Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ . - ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ



Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Γκικόπουλος έθεσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς στη συνεδρίαση 6 Οκτώβρη 2014,  μεταξύ των άλλων τα εξής ζητήματα :

1. Ερώτηση –ψήφισμα για την ουσιαστική  προστασία των ανέργων καταθέτοντας πλαίσιο στόχων πάλης που περιλαμβάνει ανάμεσα στ άλλα τα ακόλουθα :
•    Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη την περίοδο της ανεργίας.
•    Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
•    Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες....

•    Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  ( Με ευθύνη της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου η πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ δεν υιοθετήθηκε)
2. Ερώτηση- τοποθέτηση που εκφράζεται η αντίθεση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην καύση απορριμμάτων /RDF από την επιχείρηση ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι , στην άναρχη επέκταση των Ιχθυοτροφείων στην ίδια περιοχή, στην ιδιωτικοποίηση τη ενέργειας  και στην επέκταση των Αιολικών πάρκων , στην εγκατάσταση μονάδας καύσης Βιοαερίου, της εταιρείας «ΕΝΕΡΤΖΥ» στο χωριό Άγιος Λουκάς του δήμου Κύμης– Αλιβερίου.
3. Ερώτηση- τοποθέτηση για τον καταρροϊκό πυρετό, την αντιμετώπιση των συνεπειών της ασθένειας και την λήψη των αναγκαίων προληπτικών μέτρων, την αποζημίωση των κτηνοτρόφων.
4. Ερώτηση- τοποθέτηση για την πεδιάδα της Κωπαϊδας , ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την άλωση της από τα μεγάλα συμφέροντα , καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για αποκλειστικά δημόσιο φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων και τη στήριξη της μικρής και μεσαίας αγροτιάς που υποφέρει από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Ν.Δ.– ΠΑΣΟΚ.
5. Τοποθέτηση για το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης και της στρατηγικής της Ε.Ε στη παιδεία, καταθέτοντας προτάσεις για την αντιμετώπιση της Υποχρηματοδότησης των ΤΕΙ,  τις συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό , για να γίνει πράξη η δωρεάν σίτιση , στέγαση και μεταφορά των σπουδαστών.
6. Τοποθέτηση και αποκάλυψη του αντιλαϊκού χαρακτήρα της «Μελέτης
Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων», επί του «Επιχειρησιακού Προγράμματος» της Περιφέρειας 2014-2020, θέματα για τα οποία  η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα επανέλθει.