προφορά και το χρώμα τους να αντιληφθεί ότι πρέπει να ήταν Πακιστανοί που γυρίζουν σε μια περιοχή που έχει πολλούς λαθραίους εργάτες.

Οι δράστες(η αστυνομία κάνει λόγο για έναν), την απείλησαν με μαχαίρι να κατεβάσει τα ρούχα της απο τη μέση και κάτω, την χτύπησαν(η γυναίκα έχει σπασμένα πλευρά και χτυπήματα στα χέρια)και σύμφωνα με την αστυνομία υπήρξε "απόπειρα βιασμού".

Άλλες πληροφορίες όμως λένε ότι η γυναίκα έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Προνάκριση για το συμβάν διενεργείται από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας και το Α.Τ Σκάλας.


Στην ευρύτερη περιοχή επικρατεί αναβρασμός ενώ κυριαρχούν και υποψίες για το λόγο που γίνεται κάτι τόσο βάρβαρο σε μια περίοδο που η χώρα βράζει από τις τελευταίες αποκαλύψεις. makeleio.gr

«ΑΕΠΙ η απόλυτη αφαίμαξη…



Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις διανύουμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση.

Οι δείκτες της οικονομίας της αγοράς βρίσκονται στο κόκκινο. Η απραξία, η δραματική μείωση του τζίρου και η έλλειψη ρευστότητας αποτελούν το μόνιμο εφιάλτη των επιχειρήσεων προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πολλές υποχρεώσεις τους (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Λειτουργικές δαπάνες, Ασφαλιστικά ταμεία, Φορολογικές υποχρεώσεις, ρυθμίσεις, δώρα κλπ) σε μία περίοδο οικονομικής ύφεσης κατά την οποία κόβονται επιδόματα , μειώνονται μισθοί και συντάξεις, μειώνονται δώρα σε μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλάζουν οι συνθήκες εργασίας και γενικότερα ο καταναλωτής υποφέρει και δε μπορεί να κινήσει την αγορά.

Και την ώρα που όλα αυτά συμβαίνουν απέναντι στη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, εμφανίζεται μία ανώνυμος εταιρεία με έναν αναχρονιστικό και άδικο νόμο, εκμεταλλευόμενη την Αστυνομία και τις Δικαστικές αρχές, μετατρέποντας αυτούς σε εισπράκτορές

της, να καλεί τους καταστηματάρχες στο Αστυνομικό Τμήμα, νυχτιάτικα να δώσουν κατάθεση γιατί δεν έχουν καταβάλλει τα ποσά της ΑΕΠΙ.

Ποια τελικά είναι η «κυρία ΑΕΠΙ» που σε κανέναν δε δίνει λογαριασμό και κανείς δεν τολμά να την αγγίξει σε βάρος του μόχθου των επαγγελματιών;

Για ποιον τελικά «αγωνίζεται» η ΑΕΠΙ, καθώς δεν αποδίδει τίποτε και σε κανέναν, έχοντας ξεπουλήσει τα δικαιώματα όλων των φερόμενων ως προστατευομένων της σε εφημερίδες , περιοδικά, συναυλίες, ραδιοφονικούς σταθμούς, τηλεόραση και στην επιβάρυνση φόρου επί της τιμής αγοράς κάθε δίσκου ή cd;

Εμείς αυτό το ονομάζουμε «νταβατζηλίκι»!

Εάν υπάρχει ανάλογη ευαισθησία στους κυβερνώντες, ας περικόψουν τη χλιδή που απολαμβάνουν στο Μαρούσι οι κύριοι της ΑΕΠΙ.

Εμείς οι επαγγελματίες, με όλες τις αντίξοες συνθήκες, παλεύοντας καθημερινά χωρίς ωράρια, προσπαθώντας να παραμείνουμε «ζωντανοί», αποφεύγοντας το λουκέτο και στηρίζοντας το ελληνικό κράτος, σας δηλώνουμε ότι έχουμε κι εμείς δικαιώματα.

Εμείς διαφήμιση κάνουμε στους δημιουργούς και εκτελεστές των τραγουδιών, καλυτερεύουμε τις συνθήκες παραμονής των πελατών με ήχο, φως και διάκοσμο χωρίς ποτέ να χρεώσουμε κανέναν για τις συνθήκες αυτές.

Συνάδελφοι και καταναλωτές,

Το ξεσκαρτάρισμα άρχισε!

Ας αποβάλλουμε από το μόχθο μας τα GOLDEN BOYS και τα ύποπτα Lobby, που μόνο εισπράττουν και ποτέ δεν αποδίδουν

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

To πλεονάζον προσωπικό των δήμων της Στερεάς Ελλάδας


Περισσότερους από 4.500 υπαλλήλους ως υπεράριθμο προσωπικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εμφανίζει μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «το Βήμα», που παρουσιάζει στοιχεία της έκθεσης.

Πλεονάζον προσωπικό στη Στερεά Ελλάδα σύμφωνα με τη μελέτη

Συνολικά, στους 24 Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που έχουν 4.138 υπαλλήλους για 559.457 κατοίκους, έχει καταγραφεί με βάση το πρώτο σενάριο πλεονάζον προσωπικό 202 υπαλλήλων και με βάση το δεύτερο 174. Με βάση τη (δήθεν;) μελέτη ελλειμματικοί ή «ίσα βάρκα ίσα νερά» εμφανίζονται οι Δήμοι Αλιάρτου (56 υπάλληλοι για 10.754 κατοίκους), Θηβαίων (280 για 36.192), Ορχομενού (59 για 11.688), Αγράφων (54 για 14.365), Αμφίκλειας – Ελάτειας (62 για 11.089), Δομοκού (77 για 12.015), Μακρακώμης (72 για 16.468) και Δωρίδας (88 για 15.624). 

