Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ωρολογιακή υγειονομική βόμβα τα Αστυνομικά Τμήματα - Εμφανίστηκαν κρούσματα φυματίωσης σε αυτό της Πατησίων


"Τα Αστυνομικά Τμήματα αποτελούν ωρολογιακή υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί" καταγγέλλει με... ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής καθώς όπως καταγγέλλει εμφανιστήκαν κρούσματα φυματίωσης σε κρατούμενους του Τμήματος Πατησίων. Στη συνέχεια της ανακοίνωσης μεταξύ άλλων αναφέρουν πως "οι αστυνομικοί αποτελούν για ορισμένους αναλώσιμο είδος".


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση.

"Με αφορμή τα κρούσματα φυματίωσης που εμφανίστηκαν σε κρατουμένους του Α.Τ. Πατησίων, η Ένωσή μας δυστυχώς δικαιώθηκε που σε όλες τις συναντήσεις με τους υπευθύνους έθετε ως πρόβλημα πρώτης γραμμής ότι τα Αστυνομικά Τμήματα και οι χώροι προαναχωρησιακής κράτησης αποτελούν ωρολογιακή υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί με θύματα τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους.

Έχουμε κατά καιρούς τονίσει με όλους τους τρόπους ότι τα Αστυνομικά Τμήματα δεν είναι φυλακές ψυχών και ούτε χώροι κράτησης ακόμα και ποινικών κρατουμένων για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έχουμε επισημάνει ότι οι χώροι των αστυνομικών καταστημάτων έχουν ορισμένες αντοχές και συγκεκριμένη επάρκεια κράτησης ανθρώπων, η οποία όμως συνεχώς υπερβαίνεται. Δώσαμε επίσης έμφαση, ακόμα και στις πρόσφατες συναντήσεις μας με τους επικεφαλής της Φυσικής Ηγεσίας, στην επιτακτική ανάγκη για υγιεινή και καθαριότητα στους παραπάνω χώρους. Δυστυχώς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Οι Αστυνομικοί αποτελούν για ορισμένους αναλώσιμο είδος. Δυστυχώς ο εχθρός για την υγεία μας και τις ζωές μας δεν είναι πλέον «ante portas» αλλά έχει βρει ήδη την κερκόπορτά του".pigi tromaktiko