Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

8χρονος μάζεψε κοντά 1 εκ. ευρώ για να θεραπεύσει τον φίλο του


Οι δύο φίλοι, Dylan (δεξιά) και Janah μαζί

O Dylan Siegel είναι ένας 8χρονος best seller συγγραφέας, με καρδιά από χρυσό. Το οχτάχρονο αγόρι, θέλοντας να βοηθήσει τον καλύτερο του φίλο, Janah, ο οποίος πάσχει από μία σπάνια ασθένεια, έπιασε μολύβι και χαρτί και έγραψε το δικό του βιβλίο.

Το βιβλίο του Dylan ονομάζεται Chocolate Bar και έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 21.000 αντίτυπα, σε περισσότερες από 60 χώρες. Το ποσό που κατάφερε να μαζέψει ο μικρός συγγραφέας, ξεπερνά τις εφτακόσιες χιλιάδες ευρώ και επόμενος στόχος του είναι να φτάσει το ένα εκατομμύριο.

Ο πατέρας του Dylan επιβεβαίωσε το γεγονός στην Huffington Post, καθώς επίσης πρόσθεσε πως το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις πωλήσεις του βιβλίου έχει διατεθεί στο ταμείο του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, ώστε να μπορέσει να γίνει μία έρευνα για τη νόσο από την οποία πάσχει ο φίλος του, Janah.

Η ασθένεια από την οποία πάσχει ο Janah ονομάζεται ασθένεια αποθήκευσης γλυκογόνου, και ο μικρός είχε διαγνωστεί με αυτήν όταν ήταν ήδη έξι μηνών. Τώρα ο Janah, σε ηλικία οχτώ χρονών, δεν είναι σε θέση να χωνέψει τα σάκχαρα και οι γονείς του πρέπει να τον ταΐζουν με την βοήθεια μίας ειδικής φόρμουλας μέσω ενός σωλήνα στο στομάχι του.

O Dr David Weinstein, ο οποίος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και διευθύνει το πρόγραμμα για την αντίστοιχη ασθένεια, δήλωσε στο ABC News, πως πριν από την οικογένεια Siegel, δεν είχε βρεθεί κάποιος για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα. “Είναι πλέον πραγματικότητα. Δεν αποτελεί όνειρο ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να θεραπευτούν”, δήλωσε ο Dr Weinstein στο Fox 17 News.

Ο Janah και ο Dylan γιόρτασαν τη δεύτερη επέτειο του βιβλίου, την περασμένη Κυριακή, στο σχολείο τους, στο Los Angeles, διαβάζοντας στους συμμαθητές τους το βιβλίο. Φυσικά, από αυτή τη γιορτή δεν έλειπαν τα T-shirts, βραχιολάκια και σοκολατάκια, τα οποία κάθε υποστηρικτής μπορούσε να αγοράσει.
Απόσπασμα από το βιβλίο του μικρού συγγραφέαΟ μικρός best seller συγγραφέας δήλωσε στο CBS News: “Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που είμαι σε θέση να βοηθήσω τον φίλο μου. Είμαι ευγνώμων προς τους ανθρώπους που μου επέτρεψαν να μοιραστώ την ιστορία μου και να εμπνεύσω τα παιδιά να αλλάξουν τον κόσμο”.

Ο καθένας μπορεί να επισκεφθεί την σελίδα Chocolate Bar, να μάθει περισσότερα για την ιστορία του Janah, αλλά να αγοράσει και το δικό του αντίτυπο. Ένα γλυκό βιβλίο που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, όπως διαβάσαμε στη σελίδα του. Και το πιστεύουμε!

πηγη: http://www.pathfinder.gr