Αντιθέτως υπεράριθμους υπαλλήλους εμφανίζουν με βάση της «μελέτη» εμφανίζουν οι δήμοι Διστόμου – Αράχωβας (8 έως 20 υπάλληλοι από του 79), Λεβαδέων (22 από τους 278), Τανάγρας (19 ως 64 από τους 193), Διρφύων – Μεσσαπίων (3 έως 6 από τους 134), Ερέτριας ( 3 από τους 92), Ιστιαίας – Αιδηψού (16 έως 19 από τους 162), Καρύστου (13 έως 39 από τους 125), Κύμης – Αλιβερίου (1 από τους 125), Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας (10 έως 12 από τους 95), Σκύρου (3 από τους 39), Καρπενησίου (18 έως 71 από τους 175), Λαμιέων (8 από τους 432), Λοκρών (5 από τους 139) Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου (12 έως 31 από τους 115), Στυλίδας (2 από τους 90) και Δελφών (27 έως 33 από τους 267).
http://www.aftodioikisi.gr/

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Λαμία

Σε συνέχεια της χθεσινής συζήτησης στο Δημοτικό μας Συμβούλιο για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων,  πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Λαμιέων, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου και της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, με στόχο τη συζήτηση επί των επιφυλάξεων που διατυπώθηκαν σε σχέση με τις επιπτώσεις της διοργάνωσης στην τοπική οικονομία.
Μετά από διαλογική συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα και με δεδομένη την επικρατούσα άποψη της τοπικής κοινωνίας να πραγματοποιηθεί στη Λαμία ένα μεγάλο εορταστικό γεγονός, κρίθηκε σκόπιμο να προχωρήσει ο προγραμματισμός της υλοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και στο κέντρο της Λαμίας.
Ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ν.Φθιώτιδας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη φετινή διοργάνωση, δηλώνοντας την προσήλωσή τους στη διασφάλιση των συμφερόντων του κλάδου.
Σε κάθε περίπτωση και εφ' όσον προχωρήσει η διοργάνωση δήλωσαν, ότι προτίθενται να εισφέρουν προτάσεις, ώστε να γίνουν τέτοιες βελτιώσεις που θα διευκολύνουν την εισροή του κόσμου στην περιοχή μας και το εμπορικό κέντρο, ώστε να μην υπάρξουν δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και αγορά.
Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, ανέλαβαν την υποχρέωση, εντός των προσεχών ημερών να φέρουν την τελική πρόταση, αφού έρθουν και σε επαφή με τοπικούς επαγγελματίες.
Ο Δήμος μας ανέλαβε να συνδράμει την προσπάθεια, υλοποιώντας τις δράσεις στο κέντρο της Λαμίας και διευκολύνοντας την επισκεψιμότητα τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.
Επιθυμία όλων, είναι τα φετινά Χριστούγεννα να αποτελέσουν μια πραγματική γιορτή όλου του Δήμου, ο οποίος θα κινείται σε χαρούμενος ρυθμούς, ελκυστικούς για μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες.
Από το Γραφείο Τύπου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Υψηλάντη1, Τ.Κ. 35100-Λαμία

Τηλ.: 2231351277, 2221353792

Fax.: 2231051964,2221036056

e-mail :dimitrios.vourdanos@evia.pste.gov.gr

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Επίσκεψη στο Αρδευτικό Μόρνου στο Ευπάλιο του Δήμου Δωρίδος της Π.Ε. Φωκίδας έκανε ο Αντιπεριφρειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Βουρδάνος Δημήτριος.

Στην επίσκεψη που ήταν από κοινού προγραμματισμένη με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώτα Γαζή της Π.Ε Φωκίδας, συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Δωρίδος κ. Καλιαμπέτσο, τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μόρνου κ.Καραμπάρμπα και παρουσία του Γενικού Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Σταύρου Τσελά, του Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Αναστασίου Παπαναστασίου, του Δ/ντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φωκίδας κ. Γκούλτα Δημητρίου και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, ενημερώθηκαν αναλυτικώς για τα έργα «Αρδευτικό Μόρνου» και «Αναδασμός Μόρνου».

Στην περιοδεία που ακολούθησε επισημάνθηκαν λεκτικώς και οπτικώς οι τεχνικές αδυναμίες – κακοτεχνίες όπως ακριβώς ελέχθησαν του έργου «Αρδευτικό Μόρνου» τόσο στο δίκτυο ανοικτών διωρύγων όσο και στην Λιμνοδεξαμενή, που το καθιστούν προβληματικό έως σχεδόν αδύνατο να λειτουργήσει σήμερα με την υφιστάμενη κατάσταση.
Ακολούθησε σύσκεψη και αποφασίστηκε επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών και συνάντηση την Πέμπτη 31/10/2013 με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης κ. Αικατερίνη Συντήλα, προκειμένου να γίνει παρουσίαση των τεχνικών προβλημάτων του έργου, να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης και επίλυσης αυτών, ώστε το μεγάλο και αναγκαίο έργο «Αρδευτικό Μόρνου» να ολοκληρωθεί, να δοθεί σε χρήση στους αγρότες-καλλιεργητές της πεδιάδος του Μόρνου, ευελπιστώντας έτσι σε συνδυασμό με το έργο «Αναδασμός Μόρνου» και τις νέες ιδιοκτησίες που θα προκύψουν, να δώσουν νέα πνοή και ανάπτυξη στην περιοχή αλλά και γενικότερα στην Π.Ε. Φωκίδας

Ποτέ την Κυριακή, επιμένουν οι έμποροι σε Λαμία, Λιβαδειά και Θήβα. "Δεν είστε οι μόνοι", απαντά ο Κορκίδης (video)

Γράφτηκε από τον/την Όλγα Λαθύρη http://www.lamiastar.gr/


Επιμένουν να είναι απέναντι στο θεσμοθετημένο πλέον άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές , αρχής γενομένης από 3 Νοεμβρίου, πολλοί εμπορικοί σύλλογοι, μεταξύ αυτών της Λαμίας, της Λιβαδειάς και της Θήβας

που καλούν τα μέλη τους να μην νομιμοποιήσουν το μέτρο, ούτε για τις 7 Κυριακές που αποφάσισε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Σε ότι αφορά τις δυο εμβόλιμες εκπτωτικές περιόδους τα πρώτα 10ήμερα Νοεμβρίου και Μαίου, θεωρούν ότι θα τονώσουν την αγοραστική κίνηση.
Ποτέ τη Κυριακή, επιμένουν οι έμποροι από LAMIASTARGR

Γεμάτο το Σύνταγμα από Πακιστανούς και Ρομά που πουλούσαν Ελληνικές σημαίες! (Βίντεο)


http://www.makeleio.gr
Με τις Ελληνικές σημαίες στα χέρια, δεκάδες αλλοδαποί αλλά και Ρομά, φαίνεται πως βγήκαν κερδισμένοι από τις σημερινές παρελάσεις. Οι Ελληνικές σημαίες πωλούνταν στην τιμή του ενός ευρώ και δεν ήταν λίγοι εκείνοι, κυρίως τουρίστες, που αγόρασαν σημαιούλες για τα παιδιά τους.



