Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΟΓΑ: Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων ►Δείτε ποιοι δικαιούνται


Την Μεγάλη Τετάρτη ενδέχεται να καταβάλει ο ΟΓΑ την προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων στις δικαιούχες οικογένειες! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες για την καταβολή χρημάτων από τον Οργανισμό θα ληφθεί υπόψιν η τελευταία έγκυρη εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2013. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι:

Δεν θα είναι δυνατή η πληρωμή προκαταβολής σε όσους δικαιούχους έχουν αλλάξει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού και εμφανίζεται διαφορετικός αριθμός από αυτό που αναγράφεται στην δήλωση Ε1 του 2013.
Δεν θα είναι δυνατή η πληρωμή προκαταβολής σε όσους δικαιούχους τα ΑΦΜ τους έχουν μπει σε αναστολή (πχ το ΑΜΚΑ τέκνου που εμφανίζετε στον έναν γονέα εμφανίζεται και στον άλλον ενώ έχουν δηλώσει διάσταση)
Δεν θα είναι δυνατή η πληρωμή προκαταβολής σε όσους δικαιούχους δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος τς τροποποιητικής τους δήλωσης και άρα δεν έχει οριστικοποιηθεί η αίτηση τους.
Ωστόσο με εντολή του διοικητή ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνη πλέον όλοι οι υπάλληλοι που επανδρώνουν τις αντίστοιχες διευθύνσεις Κλάδου επιδομάτων στα υποκαταστήματα της Χώρας δεν θα απαντούν πλέον στα τηλέφωνα διότι θα μεταφερθούν σε διαφορετικά γραφεία των υποκαταστημάτων ώστε να απασχοληθούν πλήρως με τον έλεγχο των τροποιητικών δηλώσεων του 2013 που ακόμα δεν ελέχθησαν ώστε να οριστικοποιηθούν και να καταβληθεί και σε αυτούς του δικαιούχους το ποσό των επιδομάτων που τους αντιστοιχεί πριν το Πάσχα!
Παράλληλα τονίζεται από τον Οργανισμό ότι τα χρήματα που αντιστοιχούν σε δικαιούχους που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δηλώσεων Α21 που έχουν υποβάλλει δεν χάνονται και θα δοθούν αναδρομικά μόλις οριστικοποιηθεί ο έλεγχος των αιτήσεων τους!

http://goneis.info/