Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Οικογένεια δολοφόνων

Ακόμη πιο ανατριχιαστική γίνεται η υπόθεση της δολοφονίας του 39χρονου στο Άστρος Κυνουρίας από τον ίδιο του τον πατέρα, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο. Ο παιδοκτόνος τον σκότωσε με καραμπίνα και στη συνέχεια έβαλε το πτώμα του σε όχημα σε ερημική τοποθεσία και το έκαψε. Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, συμμετοχή στον φόνο είχε ολόκληρη η οικογένεια του θύτη (και του θύματος)...

Το πτώμα ανευρέθηκε από την πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης του οχήματος
Ο δράστης, 75 ετών, μετά τη σύλληψή του ομολόγησε και κατά την εξέτασή του περιέγραψε με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία, ισχυριζόμενος ότι προέβη στο έγκλημα για οικογενειακές διαφορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος του ζητούσε συνέχεια χρηματικά ποσά.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα η 67χρονη μητέρα του θύματος, ο 71χρονος θείος του (αδελφός του πατέρα), η 70χρονη θεία του άτυχου άνδρα (σύζυγος του 71χρονου) και ο 53χρονος γαμπρός του 39χρονου (σύζυγος της αδελφής του θύματος).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ναυπλίου. Σε βάρος του δράστη πατέρα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι υπόλοιποι τέσσερεις συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση και κατηγορούνται ως συνεργοί.




Το χρονικό

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 15.8.2014 το μεσημέρι, στο Άστρος Αρκαδίας, στην αυλή της πατρικής οικίας του θύματος, ο 75χρονος, έπειτα από φραστικό επεισόδιο με τον 39χρονο γιο του, τον πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο (δίκαννο, το οποίο κατείχε νόμιμα), με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του 71χρονου, τοποθέτησαν το πτώμα του 39χρονου στο εσωτερικό οχήματος ιδιοκτησίας του, αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας του και μετέβησαν σε ερημική περιοχή, όπου και προκάλεσαν πυρκαγιά στο αυτοκίνητο, προκειμένου να εξαφανιστούν ίχνη και ενοχοποιητικά στοιχεία. Από την περιοχή τούς παρέλαβε ο 53χρονος και τους μετέφερε πίσω στο σπίτι του δράστη.

Παράλληλα, η 67χρονη και η 70χρονη προέβησαν στον λεπτομερή καθαρισμό της αυλής της οικίας, με σκοπό επίσης να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος. Για την εμπλοκή τους αυτή, οι συγγενείς συμπεριελήφθησαν στη σχετική δικογραφία.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το όπλο του εγκλήματος, ένας κάλυκας, ρούχα τα οποία έφεραν ίχνη αίματος, καθώς και οι προαναφερόμενες πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες ήταν θαμμένες στον κήπο της οικίας του δράστη.zougla.gr http://permisospress.blogspot.gr