Οι παρελάσεις έχουν γίνει πλέον ευχάριστες για εμπόρους και μικροπωλητές, ενώ οι γονείς που επιθυμούν απλά να καμαρώσουν τα παιδιά τους, δυσκολεύονται λόγω των αυστηρών μέτρων, να βρεθούν κοντά στο σημείο όπου γίνεται η παρέλαση.



Στην Κρήτη μάλιστα ένας Πακιστανός ο οποίος πουλούσε ελληνικές σημαίες ανήμερα της εθνικής επετείου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους.



Εμείς απλά αναρωτιόμαστε, πόσο νόμιμοι ήταν οι Πακιστανοί πωλητές που πωλούσαν με τόση άνεση τις σημαίες μπροστά στα μάτια εκατοντάδων αστυνομικών; Πάντως εμείς απόδειξη, δεν τους είδαμε να κόβουν!!!

Μαθητές έπιαναν τα γεννητικά τους όργανα την ώρα που παρέλαυναν μπροστά από τους επισήμους


Μία φωτογραφία με μαθητές να πιάνουν τα γεννητικά τους όργανα την ώρα που παρελαύνουν μπροστά από τους επισήμους, κάνει το γύρο του διαδικτύου...Οι μαθητές φαίνεται ότι ακουμπάνε τα γεννητικά τους όργανα θέλοντας έτσι να προσβάλουν τους επισήμους, ενώ όπως αναφέρεται από το Θάρρος της Μεσσηνίας η κίνηση αυτή καταδικάστηκε από όσους την αντιλήφθηκαν.Η φωτογραφία αυτή θυμίζει τα περιστατικά αντιδράσεων στις παρελάσεις του Μαρτίου του 2012, στις οποίες πολλοί μαθητές εικονίζονταν να κάνουν χειρονομίες προς την εξέδρα των επισήμων.

ΠΗΓΗ

Αιματηρή ληστεία σε πρατήριο καυσίμων στη Λιβαδειά


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το βράδυ, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος δύο ημεδαπών υπαλλήλων, πρατηρίου υγρών καυσίμων, στη Λιβαδειά.

Ειδικότερα, λίγο πριν τις 10.00 οι δύο δράστες, φορώντας κουκούλες , εισήλθαν αιφνιδιαστικά στο πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας 48χρονης ημεδαπής, που βρίσκεται επί της περιφερειακής οδού Λιβαδειάς – Θηβών και με την απειλή πυροβόλου όπλου (πιθανόν περιστρόφου) που κράταγε ο ένας και κυνηγητικού όπλου που κράταγε ο δεύτερος, ακινητοποίησαν τους δύο ημεδαπούς υπαλλήλους του πρατηρίου, ηλικίας 49 και 51 ετών αντίστοιχα (αδέλφια μεταξύ τους).

Στη συνέχεια ο δράστης που κράταγε το πυροβόλο όπλο επιχείρησε να αποσπάσει από τον 49χρονο ένα τσαντάκι χειρός. Ο 49χρονος αντιστάθηκε και τότε ο δράστης τον χτύπησε, με την λαβή του όπλου, στο κεφάλι και τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα.

Ακολούθως οι δράστες απέσπασαν το τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (2.000) περίπου ευρώ, προερχόμενο από τις εισπράξεις του καταστήματος και διέφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Ο 49χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένει για νοσηλεία.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Έρχονται από την επόμενη εβδομάδα τα τέλη κυκλοφορίας


Η ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ανοίγει από εβδομάδα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014. Μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου στις τράπεζες για να μην…
υπάρξουν πρόστιμα.

Σύμφωνα με την «Ημερησία» η ηλεκτρονική εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας θα ανοίξει στις 4 Νοεμβρίου ενώ πιθανή είναι ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να μπει στο σύστημα και ο φόρος πολυτελείας.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας.

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 με βάση τα κυβικά του κάθε ΙΧ :

Από 51 κ.ε. έως 300 κ.ε. 22 ευρώ

Από 301 κ.ε έως 758 κ.ε. 55 ευρώ

Από 786 κ.ε έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ

Από 1.072 κ.ε έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ

Από 1.358 κ.ε έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ

Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ

Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ

Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ

Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ

Από 3.001 κ.ε έως 4.000 κ.ε 1.000 ευρώ

Από 4.001 κ.ε και άνω 1.320 ευρώ

Επαγγελματοβιοτέχνες προς κυβέρνηση!

Δεν δεχόμαστε την περικοπή 2 δις των ασφαλιστικών ταμείων..»
http://www.viotiki-ora.gr/
Χρ. Χαρατσής: «Η συρρίκνωση και μετατροπή της υγείας από δημόσιο αγαθό που παρέχεται δωρεάν σε ιδιωτική υπόθεση, είναι μια ακόμη πράξη του θεάτρου του παραλόγου..»

