Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Αποκαλυπτήρια πλάκας, προς τιμή των δύο πεσόντων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής μας Αεροπορίας, την 2α Νοεμβρίου 1959 στη Θήβα.



Αποκαλυπτήρια πλάκας, προς τιμή των δύο πεσόντων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής μας Αεροπορίας, την 2α Νοεμβρίου 1959 στη Θήβα.

Με μια σεμνή τελετή, έτσι όπως αξίζει στους ήρωες αλλά και όπως θα ήθελαν και οι ίδιοι, ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας "Ιερός Λόχος" τίμησε σε ειδική εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη Πολιούχου της πόλης της Θήβας, τους χειριστές της Πολεμικής μας Αεροπορίας ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ από την Παλαιά Οινόη Ορεστιάδας Έβρου και ΔΡΙΣΤΙΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ του ΙΩΑΝΝΗ από το Κόμμα Φθιώτιδας, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση των αεροσκαφών τους στις παρυφές της πόλης των Θηβών.

Ήταν 09:15 της 2ας Νοεμβρίου 1959, όταν την καθημερινότητα της Θήβας διέκοψαν εκρήξεις προερχόμενες από την πτώση των δύο αεριοθουμένων αεροσκαφών τύπου F 86E, δυτικά της Θήβας στη θέση Παραπόρτι, 700 μέτρα ευθεία γραμμή από την κεντρική πλατεία της Θήβας. Τα αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από τη βάση τους την 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας.

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγιναν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας στην πρόσοψη του Ι.Ν. με τα ονόματα των δύο πεσόντων Αεροπόρων.

Παρευρέθηκαν συγγενείς των ηρώων χειριστών, στρατιωτικές και πολιτικές αρχές της Θήβας, αντιπροσωπεία από την 114 Πτέρυγα Μάχης με επικεφαλής τον Διοικητή της και απλοί πολίτες που τίμησαν την εκδήλωση.

Τιμή και αιώνια Δόξα στους υπέρ της Πίστεως και Πατρίδος, σε πόλεμο ή ειρήνη πεσόντες Έλληνες.

Για δε τους δύο αεροπόρους μας, η Θήβα θα τους θυμάται πάντα. Και για όσους δεν γνώριζαν το γεγονός καθώς και για τις μελλοντικές γενιές, η πλάκα στον τοίχο της εκκλησίας του Αη-Γιάννη θα είναι εκεί για να το πληροφορούνται. Αιωνία η μνήμη τους. ---- Οι φωτογραφίες των εφημερίδων της 02/11/1959, είναι από την ιστοσελίδα : http://voreasmagazin.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2397.html










thiva post