Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Τα «φαντάσματα»… παραμένουν «φαντάσματα»

Το κλειστό γυμναστήριο στον Ορχομενό αποτελεί μία πραγματικότητα. Ωστόσο στα χαρτιά σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανύπαρκτο. Αυτό είναι και η αιτία που παραμένει κλειστό για τους πολίτες και τους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου, εκτεθειμένο σε βανδαλισμούς ασυνείδητων υπό την ανοχή των αρμοδίων και στη φθορά του χρόνου με αποτέλεσμα να μην επιτελεί το βασικό του σκοπό.
Τα παιδιά του Ορχομενού έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη του κλειστού γυμναστηρίου κυρίως το χειμώνα και κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει έμπρακτα ενδιαφερθεί για την τύχη του.

Αυτή είναι μία παλαιότερη ανάρτησή μας και συγκεκριμένα τον Νοέμβριου του 2012 (Δημοτική αρχή Ξηρογιάννη) για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει πληρώσει ο Ελληνικός λαός και κατ” επέκταση και οι πολίτες του Ορχομενού.

Ο τίτλος της σημερινής ανάρτησης προδίδει και το λόγο για τον οποίο επανερχόμαστε στο θέμα.

Τις δύο θητείες του Λουκά Υπερήφανου και τη μία τριετή θητεία του Κώστα Ξηρογιάννη συνολικά 11 χρόνια δηλαδή, δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Όλο και κάποιο εμπόδιο θα υπήρχε. Είτε ήταν αδυναμία χρηματοδότησης, είτε το νομικό πλαίσιο, είτε η κακή διάθεση, είτε η εσκεμένη υποβάθμιση κάθε προσπάθειας για την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού στην περιοχή το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο και παραμένει.

Ο Ορχομενός, πλην της ποδοσφαιρικής της ομάδας παλαιότερα διέθετε, τμήματα ενόργανης γυμναστικής, τμήματα στίβου, ομάδα βόλεϊ, ομάδα μπάσκετ, προπονητές, γυμναστές για την προετοιμασία μαθητών για τη γυμναστική ακαδημία και τις στρατιωτικές σχολές και επίσης είχε το δημοτικό στάδιο του Ορχομενού, το κλειστό γυμναστήριο «φάντασμα» που βλέπετε στις εικόνες και το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου Ορχομενού που τα τελευταία χρόνια φλερτάρει με την κατεδάφιση.

Ο Ορχομενός σήμερα έχει μόνο την ποδοσφαιρική ομάδα που και αυτή στηρίζεται στις άοκνες προσπάθειες κάποιων ρομαντικών…

Από εκεί και πέρα τίποτα…

όπως τίποτα δεν θυμίζει και το εσωτερικό του κλειστού γυμναστηρίου που βλέπετε επίσης στην εικόνα.

Τα χορευτικά τμήματα του Δήμου στριμώχνονταν στις αίθουσες του πολιτιστικού κέντρου, οι χοροεσπερίδες γίνονται πλέον σε κοσμικά κέντρα με ακριβό αντίτιμο και χάνοντας ουσιαστικά την αίγλη τους και κυρίως τα παιδιά μένουν κλεισμένα στα σπίτια τους ή προσπαθούν να χορέψουν και να γυμναστούν ακόμη και στην αίθουσα του γηροκομείου του Αγίου Ιωάννη στην Σκριπού, όπως πρόσφατα ενημερωθήκαμε καθώς για κάποιους λόγους έκλεισαν και οι πόρτες του πολιτιστικού κέντρου (ευχόμαστε για λίγο).

Γιατί τόση εγκατάλειψη;

Τι κάνουν οι αρχές του τόπου;

 http://viotianet.gr/?p=26707