Δεν πρόκειται να δεχθούν την περικοπή των 2 δις ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων για το 2014 να την επωμιστούν για μια ακόμη φορά οι συνταξιούχοι με μειώσεις και οι ασφαλισμένοι με υποβάθμιση των παροχών υγείας και περίθαλψης, προειδοποιούν την κυβέρνηση οι Επαγγελματοβιοτέχνες …

«Εμπορευματοποιούν το κοινωνικό αγαθό της υγείας με απανωτά χαράτσια, 25 ευρώ για νοσήλια σε δημόσια νοσοκομεία συν 1 ευρώ η κάθε συνταγή από τους ασθενείς , νέο χαράτσι για τους ασφαλισμένους που θα πληρώνουν πλέον από την τσέπη τους όλη τη διαφορά από την ασφαλιστική ως τη λιανική τιμή του φαρμάκου που μέχρι πρότινος κάλυπτε ο ΕΟΠΥΥ, νισάφι πιά» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας Χ. Χαρατσής, δηλώνοντας πως η συρρίκνωση και μετατροπή της υγείας από δημόσιο αγαθό που παρέχεται δωρεάν σε ιδιωτική υπόθεση, είναι μια ακόμη πράξη του θεάτρου του παραλόγου που έχει στηθεί και παίζεται στις πλάτες του ελληνικού λαού με κίνδυνο της υγείας και της ζωής τους!

Ήταν σκουπιδότοπος… παραμένει σκουπιδότοπος


Τρέχουν και δεν φτάνουν στο Δήμο της Λιβαδειάς, για να μαζέψουν τα αμάζευτα στο χώρο πίσω από το 1ο Λύκειο όπου κάποτε φιλοδοξούσαν να κατασκευαστεί κλειστό κολυμβητήριο.

Ο χώρος έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Σκουπίδια φυσικά, σύμφωνα με καταγγελίες, δεν πετούν μόνο ασυνείδητοι πολίτες…

Τώρα και με τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης στο σημείο η κατάσταση αναμένεται να γίνει ανυπόφορη.

Με το θέμα είχαμε ασχοληθεί στις 6 Ιουνίου του 2013 http://viotianet.gr/?p=10024

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε απολύτως τίποτα…

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Έγγραφο-φωτιά φουντώνει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές!


Τι ζήτησε ο Γιάννης Μιχελάκης;

Ένα έγγραφο που έστειλε ο Γιάννης
Μιχελάκης προς τους δήμους της χώρας φουντώνει τα σενάρια για εκλόγές.
 Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο ζητήθηκε από τους δήμους της χώρας να γνωστοποιήσουν μέχρι την 1η Νοεμβρίου την "επάρκεια των καλπών και των παραβάν των εκλογικών τους τμημάτων"
Μπορεί η χώρα να οδεύει ολοταχώς προς διπλές εκλογές αφού έρχονται αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές ωστόσο η τόσο μεγάλη εγρήγορση γεννάει ερωτηματικά αφού μεσολαβούν επτά ολόκληροι μήνες μέχρι τις εκλογές και δεν δικαιολογείται τέτοια βιασύνη... http://www.parapolitika.gr

Λογιστικά βιβλία ανοίγουν οι αγρότες


Βιβλία εσόδων-εξόδων θα υποχρεωθούν να τηρούν πάνω από 1.000.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την 1η Ιανουαρίου του 2014,...
ενώ θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13% επί του καθαρού εισοδήματος που θα προκύπτει από την έκπτωση δαπανών και λειτουργικών εξόδων από τα ακαθάριστα έσοδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» με το νέο καθεστώς οι γεωργοί θεωρείται ότι αποκτούν κέρδη από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας και συνεπώς εξομοιώνονται με τους επιτηδευματίες και πλέον το φορολογητέο εισόδημά τους θα προσδιορίζεται με λογιστικό τρόπο με βάση τα τιμολόγια αγοράς και πώλησης και τις κοινοτικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις.
ysterografa.gr

Ο γιος του Αλέξη σε σικ ιδιωτικό παιδικό σταθμό!!! Σας κάνει εντύπωση, εμάς καμία!!!



Γράφει το ΞΩΤΙΚΟ

Σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό πολυτελείας έστειλε ο Τσίπρας το γιο του...

και η είδηση έχει προκαλέσει αίσθηση. Μάλιστα όπως ανέφερε η εφημερίδα Καθημερινή ο κ. Τσίπρας επιθυμεί για το γιο του την καλύτερη εκπαίδευση και ερεθίσματα από τη νηπιακή του ηλικία… Ένας γιος Προέδρου πως θα μπορούσε άλλωστε να λάβει κατώτερη εκπαίδευση σε δημόσια σχολεία…

Πρόκειται για έναν από τους ακριβότερους σταθμούς της Αθήνας με τα δίδακτρα - φωτιά να φθάνουν το χρόνο στις 6.600 ευρώ. Κουβαρντάς ο Αλέξης, βάζει βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Αν αναλογιστούμε και τις δηλώσεις του για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ότι θα είναι η ταφόπλακα των δημοσίων τότε αυτή η κίνηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άκρως προκλητική!

Από την άλλη όμως… πείτε μου ποια από τα παιδιά και των υπολοίπων πολιτικών πήγαν σε δημόσια σχολεία;



Και μιας που λέμε για παιδικούς σταθμούς, ποιος μπορεί να ξεχάσει τις χιλιάδες αιτήσεις γονέων για μια θέση στους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και την αγωνία τους για μια δωρεάν εκπαίδευση. Κυριολεκτικά έγινε «σφαγή»!

Πώς να τα βγάλουν πέρα οι άμοιροι, μέσα στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση.

Αυτοί δεν έχουν όνειρα για τα παιδιά τους; Μόνο ο γιος του κ. Τσίπρα και του κάθε πολιτικού και λεφτά έχει δικαίωμα στην καλύτερη παιδεία;;;;

Οι πτωχοί ξέρουμε τι σημαίνει δημόσιο σχολείο, άγχος στις Πανελλήνιες εξετάσεις και ατελείωτες ώρες διαβάσματος. Για να μην πούμε για τις αμέτρητες φόλες που έχουμε φάει αφού με τα χίλια βάσανα καταφέραμε και τελειώσαμε Πανεπιστήμιο, Ελληνικότατο παρακαλώ και με τη βούλα!!!! Το πτυχίο… βασανισμένο και σε ΜΕΓΑΛΗ κορνίζα (άλλη πικρή ιστορία αυτή…).

