Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ



Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

η φετινή ΔΕΘ πρέπει να αποτελέσει το πρώτο βήμα για ένα νέο γύρο κοινωνικής αναμέτρησης, για την ανατροπή του μνημονιακού εφιάλτη και την ανάδειξη και επιβολή των δικαιωμάτων όλων αυτών που παράγουμε τον πλούτο σε αυτή τη χώρα.

Τέσσερα χρόνια σκληρών μνημονιακών πολιτικών και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι αντιλαμβανόμαστε όλο και περισσότερο, ότι η πολυπόθητη «ανάπτυξη» που υπόσχονται η κυβέρνηση και η ΕΕ περνάει πάνω από τα δικαιώματά μας.

Τα παλιά μέτρα για τα οποία έχουν δεσμευτεί οι ελληνικές κυβερνήσεις θα προχωρήσουν και θα συνοδευτούν από νέα βάρβαρα μέτρα, όπως οι απολύσεις χωρίς όριο στον ιδιωτικό τομέα και οι 7.000 περίπου νέες διαθεσιμότητες- απολύσεις στο δημόσιο, νέα μείωση του κατώτατου μισθού, γενίκευση της επισφαλούς εργασίας, διάλυση του ασφαλιστικού, ξεπούλημα- χάρισμα στο ιδιωτικό Κεφάλαιο της ενέργειας, του ορυκτού πλούτου , των παραλιών και των ελεύθερων χώρων. Όλα αυτά σφραγίζονται με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, την προσπάθεια κατάργησης των απεργιών, επέκταση των ωραρίων από τα αφεντικά, διαμορφώνοντας συνθήκες Νταχάου στους χώρους εργασίας.

Από τα μέτρα αυτά που ρημάζουν τη ζωή μας δε χάνουμε όλοι μας. Χάνουν οι νέοι που καταδικάζονται σε μετανάστευση ή ανεργία, σε ολιγόμηνες δουλειές σκλάβων των 350 ευρώ, χάνουν όλοι οι εργαζόμενοι που βλέπουν τα πενιχρά εισοδήματά τους να μειώνονται, να δουλεύουν με συνθήκες και ωράρια που μας γυρνάνε 100 χρόνια πίσω, χάνουν οι συνταξιούχοι ,οι μικρομεσαίοι που συνθλίβονται από τα χαράτσια και τις πολιτικές υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων και μονοπωλίων. Αντίθετα, οι ξένοι και Έλληνες επιχειρηματίες αφού ξεκοκάλισαν τις επιδοτήσεις ετών, που ευθύνονται και για το χρέος, αφού θησαύρισαν στις πλάτες των εργαζομένων την χρυσοφόρα περίοδο της Ολυμπιάδας και του Χρηματιστηρίου, έρχονται τώρα να κερδίσουν ακόμα περισσότερα με τις πολιτικές της φτηνής εργασίας και των ιδιωτικοποιήσεων. Παράλληλα η άθλια συγκυβέρνηση κακοποιεί τους Δημοκρατικούς θεσμούς ,κουρελιάζει το ίδιο το σύνταγμα , ισοπεδώνει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης ,εργασίας , κοινωνικής ασφάλισης και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Γι΄αυτό το Εργατικό κέντρο Θήβας καλεί τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες της περιοχής μας να δώσουν το αγωνιστικό παρών στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014 στις 18.οο στο Άγαλμα του Βενιζέλου ,στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν με τα λεωφορεία του ΕΚ, που θα αναχωρήσουν το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014 και ώρα 8 το πρωί από τα ΚΤΕΛ Θήβας ,θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την ΤΡΙΤΗ 2 του Σεπτέμβρη στο τηλέφωνο 22620 29694 .

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