Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Σε κλίμα συγκίνησης ο Αγιασμός του Εσπερινού Σχολείου Θήβας


Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Εσπερινό Γυμνάσιο & Λύκειο Θήβας, στην οποία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Πριν την έναρξη του Αγιασμού, η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ρούλα Γκιζίλη ζήτησε από μαθητές, καθηγητές και παραβρισκόμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκπαιδευτικού του εσπερινού σχολείου Δημήτρη Παύλου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, ανακοινώνοντας παράλληλα την πρωτοβουλία για διοργάνωση ετήσιων σχολικών σκακιστικών αγώνων που θα φέρουν το όνομά του, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Θήβας, καθώς ο αγαπημένος εκπαιδευτικός υπήρξε μεγάλος σκακιστής.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στον χαιρετισμό του μετά τον Αγιασμό, συνεχάρη τη Διευθύντρια του σχολείου και τα μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Θήβας για την πρωτοβουλία και δήλωσε πως ο Δήμος Θηβαίων θα βοηθήσει, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, γι΄αυτή τη διοργάνωση.

Παράλληλα ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν μια καλή σχολική χρονιά, υγεία και δύναμη για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα μαθητικά τους καθήκοντα και στην καθημερινότητά τους, τονίζοντας την σπουδαιότητα ύπαρξης του εσπερινού σχολείου, μιας και οι μαθητές του στην πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι και οικογενειάρχες, που μαθητεύουν έχοντας ως στόχο την απόκτηση των απαραίτητων εφοδίων για την καλυτέρευση της ζωής τους.