Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Στο 34% η ανεργία στην περιοχή της Θήβας! Προ των πυλών ο εργασιακός μεσαίωνας

 .http://www.viotiki-ora.gr
Τι λένε τα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου Θήβας…

Δ. Δημητρίου: «Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που θα φτάσει η ανεργία μέχρι τέλους του 2015..»

«Η ανεργία στην περιοχή μας σήμερα κυμαίνεται στο 34% και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που θα φτάσει μέχρι τέλος του 2015» αντικρούει την έκθεση του ΟΟΣΑ, τα στοιχεία της οποίας δείχνουν τα ποσοστά στο 27%, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δ. Δημητρίου..

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου εκφράζει την βεβαιότητα ότι σύντομα «η ανεργία θα σπάσει ρεκόρ , φτάνοντας στο 37%», καθώς καμία ανάπτυξη δεν υπάρχει, στην περιοχή μας, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, όσοι εργάζονται δεν πληρώνονται , κυριαρχούν εκ περιτροπής εργασία , 4ωρα, ανασφάλιστοι και υπερωρίες μέχρι τελικής πτώσης χωρίς αμοιβή…

«Με τις εντολές τρόϊκα και εργοδοτών, η κυβέρνηση οδηγεί την εργατική τάξη προς εργασιακό μεσαίωνα, γι΄ αυτό και καλούμε για άλλη μια φορά τον κόσμο να βγει στους δρόμους, γιατί σύντομα θα κλείσουν όλες οι πόρτες δουλειάς. Φοβόμαστε την έκρηξη και γι΄ αυτό προτείνουμε στους κυβερνώντες να σταματήσουν τα παιχνίδια τους με την εργοδοσία και την τρόικα ,και να κοιτάξουν τον εργαζόμενο και φτωχό λαό, που αυτή την στιγμή τυραννιέται» υπογραμμίζει ο κ. Δημητρίου, καλώντας όλους να παραβρεθούν στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, με τα λεωφορεία του Εργατικού Κέντρου, που θα αναχωρήσουν το πρωϊ του Σαββάτου από τα ΚΤΕΛ κι επιστροφή το βράδυ, προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος που μας έχουν οδηγήσει..

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρεται επίσης σε έναν επόμενο κρίκο της αλυσίδας των απολύσεων και των αυθαιρεσιών, απόρροια της κυβερνητικής και τροϊκανής πολιτικής, την απόλυση 55χρονου οδηγού στο ΚΤΕΛ Καλαμάτας, χωρίς καμία αιτιολογία, αλλά εμφανείς τους λόγους αντικατάστασης με φθηνότερο μισθό..

Την ίδια ώρα, ο συνδυασμός του Εργατικού Κέντρου που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, κατηγόρησε την πλειοψηφία για τακτικές χωρίς γραμμή ρήξης με την στρατηγική του κεφαλαίου που προκαλεί δεινά στην εργατική τάξη, δουλεύοντας για την χειραγώγηση του εργατικού κινήματος …

«Για να κερδίσουμε την μάχη οφείλουμε να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και όχι να διαχωρίζουμε ίδιες θέσεις, διευκολύνοντας κυβέρνηση, τρόικα και καθεστώτα. Κοινός μας σκοπός είναι να καταπολεμήσουμε την ανεργία και να προστατεύσουμε τον εργαζόμενο και όχι να διευκολύνουμε τις τακτικές κυβέρνησης, τρόϊκας και εργοδοτών» απαντά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, καλώντας τους συναδέλφους του σε κοινό και αποτελεσματικό αγώνα ανατροπής.