Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η ΔΕΠΟΔΑΘ απαντάει στο Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα



Στο Δελτίο Τύπου του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο με ημερομηνία 29/3/2014 και θέμα τον τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων που προωθεί η ΔΕΠΟΔΑΘ, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι προκαλεί τεράστια κατάπληξη η συγκέντρωση όλου του προσωπικού της διαδημοτικής επιχείρησης ΔΕΠΟΔΑΘ στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θήβας στις 24/3/2014 η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται ότι έγινε για επίδειξη δύναμης.
Μας εκπλήσσει πως ενώ το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα είναι ενήμερο για όλες αυτές τις λεπτομέρειες που αναφέρονται στο δελτίο τύπου, σχετικά με τα γεγονότα και όσα ειπώθηκαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν γνωρίζει ότι ο σύλλογος εργαζομένων παραβρέθηκε εκεί, με αφορμή συζήτηση που γινόταν για θέματα της επιχείρησης και κατέθεσε από την αρχή της συνεδρίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα για τα προβλήματα και τις θέσεις των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι παρέμειναν στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αφού ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε το θέμα του ψηφίσματος των εργαζομένων να συζητηθεί στο τέλος της συνεδρίασης.
Μας εκπλήσσει ακόμα περισσότερο που η παρουσία των εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο θεωρείται ότι έγινε για «επίδειξη δύναμης» χωρίς βέβαια να διευκρινίζεται απέναντι σε ποιους. Επειδή σαν εργαζόμενοι βρισκόμαστε απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που ισοπεδώνει τα δικαιώματα μας και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους πολίτες που παραβρίσκονταν στο χώρο από τους οποίους μάλιστα ζητήθηκε η στήριξη τους, δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιους θεωρείται ότι είχαμε απέναντι μας στην συγκεκριμένη συνεδρίαση προκειμένου να επιδείξουμε την οποιαδήποτε δύναμη μπορεί να έχουμε ως συλλογικότητα.
Επίσης, μας εκπλήσσει ότι, όταν συζητήθηκε το ψήφισμα του συλλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θήβας στηρίχτηκε από όλους τους δημοτικούς σύμβουλους εκτός από το δημοτικό σύμβουλο που αναφέρεται και υποστηρίζεται για τις θέσεις του στο Δελτίο Τύπου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να στηρίξει το ψήφισμα στο σύνολό του, εάν δεν του κατονόμαζαν ποιοι είναι οι κύκλοι που αναφέρονται στο ψήφισμα ότι λασπολογούν εναντίων των εργαζόμενων προκειμένου να ικανοποιηθούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Τέλος, μας εκπλήσσει πως μια παράταξη που αυτοπροσδιορίζεται ως ριζοσπαστική, χαρακτηρίζει αρνητικά την παρουσία εργαζομένων σε δημοτικό συμβούλιο για την κατάθεση ψηφίσματός τους.
Όπως αναφέρει ο σύλλογος και στο ψήφισμά του, δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι της διαδημοτικής επιχείρησης, με οποιοδήποτε τρόπο και από οποιοδήποτε, για να ικανοποιηθούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια εφαρμογής πρακτικών κοινωνικού αυτοματισμού που στόχο έχουν να υποβαθμίσουν την προσπάθεια, το ρόλο, την ανάγκη για εργασία και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της διαδημοτικής επιχείρησης, φέρνοντας απέναντί τους άλλους εργαζόμενους ή πολίτες. Θα είμαστε απέναντι σε όσους πράττουν, στηρίζουν ή υποκινούν τέτοιες ενέργειες.

Σύλλογος εργαζομένων στη ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