Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΦΡΟΥΡΙΟ Η ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ



Αυξημένα μέτρα ασφαλείας που θυμίζουν το σχέδιο του 2012 πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή από το πρωί της Παρασκευής λόγω της άφιξης Μέρκελ στην Αθήνα, στον απόηχο της επιτυχούς εξόδου της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

Ήδη έχει σημάνει συναγερμός στην Κατεχάκη, καθώς οι επιτελείς και ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. διαμορφώνουν το σχέδιο για την ασφαλή επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου, που μετατρέπει σε «αστακό» διάφορα σημεία της Αθήνας.

Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται, αποτελεί το γεγονός πως το κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και όλα τα σημεία απ΄ όπου θα περάσει η Καγκελάριος θα φρουρούνται από 6.000 αστυνομικούς. Παράλληλα, με απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής από τις 11.30 έως τις 21.30 το βράδυ απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στην περιοχή του κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη απόφαση απαγόρευσης συγκεντρώσεων - τα τελευταία χρόνια - στο κέντρο της Αθήνας ελήφθη παραμονές της επίσκεψης της Μέρκελ στις 9 Οκτωβρίου 2012.

Το πρόγραμμα της Καγκελαρίου

Το πρόγραμμα της Καγκελαρίου αρχίζει στις 15.15 το μεσημέρι, με την παρουσία της μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς. Ακολούθως, δε στις 16.20 οι δύο πολιτικοί ηγέτες θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στις 17.30 η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν από κοινού συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Η Καγκελάριος αναμένεται να ανακοινώσει το ελληνογερμανικό επενδυτικό ταμείο και το συγκεκριμένο ποσό με το οποίο αυτό θα «προικοδοτηθεί».

Οι συγκεντρώσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συλλαλητήριο στις 17.00 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «η επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, γίνεται για να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, εν όψει των εκλογών. Για να επιβραβεύσει το καταστροφικό κυβερνητικό έργο, να επιτηρήσει την συνέχιση της λιτότητας, να επιθεωρήσει αν χαρίστηκαν οι τράπεζες στα συμφέροντα, αν δόθηκε για ψίχουλα η δημόσια περιουσία, αν έπεσαν οι μισθοί στο επίπεδο της Βουλγαρίας».

Eπίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ίδιο σημείο στις 17.30.

Κλειστοί θα είναι την Παρασκευή από τις 13.30 οι σταθμοί Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής του Μετρό ενώ στις 18.30 το απόγευμα θα κλείσουν και οι σταθμοί Σύνταγμα και Ακρόπολη.

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί:

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται, λόγω της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα της Καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 11.30 το πρωί της Παρασκευής 11 Απριλίου 2014 μέχρι και την 21.30 το βράδυ, οι υπαίθριες συγκεντρώσεις ή πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς - λεωφόρους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – συνέχεια Λυκαβηττού – δεξιά Αναγνωστοπούλου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – αριστερά Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Δ. Σούτσου – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – αριστερά Κρατερού – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μάρκου Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – συνέχεια Καλλιρρόης – δεξιά Δράκου – αριστερά Μουσών – συνέχεια Παναιτωλίου – Αρακύνθου – Στησικλέους – δεξιά Ακάμαντος – αριστερά Αποστόλου Παύλου – δεξιά Ερμού – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Βορρέου – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

πηγη madata.gr