Απαράδεκτες συνθήκες σε Δημοτικά Κυνοκομεία


Το πρόβλημα των αδέσποτων στην ευρύτερη περιοχή Δήμων Τανάγρας και Ωρωπού είναι γνωστό. Συνεχώς βλέπουμε στο δρόμο να κυκλοφορούν αγέλες αδέσποτων σκύλων, οι οποίοι, δυνάμει είναι επικίνδυνοι, βλέπε Ορχομενός όπου συνελήφθη ο κάτοχος σκύλου γιατί δάγκωσε παιδί, φαντάσου τα αδέσποτα, τα οποία εκτός των άλλων, πολλά είναι άρρωστα και υποφέρουν.

Οι εδώ Δημοτικές Αρχές δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα γιαυτό το πρόβλημα. Η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων επισκέπτεται Δημοτικά Κυνοκομεία για να ενημερωθεί για τις συνθήκες λειτουργίας τους, που όπως φαίνεται και από την σοκαριστική φωτογραφία, κάποια απ΄αυτά έγιναν για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους και όχι για να προστατεύσουν τα ίδια τα ζώα, αλλά και τους ανθρώπους. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:P { margin-bottom: 0.08in; }

Θέμα: Η καμπάνια της Ομοσπονδίας μας για τα Δημοτικά Κυνοκομεία

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, ήδη από τις αρχές του 2013 έχουν προχωρήσει σε καμπάνια για τα Δημοτικά Κυνοκομεία της χώρας σε σχέση κυρίως με τις απαράδεκτες συνθήκες ζωής που επιφυλάσσουν στα ζώα, την εν γένει λειτουργία τους, την αδιαφάνεια

των διαφόρων δραστηριοτήτων του κυνοκομείου εκ μέρους των αρμοδίων του Δήμου, το στοίβασμα ψυχών σε δυο τετραγωνικά μέτρα.

Ήδη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας μας έχει επισκεφτεί αρκετά από αυτά ,στόχος μας δε είναι η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών αλλά και η επισήμανση των κακώς κειμένων και πολλές φορές απαράδεκτων καταστάσεων , ώστε στην καλύτερη περίπτωση το κυνοκομείο του Δήμου να βελτιωθεί και στην χειρίστη να κλείσει.

Ήδη μία σειρά Δήμων έχουν ανταποκριθεί στην πρότασή μας ,όπου κατά την επίσκεψη μας διαπιστώθηκαν πολλά κενά στην λειτουργία ,συντήρηση και την ευζωία των ζώων εκεί!

Η Ομοσπονδία μας με σειρά επιστολών στα αρμόδια Υπουργεία, με μηνύσεις, συστάσεις και προτάσεις και με κοινή συνεργασία έφερε συν τω χρόνω κάποια θετικά αποτελέσματα στα ήδη επισκεπτόμενα Κυνοκομεία!

Παράλληλα έχει προχωρήσει σε μηνυτήριες αναφορές κατά πολλών Δήμων ειτε για παράβαση καθήκοντος και μη εφαρμογή της νομοθεσίας, είτε για τις εγκληματικές συνθήκες των κυνοκομείων- κρεματορίων ψυχών.

Προχώρησε στην έκδοση αφίσας, την δημιουργία σποτ για το τι συμβαίνει μέσα σε αυτά, και πρόσφατα προχώρησε σε καταγγελίες μέσα από την δίωρη εκπομπή της ελεύθερης ΕΡΤ.

Προγραμματίζεται να γίνει εκτενής αναφορά στο αίσχος των δημοτικών κυνοκομείων στην ομιλία της εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στο Συνέδριο που οργανώνεται στις 28 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες από την Λιθουανική Προεδρία για τα θέματα ευζωίας των ζώων στην Ε.Ε.

Δυστυχώς στην συντριπτική πλειοψηφία , με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, οι συνθήκες στα κυνοκομεία αυτά εξακολουθούν να είναι τριτοκοσμικές και απαράδεκτες.

Δεκάδες καταγγελίες από πολίτες και Φιλοζωικά Σωματεία φέρουν στην επιφάνεια νέες σκληρές εικόνες συνεχώς για τις συνθήκες που διαβούν τα ζώα στα περισσότερα Δημοτικά Κυνοκομεία της χώρας μας, όπως Καστοριάς, Σερρών, Φλώρινας, Λαμίας, Δράμας Κατερίνης κτλ

Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι οι περισσότεροι Δήμοι αρχικά μεν συμμορφώνονται στοιχειωδώς , λογω της αρνητικής προβολής του ‘’έργου‘’ τους, στην συνέχεια όμως , μόλις τα φώτα της δημοσιότητας κλείσουν ,μετά από ένα χρονικό διάστημα, η κατάσταση επανέρχεται στην αρχική της μορφή.

Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τα Δημοτικά Κυνοκομεια της ντροπής , ζητάμε την ουσιαστική και αποφασιστική παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών και την πλήρη, άμεση συμμόρφωση των Δήμων σε αυτό που λέγεται ευζωία, και που στους περισσότερους από αυτούς είναι μια άγνωστη λέξη, για τα ζώα βέβαια.

Στόχος μας , ή η δραστική , μόνιμη & σύννομη λειτουργία και βελτίωση τους ή το κλείσιμο τους .

Οι δε υπάρχουσες εγκαταστάσεις να χρησιμεύσουν αποκλειστικά για την λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου ή Κλινικής και μόνο.


Γιούχαραν την εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της Λιβαδειάς

Γράφτηκε από τον/την Θανάσης Μερτζάνης 
http://www.lamiastar.gr/



Η έντονη διαμαρτυρία των μαθητών της τεχνικής σχολής, που γιούχαραν την εξέδρα των επισήμων, σκίασε την μαθητική παρέλαση στη Λιβαδειά στο πλαίσιο της Εθνικής επετείου.

