Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Κοινωνικός τουρισμός: Φθηνές διακοπές για 130.000 Ελληνες


Φθηνές διακοπές για 130.000 Ελληνες προσφέρει και φέτος το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού που ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα με την υποβολή αιτήσεων όσων είναι δικαιούχοι.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 11 Αυγούστου 2014 και αφορά σε διακοπές που μπορούν να κάνουν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα από τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι και 31 Αυγούστου 2015.

Πρόκειται για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που προσφέρει διακοπές σε εργαζόμενους, άνεργους και τις οικογένειες αυτών με την παροχή Επιταγών Κοινωνικού Τουρισμού ...

Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από 1 έως 5 διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013 είτε άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ γι' αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους. Για την επιλογή στο πρόγραμμα εφαρμόζεται αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού μας. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση επιταγής κοινωνικού τουρισμού. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 130.000 άτομα, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ.

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι - ωφελούμενοι του προγράμματος:

α. οι δικαιούχοι - ωφελούμενοι που έλαβαν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος έτους 2013-2014, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της επιταγής ή όχι.

Εξαιρούνται τα άτομα με αναπηρία, τα οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στο πρόγραμμα έτους 2014-2015, ακόμα και αν έλαβαν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος έτους 2013-2014.

β. οι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ γι' αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους, όπως αυτά ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, χωρίς χρήση κωδικών πρόσβασης.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοσή του. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους παρόχους αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ και απαραιτήτως με χρήση κωδικών πρόσβασης. Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι την 11/8/2014 και ώρα 15.00 οι δικαιούχοι και οι πάροχοι οφείλουν να προσέλθουν στα γραφεία της περιοχής τους και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Τα δικαιολογητικά

Για τους δικαιούχους βασικά απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα έγγραφα ταυτοπροσωπίας τους, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και τα βιβλιάρια ασθενείας. Πρόσθετα δικαιολογητικά απαιτούνται για ειδικές κατηγορίες δικαιούχων. Οι συμμετέχοντες στη δημόσια πρόσκληση δικαιούχοι και πάροχοι παρακαλούνται για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την προσκόμιση των δικαιολογητικών τους άμεσα μετά την κατάθεση της ηλεκτρονικής τους αίτησης, χωρίς να περιμένουν την καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής δικαιολογητικών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

imerisia.gr