Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Πωλούν γάλα χωρίς μεσάζοντες και γίνονται παγκόσμια είδηση!


 

http://www.tribune.gr
Οι Λαρισαίοι έβαλαν τα γυαλιά στην τρόικα και στον Κωστή Χατζηδάκη! Ρεπορτάζ για την ανεξάρτητη προσπάθεια κτηνοτρόφων της επαρχίας να πωλούν γάλα χωρίς μεσάζοντες, απευθείας στους καταναλωτές, με χαμηλότερη τιμή από αυτήν που πωλείται σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα, δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters, με το χαρακτηριστικό τίτλο «Στον ελληνικό πόλεμο του γάλακτος, οι γαλακτοπαραγωγοί κόβουν τους μεσάζοντες».

Ο λόγος για το ΘΕΣΓάλα, τον συνεταιρισμό που ιδρύθηκε το 2010 με έδρα τη Λάρισα, όπου σήμερα μπορεί κανείς να βρει 14 αυτόματα μηχανήματα που βγάζουν όχι αναψυκτικά ή σάντουιτς, αλλά… γάλα.

«Κόσμος περίμενε στην ουρά 20 με 30 λεπτά για να αγοράσει γάλα!», δηλώνει ο 37χρονος Κωνσταντίνος Γουγούλιας, γενικός διευθυντής του συνεταιρισμού, περιγράφοντας την πρώτη μέρα που τοποθετήθηκαν τα μηχανήματα. «Τους λέγαμε, περιμένετε, πρέπει να γεμίσουμε τα μηχανήματα πρώτα».

«Τα νέα αυτόματα μηχανήματα της πόλης έχουν, σε μικρή κλίμακα, λύσει ένα πρόβλημα που οι ηγέτες της Ελλάδας και οι διεθνείς δανειστές τους προσπάθησαν και απέτυχαν να αντιμετωπίσουν», σημειώνεται στο ρεπορτάζ.