Τα μηνύματα των εκπροσώπων της Πολιτείας και της αυτοδιοίκησης από τη Λιβαδειά, είχαν αναφορά στην οικονομική κρίση και στην ανάγκη για ενότητα του λαού.

Πέταξαν καφέδες στους επίσημους σε παρέλαση στο Ηράκλειο


Με γιουχαϊσματα αλλά και χτυπώντας τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, υποδέχτηκαν ομάδες πολιτών στο Ηράκλειο, τον Υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, το βουλευτή της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκη και εκπροσώπους των τοπικών φορέων, που βρέθηκαν εκεί για την τελετή της κατάθεσης στεφανιών.
Μάλιστα την ώρα που κατέθεταν στεφάνι οι κύριοι Κεγκέρογλου και Σενετάκης οι αποδοκιμασίες έγιναν πιο έντονες, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να εκσφενδονίσουν προς το μέρος τους και πλαστικά ποτήρια με καφέ.

Ο χώρος γύρω από το Μνημείο είχε αποκλειστεί από νωρίς ενώ εκεί βρέθηκαν και δεκάδες αστυνομικοί, στο πλαίσιο των ισχυρών μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν τόσο στο Ηράκλειο όσο και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, για να αποτραπούν "παρατράγουδα" στην διάρκεια των εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής επετείου http://www.cretalive.gr/

Αμάν πια! Βαρεθήκαμε!

Θα μειώσουν τις συντάξεις, θα αυξήσουν τα όρια της συνταξιοδότησης ή θα οδηγήσουν τους συνταξιούχους στον θάλαμο αερίων; Ό,τι κι αν διαλέξουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν πάψει εδώ και καιρό να τρομάζουν τα μικρά παιδιά.Ο κόσμος έχει πάθει ανοσία στις απειλές. Δεν τον νοιάζει. Και θα το καταλάβουν αυτό στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Ξεχάστε τις δημοσκοπήσεις που βλέπετε. Είναι μαγική εικόνα...Άλλη δουλειά δεν κάνουν στο υπουργείο Οικονομίας από το να μελετούν τρόπους για να χάσουν οι άνθρωποι τον ύπνο τους;Κάθε ημέρα διαρρέουν και ένα νέο σχέδιο περικοπών, απολύσεων, μειώσεων μισθών ή συντάξεων.Όσο ψύχραιμος κι αν είναι κανείς, δεν μπορεί στο τέλος να μην σπάσει. Ναι, υπάρχει μεγάλο θέμα με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.Τις επέτρεψαν και τις επιδότησαν η τρόικα και οι κυβερνήσεις Παπανδρέου - Παπαδήμου. Στην αγωνία τους να δείξουν μείωση στην στήλη των εργαζομένων στο δημόσιο μοίρασαν για μπόνους συντάξεις.Λες και τις συντάξεις δεν τις πληρώνει το ελληνικό δημόσιο αλλά κάποιος άλλος ξένος με μας οργανισμός! Από την άλλη γίνονται όλα στο πόδι. Έτσι, χωρίς πρόγραμμα!Γιατί κύριοι θα πρέπει κάποιος με ένσημα 45 ετών να πάρει την ίδια σύνταξη με κάποιον άλλον που θα συμπληρώσει τα όρια ηλικίας με ένσημα 20 ετών;Δεν υπάρχει ίχνος δικαιοσύνης στον τρόπο που το κράτος συμπεριφέρεται στους συνταξιούχους.Ούτε στο πότε βγαίνει ο καθένας στη σύνταξη, ούτε στο ύψος της σύνταξης, ούτε στις παροχές. Κι έρχονται στην πρώτη δυσκολία και τι λένε;Θα κόψουμε κι άλλο, θα μειώσουμε κι άλλο, θα δείτε τον Χριστό φαντάρο. Ε λοιπόν, το έργο έχει κουράσει, έχει βαρεθεί ο κόσμος αυτή την καθημερινή μιζέρια που αναπαράγει ο κ. Στουρνάρας και το επιτελείο του.Αυτός ο δήθεν τσαμπουκάς που θυμίζει επιστάτη τσιφλικά που προσπαθεί να συνετίσει το πεινασμένο πλήθος.Δεν ξέρουμε αν υπάρχει τρόπος να γεμίσουν τα στομάχια των ανθρώπων, αλλά σίγουρα ο τρόπος του κ. Στουρνάρα δεν αρέσει.
Τα ρίχνουν όλα στην τρόικα. Ξέρουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν τους ζήτησε η τρόικα να κόψουν συντάξεις. Δικές τους είναι οι επιλογές. Διότι δεν θέλουν να κλείσουν ζημιογόνες επιχειρήσεις. Προτιμούν να δουν συνταξιούχους να γονατίζουν από την πείνα στο πεζοδρόμιο παρά να κλείσουν τις πολεμικές βιομηχανίες.
Ποιές πολεμικές και ποιές βιομηχανίες, τρομάρα μας!
Κι αφού φτάνουν σε αδιέξοδο, αναλαμβάνει και πάλι ο κ. Στουρνάρας να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Διαρρέει τρία - τέσσερα απαράδεκτα σχέδια για να υιοθετήσουν στο τέλος ένα πιο ήπιο. Και νομίζουν ότι ο κόσμος είναι ηλίθιος και τρώει κουτόχορτο.

Θανάσης Μαυρίδης από capital

Κραυγή για βοήθεια από ζευγάρι με τρία ανήλικα παιδιά που ζει στο δρόμο




- Στις παρυφές της πόλης του Πύργου μια οικογένεια, θύμα της κρίσης, ζει κάτω από μια διαφημιστική πινακίδα
- Έξι μήνες άστεγοι, κατέληξαν σε ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα δίπλα στην Εθνική Οδό, μετά από έξωση
- Με τρια ανήλικα παιδιά δίνουν κάθε μέρα τη μάχη της επιβίωσης ανάμεσα στα σκουπίδια
- Επίκληση στην ανθρωπιά κάνει το νεαρό ζευγάρι, ζητώντας ένα σπίτι για να στεγάσει τα παιδιά του εν όψει του χειμώνα
- Δείτε τι λέει η οικογένεια που ζει σε άθλιες συνθήκες

Στον Πύργο, στις παρυφές της πόλης, μια πενταμελής οικογένεια με τρία μικρά παιδιά, ζει κάτω από μια διαφημιστική πινακίδα.

