Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για οικονομικά ασθενείς δημότες του Δήμου Χαλκίδας


Μετά από διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Χρήστου Παγώνη με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Bασίλη Κεκέρογλου, επετεύχθη η ένταξη του Δήμου Χαλκιδέων στους πρώτους δεκατρείς (13) Δήμους της χώρας, στους οποίους θα εφαρμοστεί πιλοτικά το μέτρο του “Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος” για τους οικονομικά ασθενείς δημότες.

Πρόκειται για την ικανοποίηση μέρους σειράς αιτημάτων που τέθηκαν από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κατά τη διάρκεια επαφών του με τους αρμοδίους του Υπουργείου Εργασίας , στους οποίους επεσήμανε την ιδιαιτερότητα του νομού μας εξαιτίας της αποβιομηχάνισης, της ανεργίας και της έλλειψης επενδυτικών δράσεων.

Η ένταξη του Δήμου μας στο μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αναμένεται να δώσει μια μικρή, αλλά ουσιαστική ανάσα σε 7.000 συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με την καταβολή επιδόματος το οποίο θα κυμαίνεται από 2.400€ - 6.000€, ανάλογα με τα οικογενειακά και οικονομικά τους στοιχεία. Παράλληλα θα έχουν το δικαίωμα ένταξης σε κοινωνικά προγράμματα, με κυριότερο όλων την εξασφάλιση βιβλιαρίου ανασφαλίστων.