Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η απόφαση των εργαζομένων στο όμιλο ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ να οργανωθούν για να αντιμετωπίσουν την επίθεση στα δικαιώματά τους ενόχλησε την εργοδοσία. Είχε καλομάθει μέχρι χθες ο ΣΚΟΥΛΟΥΔΗΣ που είχε αναγκάσει τους εργαζόμενους να υπογράψουν νέες συμβάσεις με περικοπή των δικαιωμάτων τους και σήμερα έχει τους περισσότερους εργαζόμενους απλήρωτους για περισσότερο από 6 μήνες!!!
Από τον περασμένο Μάιο οι συνάδελφοι ήρθαν σε επαφή με το συνδικάτο μας προκειμένου να οργανωθούν για να προστατέψουν τα δικαιώματά τους. Με την κινητοποίηση των εργαζομένων και παρεμβάσεις του σωματείου μας καταβλήθηκαν ορισμένα από τα δεδουλευμένα που οφείλονταν. Στις 25 Σεπτέμβρη ίδρυσαν και επιχειρησιακό σωματείο με τη στήριξη της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης....

Η εργοδοσία αντέδρασε, κοινοποίησε απολύσεις με εξώδικα και αμφισβητεί την ίδρυση του σωματείου. Επί της ουσίας δείχνει ότι καταλαβαίνει ότι όσο οι εργαζόμενοι οργανώνονται δεν θα μπορεί να απολαμβάνει τσάμπα εργασία και να κάνει ότι θέλει χωρίς καμία αντίδραση. Πολύ πιθανόν αυτή η οργάνωση να μπαίνει εμπόδιο και σε άλλα σχέδια για πώληση, μεταβίβαση, πτώχευση με διαδοχή από νέα εταιρία, συγχώνευση, εξαγορά ή ότι άλλο. Ο όμιλος είναι σε περίοδο αναζήτησης, το 2013 ξεκίνησε συνεργασία με τον ΤΣΑΝΤΑΛΗ κ.α.
Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι θα βρει απέναντί της όλο τον κλάδο
Καλούμε τους συναδέλφους να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω. Το αντίθετο, η όλο και καλύτερη οργάνωση είναι αυτή που μπορεί να λύσει καθημερινά προβλήματα. Μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε να ζούμε αντίστοιχα με τα όσα σήμερα παράγουμε, χωρίς να μας τα κλέβουν οι εργοδότες και το κράτος τους.
ΥΠΟΠΤΟΣ ο ρόλος συνδικαλιστών της περιοχής στη Θήβα, που όπως ακριβώς και η εργοδοσία αμφισβητούν το νεοϊδρυθέν σωματείο!!!
Αυτός είναι ο ρόλος του εργοδοτικού κυβερνητικού – συνδικαλισμού που βάζει εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων. Η εργατική τάξη πρέπει να απαλλαγεί απ’ αυτούς, να οργανωθεί και να τους πετάξει έξω από τα συνδικαλιστικά όργανα!!!