Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Έναν μήνα νωρίτερα οι επόμενες δόσεις των επιδομάτων τέκνων - πολυτέκνων


Επισπεύδει το υπουργείο Εργασίας την πληρωμή του οικογενειακού επιδόματος. Σε σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας υπό τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου, αποφασίστηκε το επίδομα του 3ου τριμήνου να πληρωθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πριν καν την ολοκλήρωση του τριμήνου.

Στην ίδια ημερομηνία αποφασίστηκε να καταβληθεί και το επίδομα του 1ου και του 2ου τριμήνου για όσους δεν το έχουν εισπράξει μέχρι τώρα. Αντίστοιχα, το επίδομα του τελευταίου τριμήνου, θα δοθεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας έχει ως εξής:

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή της γενικής γραμματέα Πρόνοιας κ. Έφης Μπέκου και του διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη κατά την οποία εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του προγράμματος ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και ειδικού επιδόματος τριτέκνων – πολυτέκνων. Σύμφωνα με τα στοιχεία η τρίτη δόση αφορά 650.000 οικογένειες ποσό που αντιστοιχεί σε 150 εκατ. περίπου.

Ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε από την Γενική Γραμματέα κ. Έφη Μπέκου να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε οι επόμενες καταβολές των επιδομάτων τέκνων και ειδικών επιδομάτων Τριτέκνων – Πολυτέκνων με βάση την αίτηση Α21 να γίνουν ένα μήνα νωρίτερα απ’ ότι προβλέπεται και συγκεκριμένα:

Τα επιδόματα για το τρίτο (3ο) τρίμηνο να καταβληθούν 18 Σεπτεμβρίου αντί Οκτωβρίου και να περιληφθούν σ’ αυτήν την καταβολή και τα δικαιούμενα επιδόματα 1ου και 2ου τριμήνου για όσους δικαιούχους δεν τα έχουν λάβει μέχρι τώρα.

Τα επιδόματα για το τέταρτο (4ο) τρίμηνο να καταβληθούν 18 Δεκεμβρίου αντί του Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Από τον διοικητή του ΟΓΑ κ. Βεργίνη, ζητήθηκε η προετοιμασία της αρμόδιας υπηρεσίας του Οργανισμού, προκειμένου η καταβολή να γίνει απρόσκοπτα στις παραπάνω ημερομηνίες.