Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.ΘΗΒΑΣ ...για την κατάσταση του Νοσοκομείου Θηβών



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20/11/2014

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών κατ΄επανάληψη έχει ενημερώσει τους Θηβαίους πολίτες για την κατάσταση του Νοσοκομείου Θηβών και τη συνεχιζόμενη απαξίωσή του. Και κάθε φορά οι πληροφορίες μας επιβεβαιώνονται από επίσημες δηλώσεις των αρμοδίων φορέων και κυρίως τουΥπουργείου Υγείας, το οποίο εκδίδει ανακοινώσεις ή απαντήσεις προς ερωτώντες Βουλευτές,οι οποίες επικυρώνουν την εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης.

Πρόσφατη επιβεβαίωση αποτελεί η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ.Γρηγοράκου, σε ερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας κ.Σταθά, με θέμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας όπου αναφέρεται ότι:

Α) για το Νοσοκομείο Θηβών βρίσκεται σε εξέλιξη ο διορισμός για μία(1) θέση Παθολογίας από 24/11/2013 και

Β) αναμένεται από 20/9/2014 μετά την απαραίτητη εγγραφή προβλέψεων θέσεων η έγκριση για (1) μία θέση Ιατρικής Βιοπαθολογίας ,(2) δύο θέσεις Καρδιολογίας και (1) μία θέση Αναισθησιολογίας.

Από την απάντηση γίνεται κατανοητό ότι για μία ακόμη φορά το Υπουργείο αρκείται στο προσφιλές του « ΘΑ » χωρίς να δίνει σαφείς απαντήσεις, χωρίς να δίνει λύσεις και χωρίς να νοιάζεται εν πολλοίς για τη συνέχιση ή μη της λειτουργίας του.

Την ίδια ώρα προωθείται νομοσχέδιο από τον Αναπληρωτή Υπουργό , με το οποίο αποσυνδέονται κάποια συγκεκριμένα Νοσοκομεία, όπως αυτό της Αλεξανδρουπόλεως, και επανέρχονται στην προ 2012 κατάσταση.Το αίτημα αυτό αποτελεί διεκδίκηση του

Ιατρικού Συλλόγου Θηβών και της τοπικής κοινωνίας εκφρασμένο μέσα από κινητοποιήσεις και ψηφίσματα αλλά δυστυχώς δεν έχει προωθηθεί μέχρι σήμερα.

Στα πλαίσια αυτά ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Μπακογιάννη στη Λιβαδειά , όπου θα συζητηθούν τα θέματα της υγείας που αφορούν το νομό Βοιωτίας.

Την επόμενη εβδομάδα ευελπιστούμε ότι θα συναντηθούμε με τους Βουλευτές Βοιωτίας, προκειμένου να ζητήσουμε και τη στήριξη τους μέσα στη Βουλή, ώστε:

1) Να επανακτείσουν τα Νοσοκομεία την αυτοτέλεια τους και να επανέλθουν σε καθεστώς ως αυτό ίσχυε μέχρι τις 31/12/12 και

2) ενίσχυση των υποδομών υγείας στο Νομό Βοιωτίας .

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας
Η Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας
Φιλιώ Πρωτόπαπα Λουκάς Ανανίκας