Ένα νεαρό ζευγάρι με τα τρία παιδιά του, κοιμάται στην ύπαιθρο εδώ και έξι μήνες, άστεγοι, άνεργοι, πάμφτωχοι, αναζητούν την ελπίδα. Η κοινωνία, σε κάποιες περιπτώσεις ξέρει, γνωρίζει, σε κάποιες άλλες στρέφει το βλέμμα αλλού αδιάφορα, σε κάποιες άλλες αντιμετωπίζει την κατάσταση με κακία. Ένα νεαρό ζευγάρι με τρία παιδιά, χωρίς επαφή με συγγενείς, προσπαθεί με αξιοπρέπεια να σταθεί, αναζητά μια δουλειά, ένα σπίτι, λίγη ζεστασιά…



Ο χειμώνας έρχεται και προμηνύεται δύσκολος και αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να παραμένουν στο σημείο που τους συναντήσαμε, ανυπεράσπιστοι στο κρύο, τη βροχή, το αγιάζι…

Ο Παναγιώτης, η Χριστίνα και τα τρία αγγελούδια τους
Ο Παναγιώτης και η Χριστίνα, είναι δύο νέοι άνθρωποι, ηλικίας 30 και 23 ετών, που είδαν τα όνειρά τους να σκορπίζουν μέσα στη δίνη της κρίσης. Με τρία παιδιά στην αγκαλιά τους ηλικίας 4,5 και 6 ετών, πασχίζουν να επιβιώσουν και κάνουν ό,τι μπορούν για να τα καταφέρουν. Από τον περασμένο Μάιο, έξι μήνες τώρα, ζουν κάτω από μια διαφημιστική πινακίδα, δίπλα στην Εθνική Οδό στις παρυφές της πόλης του Πύργου.



Έχουν βάλει κάποιες τέντες, έχουν χρησιμοποιήσει κάποιους μουσαμάδες και εκεί περνούν το χρόνο τους, όταν δεν ψάχνουν για κάθε τι χρήσιμο, μέσα στην πόλη, ή όταν ο Παναγιώτης, δεν κάνει κάποιο μεροκάματο. Και η Χριστίνα, έχει δουλέψει κάποιες φορές στο δήμο και τώρα ετοιμάζεται να κάνει πάλι τα χαρτιά της για την υπηρεσία καθαριότητας.

«Έμεινα χωρίς δουλειά και βρεθήκαμε να χρωστάμε νοίκια στο σπιτονοικοκύρη μας. Μας φώναξε και τον παρακαλέσαμε να κάνει λίγο υπομονή. Δεν ήθελε και τελικά μας έδιωξε από το σπίτι. Σήμερα το σπίτι είναι κλειδαμπαρωμένο με τα έπιπλα μας μέσα»
Όμως ο χειμώνας βρίσκεται μπροστά και απειλητικός και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση τόσο για τα παιδιά τους, όσο και για τους ίδιους να παραμείνουν σε αυτό το χώρο.

Ένα χώρο που μοιάζει χωρισμένος, σε ζώνες. Ένα μέρος για να παίζουν τα παιδιά, ένα χώρο για να κάθονται όταν δεν κοιμούνται, ένα «κουτί» για να περάσει η νύχτα όσο το δυνατόν καλύτερα στεγανοποιημένο, ένα αγνάντιο σα μπαλκόνι… Και όλα αυτά κρυμμένα ανάμεσα στη βλάστηση σε ελιές, αθάνατους, άλλους θάμνους και δέντρα.

Η έξωση τους έβγαλε στην ύπαιθρο
Ο Παναγιώτης εξιστορώντας στο ilialive, το δράμα που βιώνει η οικογένεια, προσπαθεί να δείξει δυνατός. Όπως κάνει άλλωστε κάθε μέρα για να στηρίξει την σύζυγό του και τα τρία παιδιά του. «Έμεινα χωρίς δουλειά και βρεθήκαμε να χρωστάμε νοίκια στο σπιτονοικοκύρη μας. Μας φώναξε και τον παρακαλέσαμε να κάνει λίγο υπομονή. Δεν ήθελε και τελικά μας έδιωξε από το σπίτι. Σήμερα το σπίτι είναι κλειδαμπαρωμένο με τα έπιπλα μας μέσα» μας λέει ο Παναγιώτης. Από τότε ζουν στο σημείο που τους συναντήσαμε.



Έχουν περάσει έξι μήνες στην ύπαιθρο… το καλοκαίρι όμως τελείωσε και ο χειμώνας έρχεται απειλητικός. Ήδη οι πρώτες βροχές τους έχουν βρει σε αυτή την κατασκευή με τους μουσαμάδες, ένας χώρος που στριμώχνονται από νωρίς μόλις νυχτώσει, το ζευγάρι με τα τρία παιδιά. Και όλοι μαζί κρατούν ζεστό το χώρο τυλιγμένοι πλέον με κουβέρτες, για να αντέξουν την παγωνιά της νύχτας. «Κοιτάμε να είμαστε ζεστά και να μην αρρωστήσουν τα παιδιά» μας λέει η Χριστίνα.

Η αναζήτηση στέγης
«Πήγαμε στη Μητρόπολη» λένε με ένα στόμα και ο Παναγιώτης και η Χριστίνα. «Ζητήσαμε αν μπορούν να μας εξασφαλίσουν ένα λυόμενο, να μείνουμε έστω εκεί, ή αν γίνεται να μας φιλοξενήσουν σε ένα ίδρυμα. Όμως δεν υπήρχε κάποια θετική απάντηση».

