Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

H Ευρυδίκη Κουρνέτα Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων


Νέα πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων ορίστηκε η μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Δικηγόρος, Ευρυδίκη Κουρνέτα.
«Τα μέλη μας πρέπει να προσπεράσουν τις εσωτερικές έριδες, τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, να αφήσουν κατά μέρος κάθε τι το υποκειμενικό. Δέον είναι να υπάρξει πνεύμα συνεργασίας, δημιουργία μίας κοινής συνισταμένης, με απώτερο σκοπό το συμφέρον του κινήματος και την τήρηση της ιδρυτικής μας διακήρυξης. Απαιτείται να λειτουργούμε με συλλογικότητα, ομαδική δουλειά, να αρχίσουμε την παραγωγική δράση, ώστε να επιτευχθεί η ουσιαστική ανασυγκρότηση του κινήματος που επιθυμεί και ο Πρόεδρος Πάνος Καμμένος» δήλωσε η κα Κουρνέτα.

H Ευρυδίκη Κουρνέτα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το έτος 1976 και αποφοίτησε από το Κλασικό Λύκειο Θήβας/Βοιωτίας. Είναι δικηγόρος Αθηνών - φορολογικός σύμβουλος και μιλά άπταιστα δύο ξένες γλώσσες: Αγγλικά και Γαλλικά. Φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη Νομική Σχολή και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του προγράμματος της ΑΣΟΕΕ (κατεύθυνση φορολογικό δίκαιο). Κατέχει πτυχίο δημοσιογραφίας από εργαστήρι ελευθέρων σπουδών. Ως υπότροφος του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος παρακολούθησε σεμινάρια στο Στρασβούργο, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το έτος 2000 παρείχε νομικές υπηρεσίες στις διευθύνσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων – δικαιοσύνης –εσωτερικών υποθέσεων- schengen του Υπουργείου Εξωτερικών. Από το έτος 2001 ασκεί μαχόμενη δικηγορία και από το έτος 2003 διατηρεί οργανωμένο γραφείο. Είναι νομικός και φορολογικός σύμβουλος εμπορικών εταιριών και βιομηχανιών. Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 κατέβηκε ως υποψήφια βουλευτής στη Βοιωτία με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Aπό το συνέδριο του κινήματος την άνοιξη του 2013 ψηφίστηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και από την 9.06.2013 έως την 2.07.2014 διατελούσε αιρετή Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του κινήματος. Aπό την 3.07.2014 έως και σήμερα διατελεί Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας των ΑΝΕΛ. Ως πολιτεύτρια είναι μέλος του Τομέα Εμπορίου, όπως και του Τομέα Δικαιοσύνης. Ως δικηγόρος ανήκει στη Νομική Υπηρεσία του κινήματος. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού.