Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Αθήνα, 23/11/2014

ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ , που συγκαλείται στη Χάγη, ο Βουλευτής Βοιωτίας και μέλος της Συνέλευσης Ευάγγελος Μπασιάκος υπογράμμισε το τεράστιο βάρος που σηκώνει η χώρα μας από την αύξηση της εισόδου παράνομων μεταναστών στα ανατολικά σύνορα μας, λόγω της γειτονικής κρίσης, γεγονός που κλονίζει την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή μας, προκαλώντας παράνομες δραστηριότητες , εγκληματικότητα και παραοικονομία .

Ζήτησε δε στα πλαίσια της «Πολιτικής Πτυχής της Ασφάλειας» του ΝΑΤΟ ένταση των προσπαθειών ελέγχου στα σύνορα μας, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, με προσφορά αλληλεγγύης και ενεργού συμπαράστασης από τις άλλες χώρες , ώστε να εξισορροπηθεί το τεράστιο κόστος για τη χώρα μας.

Οι θέσεις αυτές περιλήφθηκαν τελικά, μεταξύ άλλων, στη Σχετική Αναφορά και Απόφαση των αρμοδίων Οργάνων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογου περιεχομένου ήταν και η παρέμβαση του κ. Μπασιάκου στο Βρετανό Υπουργό Άμυνας Λόρδο Άστορ σε μακρά συζήτηση που είχαν στις 2 Σεπτεμβρίου στην Πρωθυπουργική Κατοικία στο Λονδίνο.