Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ηλικιωμένη λιποθύμησε όταν έμαθε ότι δεν πρόλαβε το συσσίτιο – Δραματικές ανθρώπινες ιστορίες με φόντο την κρίση


Η ιστορία της 17χρονης που λιποθύμησε από την ασιτία φαίνεται πως ήταν η κορυφή του “παγόβουνου” των δραματικών οικογενειακών ιστοριών που συμβαίνουν στην κοινωνία της Πάτρας, ελέω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το patrastimes, πριν λίγες ημέρες, μία ηλικιωμένη γυναίκα λιποθύμησε στην περιοχή των προσφυγικών, όταν έμαθε πως το συσσίτιο που προσέφερε η διοίκηση του ερασιτεχνικού συλλόγου Ολυμπιακός Πατρών είχε τελειώσει και η ίδια δεν είχε προλάβει να πάρει μία μερίδα.

Η γυναίκα, που ήταν ήδη εξαντλημένη, έχασε τις αισθήσεις της μην αντέχοντας στην ιδέα πως ούτε εκεί θα έβρισκε λίγη τροφή.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν επιχειρηματίες οι οποίοι ανέλαβαν την σίτισή της έως ότου βρεθεί μία πιο μόνιμη λύση για τη στήριξή της.

Η ιστοσελίδα αναφέρεται και σε άλλες παρόμοιες ανθρώπινες ιστορίες. Πριν από λίγες ημέρες, μαθητής από την Οβρυά κατέρρευσε την ώρα της προσευχής και όπως διαπιστώθηκε αργότερα, το παιδί για μεγάλο χρονικό διάστημα υποσιτιζόταν, αφού και οι δυο γονείς του είναι άνεργοι.

Σοκ προκαλεί επίσης και το περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας, όπου μαθητής τραυματίστηκε στον αυχένα και μεταφέρθηκε από την μητέρα του στο νοσοκομείο, όπου μεταξύ άλλων συστήθηκε η αγορά ειδικού κολάρου.

Η γυναίκα δήλωσε αδυναμία να το αγοράσει και παρακάλαγε γιατρούς και νοσηλευτές να της δώσουν ένα από τα ορθοπεδικά κολάρα που έχει το νοσοκομείο, αφού όπως τους δήλωσε δεν είχε χρήματα ούτε για να επιστρέψει στο σπίτι της.

Το δικό του δράμα περνά ζευγάρι ηλικιωμένων, το οποίο το πρωί της περασμένης Τετάρτης είδε να εξαφανίζονται από τον τραπεζικό λογαριασμός του, στον οποίο κατατίθεται η πενιχρή σύνταξη των 600 ευρώ, τα 200 από τα 217 ευρώ που είχαν αφήσει για υπόλοιπο.

Τα χρήματα που είχαν φυλαχθεί για την αγορά φαρμάκων, καθώς ο ηλικιωμένος άντρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, αφαιρέθηκαν από τον λογαριασμό, επειδή υπήρχε οφειλή προς την εφορία ύψους 1500 ευρώ .

Να σημειωθεί πως οι δυο ηλικιωμένοι καλούνται να ζήσουν έως το τέλος του μήνα που θα μπει η σύνταξή με 17 ευρώ...

Πηγή: patrastimes.gr