Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Έρχεται εφαρμογή για κινητά που θα προειδοποιεί για σεισμό!!!Θα είναι διαθέσιμη δωρεάν!!!


Έρχεται εφαρμογή για κινητά που θα προειδοποιεί για σεισμό

Θα είναι διαθέσιμη δωρεάν

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή για smartphone που θα προειδοποιεί για τον ερχομό και την ένταση ενός σεισμού, αναπτύσσει η εταιρεία "Early Warning Labs" στις Ηνωμένες πολιτείες, σύμφωνα με τη Daily Mail. Το QuakeAlert αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου πρότζεκτ από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ώστε να γίνει η ανάπτυξη ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης σεισμών.
Η εφαρμογή θα δουλεύει με ένα δίκτυο από σεισμικούς αισθητήρες που θα ανιχνεύουν τα πρώτα κύματα, τη θέση αλλά και την ένταση μιας δόνησης, στέλνοντας την πρώτη ειδοποίηση.
Στη συνέχεια, το σύστημα θα υπολογίζει πόσο μακριά θα εξαπλωθεί και σε τι πλάτος. Αμέσως μετά θα στέλνει μια δεύτερη ειδοποίηση λίγο πριν φτάσει το λεγόμενο S-Wave, το οποίο φέρνει την ισχυρή ανατάραξη που συνήθως προκαλεί τη μεγαλύτερη καταστροφή. Μάλιστα θα υπάρχει και αντίστροφη μέτρηση, αλλά και συμβουλές, όπως τι πρέπει να κάνουμε αν βρισκόμαστε στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο κλπ. Το app θα συνοδεύεται από έναν συναγερμό για τα κτίρια ή τις κατοικίες.

Το σύστημα αυτό έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία στην Ιαπωνία, την Ταϊβάν, το Μεξικό και άλλες χώρες με διάφορους βαθμούς πολυπλοκότητας και κάλυψης. Και ενώ το σύστημα μπορεί να προειδοποιήσει τους χρήστες λίγα δευτερόλεπτα πριν από το σεισμό, ανάλογα με την απόστασή τους από το κέντρο, ο χρόνος θα είναι αρκετός ώστε να λάβουν μέτρα ασφαλείας.
Οι προγραμματιστές μάλιστα προσθέτουν ότι θα υπάρχει αρκετός χρόνος για τις υπηρεσίες να κλείνουν για παράδειγμα τις γραμμές του φυσικού αερίου. Η εφαρμογή βρίσκεται σε ανάπτυξη και θα είναι διαθέσιμη δωρεάν σε λιγότερο από 3 χρόνια. Ο συναγερμος ωστόσο που θα βρίσκεται σε κάθε σπίτι, θα κοστίζει 100 δολάρια.
parapolitika.gr
πηγη