«Ευχαριστώ το Θεό κάθε φορά που βρίσκω μια δουλειά έστω και για λίγο. Ζούμε με τη βοήθεια γνωστών ή αγνώστων» αναφέρει ο Παναγιώτης.
Στο σημείο που τους συνάντησε το ilialive κατέληξαν τελευταία. Είχαν βρει κάποιο άλλο πριν, που όμως δεν ήταν τόσο καλό για να παραμείνουν. Ανέβηκαν λοιπόν σε ένα μικρό λοφάκι σε ένα αγρόκτημα και έστησαν – με την άδεια του ιδιοκτήτη – το «σπιτικό» τους. Οι εικόνες είναι απερίγραπτες…. Σε μια γωνιά, συγκεντρωμένα μερικά παιχνίδια… «Εδώ είναι αυτό που λένε, το παιδικό δωμάτιο. Εδώ κάθονται και παίζουν, χαζεύουν τα αυτοκίνητα που περνούν στο δρόμο, χαιρετάνε τα τρένα όταν περνούν και τους επιβάτες χωρίς να τους γνωρίζουν… Νοιώθουν όμορφα όταν το κάνουν αυτό, ξετρελαίνονται..» αναφέρει με παράπονο ο πατέρας των τριών αγγελουδιών.



Γύρω τριγύρω, αντικείμενα που κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι μας τα βρήκαν άχρηστα και τα πέταξαν στα σκουπίδια. Εκεί έψαξε η οικογένεια, βρήκε και ξεχώρισε τα πιο απαραίτητα και χρήσιμα. «Ψάχνουμε για να βρούμε παλιά καλώδια, μπουκάλια από μπύρες, ότι είναι δυνατό να μας δώσει κάποια χρήματα» μας λέει ο Παναγιώτης. «Είμαστε λίγο επικίνδυνα εδώ, καθημερινά νιώθουμε το φόβο.

Οι νύχτες είναι δύσκολες, τώρα κάνει περισσότερο κρύο, μπαίνουμε μέσα νωρίς να ζεσταθούμε. Τα πρωινά, κυκλοφορούμε στην πόλη, να ξεφεύγουμε να βλέπουμε άλλες εικόνες…» συμπληρώνει. Η οικογένεια δεν μπορεί, δεν αντέχει αυτό το μαρτύριο. Παραμένει στο χώρο όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα και αναζητά εικόνες που θα τους βγάλουν από τη μιζέρια, θα τους κάνουν να αποδράσουν από το δράμα που ζουν, να νοιώσουν λίγο καλύτερα.

Το μαρτύριο της ανεργίας και το σπίτι που ζητάνε
Εδώ και μήνες χωρίς δουλειά ο Παναγιώτης, όταν βρεθεί μεροκάματο, είναι κάτι παραπάνω και από Θείο δώρο. «Ευχαριστώ το Θεό κάθε φορά που βρίσκω μια δουλειά έστω και για λίγο. Ζούμε με τη βοήθεια γνωστών ή αγνώστων που μας βλέπουν έξω, για να επιβιώσουμε» αναφέρει ο Παναγιώτης. Ξέρει καλά μαζί με τη Χριστίνα, πως ο χειμώνας δεν βγαίνει σε αυτό το σημείο. Θα επιδιώξουν σε κάθε περίπτωση να βρουν κάτι καλύτερο να προστατευτούν από το κρύο, όμως ξέρουν ότι αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση.

«Θέλουμε ένα σπίτι, ένα λυόμενο, κάτι να μπορούμε να ζήσουμε και να προστατευτούμε από το κρύο. Έστω αν μπορούν να μας φιλοξενήσουν σε κάποιο ίδρυμα. Δεν θα αντέξουμε το χειμώνα και κυρίως τα παιδιά…» δηλώνουν ο Παναγιώτης και η Χριστίνα. Ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νεαρό ζευγάρι είναι το γεγονός ότι φέτος ο μεγαλύτερος γιος τους, έπρεπε να πάει στο σχολείο, στην πρώτη δημοτικού. «Στην κατάσταση που βρισκόμαστε αυτό είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορούμε να στείλουμε το παιδί μας έτσι στο σχολείο. Πως θα νοιώσει, πως θα αισθανθεί; Πρέπει να προσπαθήσουμε για όλα, μα φαντάζουν «βουνό» μπροστά μας»…

Ο φόβος, το κρύο, η απελπισία
Τα παιδιά δεν αντέχουν άλλο… Ζητούν να φύγουν από εκεί. Κοιτάζουν το φωτογραφικό φακό, τα δύο πιο μεγάλα με φόβο, στενοχώρια, ίσως καταλαβαίνουν λίγα παραπάνω, από το μικρότερο αδερφό τους, που στην αγκαλιά του πατέρα του, χαμογελά πονηρά, τσαχπίνικα και κάνει παιχνίδια με τη μητέρα του. Όμως μπροστά στη γενικότερη εικόνα, στην πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, ο Παναγιώτης με τη Χριστίνα λυγίζουν και οι ίδιοι. Θέλουν πάση θυσία να αλλάξουν τη ζωή τους.



«Αν βρούμε μια σταθερή δουλειά, θα μπορέσουμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι, ό,τι και αν είναι να μπορέσουμε να βάλουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας. Να μπουν τα παιδιά μέσα, να προφυλαχτούν από το κρύο. Όμως μέχρι τότε τι θα κάνουμε; Δεν μπορούμε, δεν γίνεται, δεν πρέπει να περάσουμε το χειμώνα έξω» λένε αρκετά πιεσμένοι ο Παναγιώτης με τη Χριστίνα. «Παρακαλούμε να μας βοηθήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η μια δουλειά, ή κάποιο κατάλυμα, ό,τι και αν είναι, να μη μείνουμε άλλο έξω» συμπληρώνουν, εκλιπαρώντας για μια βοήθεια σε μια κρίσιμη στιγμή για αυτούς μια τα τρία παιδιά τους.   Αν κάποιος από τους αναγνώστες έχει τη διάθεση να βοηθήσει την οικογένεια, μπορεί να επικοινωνήσει με το ilialive.gr, προκειμένου να υπάρξει επικοινωνία με τους γονείς.