Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Το ΠΕΔΥ Λιβαδειάς επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Διοικητής της 5ης ΥΠΕ


Ενημερωτικό χαρακτήρα είχε χθες η επίσκεψη στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας -πρώην ΕΟΠΥΥ- Λιβαδειάς του Αναπληρωτής Διοικητής της 5ης ΥΠΕ και υπεύθυνου υποδιοικητής του ΠΕΔΥ Γρηγόρη Δασταυρίδη.

«Ήρθα να γνωρίσω το προσωπικό και δω τις εγκαταστάσεις» είπε ο κ. Δασταυρίδης και πρόσθεσε: «Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το προσωπικό για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει για να πετύχει αυτό το σύστημα υγείας, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, να επιλύσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν και ζήτησα να γίνει ένας βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός ώστε να έχουμε την πλήρη κάλυψη από ιατρικό προσωπικό».

Υποστήριξε ακόμα ότι με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της μεταρρύθμισης φάνηκε η αξιοπιστία της ηγεσία τους Υπουργείου και των υπηρεσιών.

«Τονίσαμε ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει την θέση του και αυτό έγινε, τονίσαμε επίσης ότι η διαθεσιμότητα θα είναι 30 μέρες και για κάποιες ειδικές κατηγορίες για 15 μέρες και έτσι έγινε. Παρότι η διαθεσιμότητα ίσχυσε μέχρι τις 20 του μηνός οπότε δεν μπορούσαν να πληρωθούν το προσωπικό και οι γιατροί η υπηρεσία μας και το Υπουργείο φροντίσαμε να γίνει κανονικά η μισθοδοσία», είπε και συμπλήρωσε ότι δικαίως οι πολίτες θέλουν περισσότερους γιατρούς όμως «ατυχώς από τους 387 γιατρούς που υπήρχαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας Στερεάς έχουν ενταθεί στο νέο σύστημα 120 και όχι ορθολογικά τοποθετημένοι, χαρακτηριστικό είναι ότι οι 40 από αυτούς είναι οδοντίατροι κάτι που δεν βολεύει στην καλή λειτουργία του συστήματος».

Σύμφωνα με τον κ. Δασταυρίδη κάθε πλάνο στέκεται σε δυο πυλώνες που είναι ο χρόνος και το χρήμα.

«Ο χρόνος επετεύχθη παρά τις όσα υποστήριζαν οι συνδαυλιστές. Στο χρήμα και εδώ θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους πολίτες οι οποίοι όπως και εμείς αλλά και οι γιατροί και το προσωπικό θα θέλαμε να έχουμε πολύ περισσότερους γιατρούς», σημείωσε και έκανε γνωστό ότι «μέσα στο μήνα θα προκηρυχτούν 900 θέσεις γιατρών ώστε να πληρωθούν όλες οι μονάδες υγείας».

Υπογράμμισε επίσης ότι σχεδιασμός που έγινε για το ΠΕΔΥ έχει στηριχτεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που σημαίνει ότι «θα έχουμε αναβάθμιση και ποιοτικές υπηρεσίες σε ότι αφορά τα πρωτοβάθμια περιστατικά ώστε τα δευτεροβάθμια νοσοκομεία και τα τριτοβάθμια να επιτελέσουν πιο αποτελεσματικά το ρόλο τους».

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι δεν πρέπει να δυσαρεστηθούν οι πολίτες και κατέληξε: «Δεν ζούμε σε ένα περιβάλλον αγγέλων ούτε σε ένα περιβάλλον κοινωνικά αποστειρωμένο οικονομικά και κοινωνικά γι΄ αυτό θέλω να έχω την πρώτη εικόνα γιατί σύντομα θα γίνουν οι αξιολογήσεις να ξέρω τι συμβαίνει ποιοι γιατροί δουλεύουν και ποιοι όχι, ποιο προσωπικό είναι ικανό να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Συνεπώς κάθε τυχόν διαφορετική συμπεριφορά κάθε τυχόν παρεκτροπή σε βάρος του πολίτη, ιδιωτικά συμφέροντα άλλου τύπου που αλλοιώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα του ΠΕΔΥ να ξέρουν όλοι ότι θα μας βρουν κάθετα αντίθετους».