Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

"Μικρός αδελφός" στα σχολεία και τις παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων


Μικρό αδελφό με 80 κάμερες σε σχολεία και παιδικές χαρές τοποθετεί ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου έτσι να καλύψει το κενό ασφαλείας από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.

Το δίκτυο που θα στηθεί θα φέρει την ονομασία "Έξυπνο Κέντρο Επιχειρήσεων" και θα δημιουργηθεί προκειμένου να καλυφθεί το κενό ασφαλείας που υπάρχει από τη στιγμή που καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες.

Σε πρώτη φάση το κόστος αναμένεται να φτάσει στα περίπου επτά εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" της Κυριακής.

Η εισήγηση είχε γίνει από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού τον Ιούνιο του 2013 και η τελική απόφαση πάρθηκε αργότερα από το δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα, το ΕΚΕ περιγραφόταν ως ένα σύστημα που θα συλλέγει και θα καταγράφει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα αιτήματα και τις καταγγελίες των πολιτών, καθώς και την επεξεργασία-συντονισμό των ενεργειών από πλευράς των αρμοδίων.

Επίσης, είχε αποφασισθεί να αναθέσει ο δήμος το όλο έργο με προγραμματική συμφωνία στη θυγατρική του εταιρεία ΔΑΕΜ (πρώην Διεύθυνση Μηχανογράφησης).