Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ο Αρχιεπίσκοπος στους "μαχητές του Αιγαίου" - Επίσκεψη στην Τανάγρα



Τους μαχητές του Αιγαίου, τους πιλότους και το τεχνικό προσωπικό που υποστηρίζει τις πτήσεις τους επισκέφθηκε στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγραο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Στην Τανάγρα ο Αρχιεπίσκοπος που έτυχε θερμής υποδοχής από τον διοικητή Ταξίαρχο κ. Θωμά Χατζηαθανασίου απευθυνόμενος στους ιπτάμενους αξιωματικούς και σμηνίτες τους χαρακτήρισε προστάτες του Αιγαίου και φύλακες αγγέλους της πατρίδας.

« Όλες αυτές τις ημέρες , είπε ο κ.Ιερώνυμος, επισκέφθηκα και συναντήθηκα με πολλές κοινωνικές ομάδες της χώρας και δεν σας κρύβω ότι κουράστηκα ψυχικά, από τις δυσκολίες και τα προβλήματα στων συνανθρώπων μας αλλά ευρισκόμενος εδώ μπροστά σας άλλαξε η διάθεση μου. Αισθάνομαι ανάταση, αισιοδοξία και ελπίδα γιατί εσείς είστε η πηγή της δυνάμεως, οι ρίζες της πατρίδας, είστε οι λεβέντες που έχουν δυνατά συναισθήματα, υγιείς προβληματισμούς και δυνατά οράματα».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι όλοι οι έλληνες αντλούν δύναμη από την πολεμική αεροπορία και κάλεσε τους αξιωματικούς και τους σμηνίες τώρα που πλησιάζουν οι ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας να «γευτούν» , την εσωτερική ανάσταση, την πραγματική διάσταση της αναστάσεως όπως τη ζούμε μέσα στο χώρο της Εκκλησίας. «Οι άνθρωποι, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ασχολούνται με πράγματα που φθείρονται και χάνονται, ξεχνάνε το αριστούργημα της δημιουργίας του Θεού τον άνθρωπο».

Ο Διοικητής της 114ΠΜ κ. Χατζηαθανασίου απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο υποστήριξε ότι : «Το σύνολο του προσωπικού στηρίζεται στις γνώσεις του, στις εμπειρίες του αλλά, όπως είπε, κατά την διάρκεια των πτήσεων καταλαβαίνουν το μικρό του μεγέθους για αυτό καιστηρίζονται πάρα πολύ στη βοήθεια του Θεού».

Ο ταξίαρχος κ. Χατζηαθανασίου χαρακτήρισε μεγάλη ευλογία την παρουσία του Αρχιεπισκόπου και του ζήτησε να σκέφτεται την Πολεμική Αεροπορία και να προσεύχεται να είναι καθημερινά ασφαλείς για να μπορούν να υποστηρίζουν το έργο τους το οποίο είναι η διαφύλαξη του εδαφικού και εναέριου μέρους της πατρίδας.
Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε από ένα προσωπικό σταυρό στους ιπταμένους και τους σμηνίες και με τον Μητροπολίτη Θηβών μοίρασαν Πασχαλινά δώρα από την ΜΚΟ ''Αποστολή''.

Τέλος παρετέθη γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου, παρουσία των πιλότων των πολεμικών αεροσκαφών.