Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Κάδοι για γυάλινες συσκευασίες στο δήμο Τανάγρας


Στα πλαίσια της επέκτασης και εξειδίκευσης του προγράμματος της ανακύκλωσης για ιδιαίτερες κατηγορίες υλικών, η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ ΑΕ σε συνεργασία με το Δήμο Τανάγρας και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), τοποθέτησε κάδους συγκέντρωσης των γυάλινων συσκευασιών στο Δήμο Τανάγρας και συγκεκριμένα από 2 κάδους των 1.300 Lt και 1 κάδο των 2.300 Lt, στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Οινοφύτων, Δηλεσίου και Σχηματαρίου.

Οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία μαζικής εστίασης και αναψυχής για την διαλογή στην πηγή αυτής της ιδιαίτερης κατηγορίας ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας.

Την αποκομιδή των κάδων θα έχει η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ και την επίβλεψη των κάδων (ενημέρωση πλήρωσης κ.α.) ο Δήμος. Η συγκέντρωση των γυάλινων συσκευασιών θα γίνεται σε ειδικό container, εντός του χώρου του ΧΥΤΑ, προκειμένου να οδηγείται στο εγκεκριμένο σύστημα προς ανακύκλωση.

Το κόστος αποκομιδής θα καλύπτεται από την ΕΕΑΑ, μετά την σύναψη σχετικής σύμβασης με την Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ.

Σημειώνεται ότι, για τις γυάλινες συσκευασίες οικιακής χρήσης, οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τον μπλε κάδο ανακύκλωσης.

Να αναφέρουμε τέλος ότι, στο Δήμο Αλιάρτου έχουν ήδη από τον προηγούμενο μήνα τοποθετηθεί οι αντίστοιχοι κάδοι των γυάλινων συσκευασιών ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν και στο Δήμο Θήβας.

Η ΔΕΠΟΔΑΘ ενισχύει και στηρίζει προγράμματα που στόχο έχουν την ενίσχυση της διαλογής στη πηγή των ανακυκλώσιμων υλικών την επαναχρησιμοποίηση και την αξιοποίηση τους με ορθολογικό τρόπο με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την υγείας των πολιτών.

Από την
Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε