Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Κουτσουρεμένες διακοπές! ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ - Σε ποια σχολεία οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία από την Τετάρτη του Πάσχα - Αναλυτική λίστα

http://www.newsit.gr/

- Σε περισσότερα από 500 σχολεία που έγιναν καταλήψεις ψαλιδίζονται οι διακοπές τουΠάσχα
- Οι καθηγητές κήρυξαν ήδη στάσεις εργασίας
- "Το Υπουργείο Παιδείας θέλει να τιμωρήσει τους μαθητές που αγωνίζονται" δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της ΟΛΜΕ
- Αναλυτική λίστα με τα σχολεία ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Χιλιάδες μαθητές σε περισσότερα από 500 σχολεία σε όλη την Ελλάδα καλούνται να επιστρέψουν εσπευσμένα στα θρανία, μόλις την Τεταρτη μετά το Πάσχα.
Ποιους μαθητές αφορά η απόφαση

Η απόφαση αυτή αφορά στους μαθητές των σχολείων που έχασαν εως 3 ημέρες μαθημάτων λόγω των καταλήψεων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2013. Όσοι μαθητές έχασαν παραπάνω από 3 ημέρες μαθημάτων θα τις αναπληρώσουν τον Μάιο, μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Αντιδρούν οι καθηγητές

Η ΟΛΜΕ, διαμαρτυρόμενη στο πρόωρο άνοιγμα των σχολείων, κήρυξε ήδη τρίωρες στάσεις εργασίας στις επίμαχες ημέρες, δηλαδή την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή του Πάσχα. Μάλιστα το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών κάλεσε τις τοπικές ενώσεις (ΕΛΜΕ) να αποφασίσουν συμπληρωματικές στάσεις εργασίας.

Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης "στην πραγματικότητα ο Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την αναπλήρωση των μαθημάτων. Διότι αν ενδιαφερόταν, θα τον απασχολούσε πόσα σχολεία είχαν κενά σε εκπαιδευτικούς που οφείλονται στην πολιτική τους και πόσα επαγγελματικά λύκεια σε κάποια μαθήματα δεν είχαν καθόλου καθηγητή λόγω των διαθεσιμοτήτων.

Στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν είναι να τιμωρήσουν τους μαθητές που κινητοποιούνται. Η αναπλήρωση των μαθημάτων πρέπει πάντα να γίνεται με την απόφαση του συλλόγου των καθηγητών, χωρίς να θίγονται εργασιακά δικαιώματα και χωρίς να δημιουργούνται αντιπαραθέσεις στη σχολική κοινότητα. Είμαστε τελείως αντίθετοι να "καταργηθούν" οι μέρες του Πάσχα" είπε τέλος ο κύριος Κοτσιφάκης.

''Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση. Είναι σαφές πως η εργασία μέσα στις διακοπές συνιστά πρόσθετη εργασία'' δηλώνει στην Καθημερινή ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης.

Δείτε αναλυτικά σε ποια σχολεία θα επιστρέψουν πρόωρα οι μαθητές

- Για να δείτε ποια σχολεία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής θα ανοίξουν πρόωρα πατήστε εδώ

- Για να δείτε ποια σχολεία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας θα ανοίξουν πρόωρα πατήστε εδώ