Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Εισβολή αγριόχοιρων σε χωριό Βοιωτίας, μεγάλες ζημιές για τους κατοίκους!


Συνεργάτης του esterea βρέθηκε και συνομίλησε με κατοίκους του χωριού Μουρικίου Βοιωτίας οι οποίοι δήλωσαν ότι πλήθος αγριόχοιρων έχουν...
εισβάλει στο χωριό τους ψάχνοντας για τροφή. Συγκεκριμένα στην περιοχή της Παραλίμνης της Υλίκης στο χωριό Μουρίκι, δέχονται εισβολές από κοπάδια αγριόχοιρων στις καλλιέργειές τους που αυτή την εποχή είναι τα καλαμπόκια.

Περιμετρικά της Παραλίμνης της Υλίκης, στον οικισμό Υλίκη "Ούγκρα" μας δήλωσαν οι κάτοικοι ότι έχουν πάθει μεγάλες ζημιές με τους αγριόχοιρους. Μπαίνουν και ρημάζουν τις καλλιέργειές τους.

Τα βράδυα αναγκάζονται να φυλάνε σκοπιά για να τους διώχνουν από τα κτήματα τα οποία ανέρχονται σε 1500 στρέμματα καλαμποκιού.

Η αναπαραγωγή των αγριόχοιρων σύμφωνα με μαρτυρίες έγινε ραγδαία διότι γεννούν δύο φορές το χρόνο και πολλαπλασιάζονται με μεγάλη ταχύτητα. Κάποιοι οδηγοί έχουν έρθει προσωπο με πρόσωπο με τα άγρια αυτά ζώα, κάποιοι άλλοι μας είπαν οτι βάζουν μουσική ώστε να φεύγουν από τις περιουσίες τους. Οι κατοικοι ζητούν από το υπουργείο Γεωργίας να κάνει κάτι για το θέμα να τους προστατεύσει πριν καταστραφούν εντελώς.

e-sterea.gr