Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ο ΕΝΦΙΑ οδηγεί σε εκλογές!


Το τι «σιχτίρι» έχει πέσει από το πρωί στις τράπεζες, δεν περιγράφεται! Οι συνταξιούχοι κυρίως, περίμεναν τη σημερινή ημέρα που θα έπαιρναν τη σύνταξη, για να πληρώσουν και την πρώτη δόση του έκτακτου φόρου που έχει γίνει μόνιμος και τελικά βάλαμε «νταβατζή» στο ίδιο μας το σπίτι το κράτος για να παίρνει τα μισά λεφτά απ όσα βγάζουμε!
Αφήνω στην άκρη τα λάθη που έκαναν οι φωστήρες του ΥΠΟΙΚ και τα υπέρογκα ποσά που έβαλαν να πληρώσουν ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων.
Κατά τύχη οι περισσότεροι συνταξιούχοι, που δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν λογιστή ώστε να τυπώσουν το σωστό χαρτί για να πάνε να πληρώσουν, έβρισκαν στο σύστημα ΤΑΧΙΣ στο Ε9 και τα επιπλέον που είναι να πληρώσει και η εν ζωή σύζυγος. Αλλά ακόμη και η νεκρή σύζυγος θα πληρώσει!
Ακούστε τώρα λογική για τον ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει μια γυναίκα που πέθανε τον Γενάρη του 2014.
Στο Ε9 του συζύγου παρουσιάζεται ένα χρέος για τον ΕΝΦΙΑ της νεκρής συζύγου, της οποίας ο θάνατος έχει δηλωθεί αμέσως μετά την κηδεία τον Ιανουάριο του 14, 413 ευρώ.
Όταν παίρνει τηλέφωνο στην εφορία που ανήκει στο εισόδημα, του λένε ότι θα πρέπει να πληρωθεί έτσι κι αλλιώς. Μα πέθανε κυρία μου τον Ιανουάριο κι εσείς τον φόρο τον έχετε εκδόσει τον Ιούλιο του 14. Δεν έχει να κάνει, απαντά η υπάλληλος, είναι για τη χρήση του 13. Μα δεν πλήρωσε κι εκείνη κι εγώ μέσω του ΕΕΤΗΔΕ το γνωστό χαράτσι μέχρι τον Φεβρουάριο του 14 τον φόρο; Απαντά ο συνταξιούχος. Όχι, αυτό είναι άλλο απαντά η υπάλληλος, το 13 έκανε χρήση η νεκρή άρα θα πληρώσει.
Ουστ, κοπρόσκυλα της κυβέρνησης! Κύριοι εκτός από κλέφτες των περιουσιών του λαού και άχρηστοι, είστε και ανήθικοι.
Ο κόσμος τώρα που γύρισε από διακοπές και έχει μπει στην καθημερινότητα, αντιλαμβάνεται με τι ανθρώπους έχει να κάνει. Σιγά μην πέσει η κυβέρνηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Από την ηλιθιότητά της θα πέσει που νομίζει ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να είναι πρόβατο! Ο ΕΝΦΙΑ είναι η χαριστική βολή. Τελεία και παύλα. Οι μέρες είναι μετρημένες. Αρκεί και ο άλλος που θα ρθει, να μην κάνει τις ίδιες … μαλαγανιές!!