Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Λοβέρδος: Μέχρι τρεις ημέρες οι καταλήψεις, μετά σας κόβω τις εκδρομές



 Με ενεργοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει μέτρα στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι καταλήψεις στα σχολεία ξεπερνούν τις τρεις ημέρες, προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς από την Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

 Στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη σχετικώς με την ελλιπή καθαριότητα στα πανεπιστήμια, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε παρεμπιπτόντως στο θέμα των καταλήψεων που ξεκίνησαν σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας ενημερώνοντας πως περίπου 500 σχολεία τελούν αυτήν την ώρα υπό κατάληψη.
 Ο υπουργός Παιδείας αφού τόνισε πως ενημερώθηκε ότι το φαινόμενο συνηθίζεται ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου και πρόσθεσε πως δεν έχει πρόβλημα με τις κινητοποιήσεις έθεσε ωστόσο τα θέματα που προκύπτουν ως συνεπεία των καταλήψεων στα σχολεία. «Τι γίνεται με το αναλυτικό διδακτικό πρόγραμμα μέσα στο έτος διότι μέχρι την 17η Νοεμβρίου είναι μισός μήνας διδακτικού έτους. Αν η κατάληψη επεκταθεί τι γίνεται; Η ύλη που θα πάει;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε πως σε μία δύσκολη χρονιά ξεκινάει μία σειρά κινητοποιήσεων που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που πρέπει να πάρουν οι μαθητές από το σχολείο, αυτό που πρέπει να διδάξουν οι καθηγητές. «Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο δεν με ενδιαφέρει. Πρέπει να αναλογιστούμε τι πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά και τη μαθητική κοινότητα» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος προειδοποιώντας πως «υπάρχει προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις».
 Σημειώνεται ότι το ΠΔ το οποίο επικαλέστηκε ο υπουργός προβλέπει ότι μετά από τρεις ημέρες κατάληψης μπορεί να ενεργοποιηθούν μέτρα αντιμετώπισης απώλειας της διδακτικής ύλης, όπως το να γίνεται μάθημα το Σαββατοκύριακο, τις αργίες, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, να διακοπούν οι παράλληλες δραστηριότητες όπως και οι εκδρομές.
http://thivarealnews.blogspot.gr/2014/11/blog-post_38.html#more