Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Μάθημα και το Πάσχα σε 77 σχολεία


Λειψές θα είναι φέτος οι διακοπές του Πάσχα για τους μαθητές δεκάδων σχολείων, οι οποίοι θα επιστρέψουν στις αίθουσες τρεις ημέρες νωρίτερα απ' ό,τι τις προηγούμενες χρονιές, για να αναπληρώσουν τις χαμένες διδακτικές ώρες, λόγω καταλήψεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες σχετικές αποφάσεις που εκδόθηκαν, τα παιδιά που φοιτούν σε 77 γυμνάσια και λύκεια ανά τη χώρα, χωρίς αυτά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, θα χάσουν από μία έως τρεις ημέρες από τις διακοπές τους, το χρονικό διάστημα 23 - 25 Απριλίου, ανάλογα με τον αριθμό των ημερών που έκαναν κατάληψη. Εξαίρεση αποτελεί το 1ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας που θα αναπληρώσει τα χαμένα μαθήματα τη Μεγάλη Δευτέρα, τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη.

Εντός των επόμενων ημερών, θα εκδοθούν αποφάσεις για περισσότερα σχολεία, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στο πρώτο «κύμα» γυμνασίων και λυκείων στα οποία η ανάπαυλα του Πάσχα θα...συρρικνωθεί περιλαμβάνονται αυτά των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Πέλλας, Ημαθίας, Δράμας και Κέρκυρας.

Σε περιπτώσεις σχολείων που οι τρεις ημέρες από τις διακοπές του Πάσχα αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών δεν επαρκούν, το υπουργείο σκοπεύει να προχωρήσει και στην περικοπή ημερήσιων περιπάτων.

Στο Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τους τρόπους αναπλήρωσης περιλαμβάνεται ακόμα και η παράταση της διάρκειας του διδακτικού έτους, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, με απόφαση του εκάστοτε υπουργού Παιδείας, ο οποίος θα ορίζει την ημερομηνία λήξης της σχολικής χρονιάς.

Στο μεταξύ, από την επόμενη χρονιά, οι μαθητές θα χάσουν ακόμα περισσότερες ημέρες από τις διακοπές τους, αφού θα επεκταθεί το σχολικό έτος.

Πηγή: Δημοκρατία - ENIKOS