Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ήπιε φυτοφάρμακο και κατέληξε - Συναγερμός στο Κ.Υ. Αταλάντης


Σε κωματώδη κατάσταση διακομίσθηκε σήμερα στο Κ.Υ.Αταλάντης, στις 9:30 το πρωΐ, 64χρονος άνδρας από τις Λιβανάτες όπου διαμένει, μετά από κατάποση μεγάλης ποσότητας αγνώστου αρχικά τοξικής ουσίας.

Σύμφωνα με το lokrisnews στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου υγείας σήμαινε συναγερμός και σχεδόν άπαντες ρίχτηκαν ρίχτηκαν στη μάχη με το χρόνο προσπαθώντας να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στον 64χρονο. Όπως διαπιστώθηκε η τοξική ουσία ήταν ισχυρό οργανοφωσφορικό φυτοφάρμακο.

Ο 64χρονος μετά από ολιγόλεπτη παραμονή στο κέντρο υγείας, μεταφέρθηκε άμεσα στο Γ.Ν. Λαμίας, όπου και κατέληξε.

Με φυτοφάρμακο όμως, ήταν ποντισμένα και τα ρούχα που φορούσε ο 64χρονος, με αποτέλεσμα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας να εκτεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα κι αυτό στο ισχυρό και έντονα πτητικό δηλητήριο.

Σε λίγα μόλις λεπτά σε όλο το κέντρο υγείας υπήρχε έντονη η μυρωδιά από τις αναθυμιάσεις του ισχυρού δηλητηρίου.

Η διευθύντρια του κέντρου υγείας κ. Γεωργοπούλου διέταξε την άμεση εκκένωση του χώρου από τους πολίτες που βρίσκονταν την ώρα εκείνη εκεί και κάλεσε ειδικό συνεργείο απολύμανσης για την εξουδετέρωση του δηλητηρίου.

Αποτέλεσμα ήταν η επιμελήτρια νοσηλευτής στη βραχεία νοσηλεία, καθώς επίσης και η αγροτική ιατρός που μετέφερε τελικά τον 64χρονο στο νοσοκομείο Λαμίας, να παρουσιάσουν έντονα συμπτώματα υπότασης και εμετούς, ενώ οι νοσηλεύτριες παρουσίασαν συμπτώματα ξηρότητας λάρυγγα και έντονη ζάλη.

Το δε ασθενοφόρο μεταφοράς απολυμάνθηκε στο Γ.Ν.Λαμίας, ενώ απολύμανση έγινε λίγο αργότερα και στο χώρο του κέντρου υγείας από ειδικευμένο συνεργείο.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια του Κ.Υ. κ. Γεωργοπούλου τέτοιο επικίνδυνο περιστατικό με τόσο ισχυρό τόσο σε δράση όσο και σε ποσότητα είχαν να αντιμετωπίσουν πάνω από μία δεκαετία στο κέντρο υγείας.

Το περιστατικό ερευνάται από τις αρχές, ωστόσο όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοχειρία.
lamiareport.gr