Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Tελετή έναρξης λειτουργίας του Αιολικού Πάρκου της εταιρείας Α. ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. του ομιλου ΙΝΤΡΑΚΑΤ στον Κιθαιρώνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρουσία του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ, την Παρασκευή στις 17 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι έγινε η τελετή έναρξης λειτουργίας του Αιολικού Πάρκου της εταιρίας Α. ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. του Ομίλου INTPAΚΑΤ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας κα. Γερακούδη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης, ο Βουλευτής κ. Κουκοδήμος, η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κα. Παπαθωμά, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, καθώς και ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς, Αντιδήμαρχοι του δήμου Θηβαίων και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων Πλαταιών – Καπαρελλίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Στάικος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Βοιωτίας κ. Αγνιάδης και ο Δασάρχης Θηβών κ. Αμοιρίδης.


Ο Πρόεδρος του Ομίλου INTΡACOM κ. Κλώνης , ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTPAKAT κ. Σουρέτης ο Αντιπρόεδρος κ. Θεοδωρίδης και σύσσωμη η διοίκιση του Ομίλου παρέστησαν στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EDF (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Γαλλίας) κ. Λαζαράκης, καθώς και ανώτερα στελέχη του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Φυσικά, το παρόν έδωσαν και Τοπικοί Επιχειρηματίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου αιολικού πάρκου διήρκησε δύο χρόνια και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από την Τοπική Εταιρία ΚΑΔΜΟΣ ΑΤΕ. Το αιολικό πάρκο, συνολικής ισχύος 21MW, αποτελείται από επτά ανεμογεννήτριες 3MW έκαστη της εταιρίας ΕΝERCON που για πρώτη φορά τοποθετούνται στην Ελλάδα. Είναι εγκατεστημένο στον Κιθαιρώνα στα δημοτικά διαμερίσματα Καπαρελλίου-Πλαταιών. Βεβαίως, όλοι οι εργαζόμενοι που συνέβαλαν στην κατασκευή του αιολικού πάρκου προέρχονται στο σύνολό τους από το διευρυμένο δήμο Θηβαίων.

Τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα αποκομίσει ο Δήμος από τη λειτουργία του συγκεκριμένου έργου θα ανέρχονται σε 250.000 ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο θα καταβάλλεται απευθείας από την ΔΕΗ σε λογαριασμό του δήμου.

Επιπλέον, αξιοσημείωτα θα είναι και τα οφέλη που θα αποκομίσει το σύνολο της κοινωνίας των Θηβών στο επίπεδο του Αθλητισμού και της Εκπαίδευσης, καθώς θα υπάρξει ενίσχυση εκ μέρους της εταιρίας με τη μορφή της χορηγίας σε τοπικές ομάδες, καθώς και σε σχολεία, αλλά και γενικότερα θα υπάρξει μέριμνα, ώστε να καλυφθεί ένα φάσμα διάφορων κοινωνικών αναγκών του Δήμου Θηβαίων, κάτι το οποίο ήδη γίνεται.

Το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο παράγει ηλεκτρική ενέργεια, χωρίς καμία επίπτωση στο φυσικό περιβάλλον, επιτρέποντας τη χρήση της από τις βιομηχανικές μονάδες, τους ιδιώτες καταναλωτές και το εν γένει κοινωνικό σύνολο. 


Η ιδιοκτήτρια εταιρία θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες, τα στελέχη, τους εργαζόμενους και ιδιαιτέρως την τοπική κοινωνία και τους φορείς που συνέβαλαν τόσο δημιουργικά στην ολοκλήρωση της επένδυσης αυτής.