Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.ΘΗΒΩΝ Καταρρέει το Νοσοκομείο Θήβας


31/3/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως Επιστημονικός Σύλλογος και ιδιαίτερα στον καίριο τομέα της υγείας, ενημερώνουμε τους Θηβαίους πολίτες ,ότι πλέον η κατάσταση του Νοσοκομείου της Θήβας βρίσκεται σε σημείο προχωρημένης διάλυσης, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης.

Την κατάσταση την οποίαν έχουμε επισημάνει σε κάθε κατεύθυνση και σε κάθε υπεύθυνο, εδώ και τρία χρόνια, και μετά από όλες τις διαβεβαιώσεις για την ενίσχυση και ενδυνάμωση του Νοσοκομείου από τις παρελθούσες κυβερνήσεις, διαπιστώνουμε ότι ουδείς πρόκειται να πράξει τούτο,αλλά αντίθετα πράττουν κάθε τι για να κλείσει το Νοσοκομείο Θηβών.

Θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, για το εφιαλτικό φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα:

Στο Γ.Ν.Λιβαδειάς, το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου, δεν καλύπτονται οι εφημερίες από Παθολόγο ιατρό και επομένως είναι αδύνατη η εισαγωγή ασθενών στο Νοσοκομείο αυτό.

Αντιμετωπίζονται εκεί, μόνον επείγοντα περιστατικά από Γενικό ιατρό των Κέντρων Υγείας, ενώ οι αναγκαίες εισαγωγές παραπέμπονται στο Γ.Ν.Θήβας.Και η «παραδοξολογία»συνεχίζεται καθώς το Γ.Ν.Θήβας δεν υποστηρίζεται καθημερινά από Ακτινολογικό Τμήμα και Μικροβιολογικό εργαστήριο (κάτι τέτοιο συνέβη πρόσφατα 25/3 ,26/3 & 30/3/14).

Συνέπεια των ανωτέρω είναι αρκετοί ασθενείς που παραπέμφηκαν από Λιβαδειά προς Θήβα,αφού υπέστησαν αφάνταστη ταλαιπωρία χωρίς να εξυπηρετηθούν όπως άρμοζε, να υπογράψουν ότι αποχωρούν με τη θέλησή τους και να καταλήξουν σε όμορα Νοσοκομεία (Χαλκίδας & Αθηνών).

Το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο «κάνει κύκλους» και θα επιταθεί στο Νοσοκομείο της

Θήβας,(μετά τις πρώτες μέρες του Απρίλη, καθώς η έλλειψη Παθολόγων ιατρών στην Παθολογική

Κλινική του Γ.Ν.Θήβας, οδηγεί τους ασθενείς του Νομού μας σε συνεχόμενα αδιέξοδα κατά

την αναζήτηση Ιατρικής Περίθαλψης και Νοσηλείας.

Επειδή πλέον ο εμπαιγμός του Υπουργείου Υγείας, με τη σιωπηρή ανοχή των κυβερνητικών Βουλευτών μας , οδηγεί στην «εν τοις πράγμασι» αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Θηβών, οφείλουμε να ενημερώσουμε το Θηβαϊκό λαό, ώστε να γνωρίζει για τις «κούφιες υποσχέσεις» και τα «παχιά λόγια».

Σε κάθε περίπτωση, έστω και τώρα, καλούμε τον πολιτικό κόσμο της Θήβας και ιδίως του Βουλευτές του Νομού, να πράξουν τα οφειλόμενα απέναντι στους πολίτες τους οποίους εκπροσωπούν και όχι απέναντι στα κόμματά τους, όπως άλλωστε ορίζει και το ισχύον (;) Ελληνικό Σύνταγμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΝΟΧΗΣ ΣΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΩΡΑ.

Σε διαφορετική περίπτωση η κατάρρευση του Νοσοκομείου Θηβών θα έχει και τη δική τους υπογραφή, η οποία θα παραμείνει στο μυαλό και στη συνείδηση των Θηβαίων πολιτών.