Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο αξιολόγησης του έργου για την κατασκευή της ΜΕΑ 2ης Δ.Ε. Ν. Βοιωτίας



Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο αξιολόγησης του έργου για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) 2ης Δ.Ε. Ν. Βοιωτίας που αφορά τα δικαιολογητικά συμμετοχής των τεσσάρων υποψήφιων ανάδοχων (η κοινοπραξία εταιρειών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ με Μ.Τ. ΑΤΕ, η κοινοπραξία εταιρειών WATT ΑΕ με ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ ΑΕ, η κοινοπραξία εταιρειών ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ με ΑΑΓΗΣ ΑΕ και η εταιρεία ΕΤΒΟ ΑΤΕ).

Σύμφωνα με το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης το οποίο εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ, όλοι οι υποψήφιοι ανάδοχοι τηρούσαν τις προϋποθέσεις για να περάσουν στο δεύτερο στάδιο για την αξιολόγηση της τεχνικής προσφοράς τους.
Την Τετάρτη 30 Ιουλίου ξεκίνησε από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης το άνοιγμα των φακέλων των αναδόχων για την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών τους.
Δεδομένου ότι ο διαγωνισμός έχει γίνει με το σύστημα μελέτη -κατασκευή, το συγκεκριμένο στάδιο είναι πολύ σημαντικό, όσον αφορά την αξιολόγηση των προτάσεων των αναδόχων από την επιτροπή.
Με την ολοκλήρωση και του δευτέρου σταδίου αξιολόγησης των προσφορών για την κατασκευή της ΜΕΑ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσει το τρίτο και τελευταίο στάδιο αξιολόγησης το οποίο αφορά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών των υποψήφιων αναδόχων.
Σημειώνεται ότι η ενδεκαμελής επιτροπή, αποτελείται από εκπροσώπους του Φο.Δ.Σ.Α, των Δήμων Μελών, της ΠΕΔ, του ΤΕΕ και των εργοληπτικών εταιρειών.
Η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προσφορών των αναδόχων και η κατακύρωση του διαγωνισμού θα διασφαλίσει την ολοκλήρωση του έργου εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου (τέλος 2015), ώστε από το 2016 ο Φο.Δ.Σ.Α να επιτύχει τους στόχους και να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία για επεξεργασία, διαχωρισμό, διαλογή στην πηγή και ανάκτηση των αστικών απορριμμάτων της περιοχής ευθύνης μας καθώς και να αποφευχθούν τα δυσβάσταχτα πρόστιμα (έως 60€/τόνο) που προκύπτουν από αρχές του 2016 με το ν.4042/12 για όσους Δήμους και Φο.Δ.Σ.Α, δεν έχουν προχωρήσει στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων τους.
Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ - Α.Ε Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος & Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας Ανώνυμη Εταιρεία Ο.T.A. Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφερειακής Ένωσης Βοιωτίας